۵۶ کتاب چاپ سنگی به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا شد

خبرگزاری شبستان:رئیس اداره مخطوطات آستان قدس رضوی گفت: سید عماد ذبیحی ۹ دست‌نویس کهن، ۵۶ کتاب چاپ سنگی و هفت کتاب چاپی‌ را به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید محمدرضا فاضل هاشمی، رئیس اداره مخطوطات آستان قدس رضوی اظهار کرد: چند نفر از هم‌وطنان واقف، مجموعه‌ای از دست‌نویس‌های کهن (کتاب‌های خطی) و کتاب‌های چاپ سنگی را به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا کردند که یکی از این واقفان سید عماد ذبیحی است که 9 دست‌نویس کهن، 56 کتاب چاپ سنگی و هفت کتاب چاپی‌ را به کتابخانه آستان قدس رضوی وقف کرده است.


رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ترجمه «جامع‌السعادات»، اثر ملّا مهدی نراقی را از جمله دست‌نویس‌های کهن این مجموعه دانست و تصریح کرد: این نسخه در سال 1249 قمری توسط محمدحسن بن محمدعلی رضوی کتابت شده است.


وی افزود: این کتاب در موضوع اخلاق است و به خط نستعلیق 23 سطری بر روی 261 برگ کاغذ به کتابت درآمده است.


فاضل هاشمی، همچنین «صراط‌النجات»، اثر شیخ مرتضی انصاری را یکی از کتاب‌های چاپ سنگی نام برد و گفت: این نسخه توسط محمدابراهیم همدانی در سال 1272 قمری به زبان فارسی به کتابت درآمده و چاپ شده است.


رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: این کتاب، رساله عملیه فقه جعفری است که توسط محمدعلی یزدی جمع‌آوری شده است.


فاضل هاشمی، همچنین از خریداری تعدادی دیگر از نسخه‌های خطی نفیس توسط این اداره خبر داد و عنوان کرد: از جمله نفایس این مجموعه، کتاب ادعیه مذهب، مربوط به سده دهم هجری و کتاب مجالس تعزیه‌خوانی، متعلّق به دوره قاجار است.
وی «دیوان علی‌اکبر گلشن آزادی»، شاعر و اندیشمند معاصر را دیگر دست‌نویس این مجموعه نام برد که به دست خود شاعر کتابت شده است.


بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: این کتاب و همچنین کتاب حوادث عمومی ایران، دو اثر مربوط به دوره معاصر است که از ویژگی‌های آنها می‌توان علاوه بر نفاست، دست اوّل و بی‌واسطه بودن را برشمرد.


وی خاطرنشان کرد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، بیش از 85 هزار دست‌نویس کهن و 45 هزار کتاب چاپ سنگی را در اختیار دارد و از نظر تعداد عناوین دست‌نویس‌های کهن و حفاظت و نگهداری آنها، رتبه نخست را در میان کتابخانه‌های کشور به خود اختصاص داده است.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 325436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha