به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، رجبعلی لباف، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی روز گذشته (29آذر)در جمع خبرنگاران مهمترین شاخصه مشهد را زیارتی بودن این شهر معرفی و اظهار کرد: بقعه و آستانه مقدسه رضوی در شهر مشهد بهترین نماد این شهر به شمار می رود از این رو زیارتی بودن خصیصه اصلی شهر مشهد است.
وی با بیان اینکه مشکلاتی در طول زمان در شهر مشهد باعث عدم شکل گیری یک شهر مذهبی شده است و در معماری شهر مشهد نیز کاملا نمود دارد، اظهار کرد: در گذشته حرم مطهر رضوی، محور اصلی شهر مشهد بوده است اما امروز ساخت و سازهایی که در اطراف حرم مطهر شکل گرفته به جایگاه قدسی این مکان لطمه زده است در حالی که انتظار می رود اماکن مقدسه ای که در شهر مشهد قرار دارد به ویژه حرم مطهر رضوی مورد توجه بیشتری قرار گیرد و جایگاه خاص خود را داشته باشد.
وی با اشاره به گسترش و توسعه اطراف حرم مطهر رضوی ادامه داد: گسترش اطراف حرم رضوی با تامل بیشتری در فرهنگ و هنر اسلامی صورت گیرد و اگر فضاهایی ساخته می شود برگرفته از همان فرهنگ اسلامی و شیوه معماری فاخر اسلامی باشد.
لباف با اشاره به اینکه زائران نیاز به اماکن گردشگری، تفریحی، خرید، هتل ها، و رستوران ها دارند که البته در این خصوص نباید افراط شود و فرهنگ و ارزش های ایرانی، اسلامی باید حفظ شود، ادامه داد: به خصوص به شهر مشهد باید متفاوت از شهرهای دیگر پرداخته شود و تاسیسات خاص در آن لحاظ شود و به نیازهای معنوی و نیازهای تفریحی زائرین در کنار هم توجه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه هر شهری به تناسب مراجعین خود باید از زیرساخت های گردشگری بهره مند باشد، خاطرنشان کرد: بیشترین گردشگران مشهد از نوع زائرین زیارت هستند که از آنجایی که این زائران همان عامه مردم هستند در گام نخست انتظار دارند در هنگام ورود به شهر مشهد با المان ها، علائم و نشانه های خاص روبه رو شوند که بر این اساس انتظار می رود در اطراف حرم یا محدوده های منتهی به حرم نمادسازی ها رعایت شود.
لباف تعادل در بحث نیازهای مادی و معنوی زائران را بسیار مهم دانست و گفت: پرهیز از افراط و تفریط اهمیت دارد و لزومی ندارد در مشهد چندین موسسه تفریحی آبی وجود داشته باشد، از این رو کارگزاران و متصدیان مرتبط از جمله شهرداری و فرمانداری باید این مسائل را در بوته نقد و بررسی قرار دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این مطلب که اماکن تاریخی، موزه ها باید مد نظر قرار بگیرد و تبلیغ شود، ادامه داد: این اماکن تجلی گاه فرهنگ و تمدن اسلامی و خراسان است و باید مردم تشویق شوند تا از این اماکن بازدید داشته باشند زیرا با این کارهم اوقات فراغت زائران علاوه بر زیارت پر می شود و هم آنان با فرهنگ و تمدن ایرانی آشنا می شوند.
وی افزود: هر اثر تاریخی برگیرنده مجموعه ای از خلاقیت، هنر، فرهنگ و تمدن هویت ماست و این مجموعه به عنوان امانت و اسنادی هویتی در دست ما قرار دارد که باید به مردم نشان داده شود و آنان را با این آثار آشنا کرد و قوت قلب و اطمینان نفس به ا آنان داده شود و به گردشگران خارجی نیز نشان دهیم که چه سابقه ای داریم، هر چند همه کشورهای دیگر هم از این پتانسیل استفاده می کنند.
پایان پیام/
نظر شما