رفتار نلسون ماندلا سمبلیک و فردی نبود

خبرگزاری شبستان: فعال، پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی گفت: رفتار نلسون ماندلا هیچ گاه جنبه نمادین و سمبلیک نداشت و تنها به دنبال منافع و خواسته های فردی نبود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، صادق زیبا کلام، فعال، پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی، شب گذشته (28 آذر) در مراسم بزرگداشت رهبر جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی با محوریت ماندلا و نفی رادیکالیزم در پردیس سینمایی کاپری گرگان افزود: اقدامات ماندلا تاریخ ساز بود و به همین دلیل از سراسر دنیا مقامات و شخصیت های بسیاری، با جان و دل در مراسم او شرکت کرده بودند.


زیبا کلام ادامه داد: ماندلا شخصیتی بود که پس از 27 سال آزادی از زندان اعلام کرد «ما برای انتقام، مجازات و تنبیه نیامده ایم».


وی با اشاره به اولین سخنرانی های ماندلا پس از سقوط رژیم آپارتاید، اظهار داشت: تأکید وی در سخنانش، همیشه بر ایجاد جامعه ای جدید با پایه های برابری، مساوات و گذشت بود.


پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی با اشاره به دوران قبل از ریاست ماندلا گفت: رژیم سفید پوستی که حاکم بر آفریقای جنوبی شده بود، آن جا را به صورت مستعمره در نیاورده بلکه معتقد به برقراری نظامی سیاسی به نام آپارتاید بود.


زیبا کلام در توضیح آپارتاید عنوان کرد: آپارتاید به معنای توسعه جدا می باشد، بدین معنا که سیاه پوستان جدا و سفید پوستان هم به صورت جدا توسعه پیدا کنند.


وی تصریح کرد: رژیم آپارتاید سفید پوست برای اعمال چنین حاکمیتی، مجبور به بازداشت، اعدام و سرکوب هایی بود که روز به روز شرایط را بر مردم آفریقای جنوبی سخت تر می کرد.
 

استاد سیاسی دانشگاه های تهران خاطرنشان کرد: در آن شرایط سخت و دور از وطن، ماندلا با برقراری شرایطی سنگین، در زندان به سر می برد که در آن شرایط جز خشونت بر او روا داشته نمی شد.


زیبا کلام تصریح کرد: ماندلا در شرایطی که از هیچ گونه عمل سرکوب کننده ای نسبت به وی و مردم کشورش چشم پوشی نمی کردند، با شعار برابری، مساوات و گذشت انقلابی بزرگ در جهان را پایه گذاری کرد.


خداحافظی ماندلا با خشونت باعث محبوبیت او شد
پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی در پاسخ به اینکه افکار و عقاید این شخصیت در ایران به چه کار می آید، گفت: آنچه مسلم است، ماندلا در ایران نمی تواند جایگاه زیادی داشته باشد، اما با تکیه بر جنبه های مثبت شخصیت و نوع تفکر او باید یاد بگیریم که غیر خشونت چقدر مطبوع است.


زیباکلام ادامه داد: در رفتار ماندلا آن چه بیش از همه اهمیت دارد، خداحافظی وی با خشونت است که همین امر باعث محبوبیت او شد.


این استاد دانشگاه تأکید کرد: روش های غیر خشونت را برای توسعه سیاسی، جامعه مدنی، تأمین حقوق شهروندی و غیره باید جدی بگیریم و به عنوان یک اصل بدان بیندیشیم.


پایان پیام/

کد خبر 325219

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha