بزرگداشت نلسون ماندلا در گرگان/شبی به یاد نلسون ماندلا در گرگان

خبرگزاری شبستان: مراسم بزرگداشت رهبر جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی، شامگاه امروز (28 آذر) در گرگان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، این مراسم با حضور صادق زیبا کلام فعال، پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی، جمع کثیری از جوانان، دانشجویان، سیاسیون و اصلاح طلبان استان در پردیس سینمایی کاپری با محوریت ماندلا و نفی رادیکالیزم برگزار شد.


زیبا کلام با بیان اینکه شاید پرداختن به نلسون ماندلا رهبر جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی، در ایران عجیب و نا متجانس باشد، گفت: آنچه برام ما ارزشمند است، رفتار و منش شایسته این شخصیت است.


وی با اشاره به مقاله ای کوتاه از اچ جی چسترتن، نویسنده انگلیسی سال های 1950، که در خصوص انقلاب در آن آورده بود، افزود: هیچ انقلابی (به معنای حرکت به سمت پیشرفت و ترقی) ختم به دموکراسی نمی شود و با حرکات و افراد انقلابی نمی توان به دموکراسی رسید و اگر دموکراسی حاکم باشد، انقلاب ها رخ می دهد.


زیبا کلام در استدلال نوشته چسترتن خاطرنشان کرد: او عدم رسیدن انقلاب ها به دموکراسی را حضور افرادی دانست که با مبارزه با رژیم و سرنگونی انقلابی دیگر به صحنه وارد شده اند و چون با آن ها همواره با زبان خشونت رفتار شده است، پس زبان سیاسی که به آن وارد هستند خشونت است.


وی ادامه داد: زمانی که انقلابیون به قدرت می رسند دیر یا زود و نه از باب این که خشونت طلب هستند، بلکه به گونه ای اجتناب ناپذیر و طبیعی، سمت خشونت و رفتارهای خشمانه می روند.


فعال، پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی که نگاه های بدبینانه و منفی چسترتن را به دلیل همزمانی و مطالعه او از انقلاب های اکتبر، فرانسه و چین دانست، عنوان کرد: رفتارهایی که در آن زمان و در جریان انقلاب های مختلف رخ می داد، همان طور که نویسنده انگلیسی برداشت کرده بود، بیشتر رنگ و بوی خشونت، سرنگونی، محکومیت و اعدام داشت.


زیبا کلام با اشاره به اینکه چسترتن در اواخر دهه 60 فوت کرد، تصریح کرد: قطعأ اگر ایشان در زمان ماندلا حضور داشت و رفتار وی با مخالفانش را می دید، تجدید نظری در سخنان و برداشت های خود می کرد.


وی با بیان اینکه رفتار ماندلا تمام نظریه چسترتن را با مشکل مواجه می کند، افزود: رهبر فقید آفریقای جنوبی، زمانی که پس از 27 سال از زندان آزاد شد، قرص و محکم گفت « ما مجازات نمیکنیم، انتقام نمی گیریم و تنبیه نمی کنیم».


فعال، پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی اذعان داشت: ماندلا باعث شد بسیاری از سفید پوستان، در آفریقای جنوبی مانده و در کنار سیاه پوستان، بدون هیچ بغض و کینه ای به توسعه و پیشرفت این کشور کمک کنند و همین امر ثابت کرد که مبارزات مردم آفریقای جنوبی برای انتقام نبوده است.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 325207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha