به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، صفرعلی کریمی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان امروز(28 آذر) در اختتامیه جشنواره و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان در مجتمع خاتم الانبیاء(ص)، با بیان اینکه پژوهش به معنی پردازش اطلاعات در فرآیند تولید علم است، گفت: مهمترین ویژگی پژوهش زایایی، زایش و باروری تولید علم است و کار پژوهشی اساسا یک کار جمعی است.
وی با بیان اینکه پژوهش آغاز کار مواجه شدن با مشکلات است، افزود: این پژوهشگر است که با تاکتیکهای ویژه مشکل را به مسئله تبدیل کرده و سپس فرضیه ایجاد میکند.
کریمی تصریح کرد: پژوهش موفق پژوهشی است که تولید علم کرده و این تولید تبدیل به ثروت شده و ثروت آفرینی کند.
وی کارهای پژوهشی را زیربنای توسعه پایدار برای موفقیت کشور دانست و افزود: سه خلاء اساسی در کارهای پژوهشی وجود دارد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان اضافه کرد: نخستین خلاء پژوهش این است که نتوانستیم دانش لازم آن را بدست آورده و دانش افزایی کنیم و در کنار این دانش افزایی باید بتوانیم یک نگرش مثبت نسبت به پژوهش در جامعه ایجاد کنیم چراکه این نگرش است که باور ایجاد میکند.
وی سومین خلا امور پژوهشی را توانش دانست و اظهار کرد: کار موفق کاری است که توام با دانش و نگرش مثبت، توانایی لازم برای به کارگیری آن را داشته باشد.
کریمی تصریح کرد: باید موانع مسیر پژوهش و پژوهشگر را برداشته و از اختیارات قانونی و مسئولیتهای خود حداکثر استفاده را در این زمینه کنیم.
وی با گلایه از برخی دستگاهها در خصوص عدم تخصیص نیم درصد بودجه خود به امور پژوهشی افزود: قانون به ما اجازه داده در سال جاری یک درصد از اعتبارات استانی را صرف امور پژوهشی کنیم و دستگاههایی که نیازمند امور پژوهشی هستند باید این امر را لحاظ کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان با بیان اینکه نهادینه سازی فرهنگ پژوهش باید از مهدهای کودک آغاز شود، تصریح کرد: باید فضای پژوهش را در جامعه نهادینه کرده و فرهنگ سازی کنیم و بهتر است شورای فرهنگ عمومی پژوهش را در دستور کار یکی از بحثهای خود داشته باشد تا به عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه نهادینه شود.
وی با تاکید بر ایجاد سیاستهای کاربردی برای گسترش فرهنگ پژوهش گفت: توجه مادی و معنوی به پژوهشگران و سایر فعالان بخش فناوری موجب ایجاد رقابت سالم و سازنده میشود و بهترین اقدام برای انجام مطلوب امور پژوهشی ایجاد رقابت است.
کریمی تاکید کرد: کیفیت امر پژوهش در متناسب بودن آن با نیازهای جامعه و ثروت آفرینی است.
گفتنی است، در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر استان سیدعلی کسایی، سعید قنبریان، مصطفی گلشکن، آلیا صابری، مهدی مشکی، شادمان نعمتی نقره وری، احسان کاظم نژاد، و... با اهدا جوایز و لوح سپاس تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما