برای شکست تحریم ها نیازمند مدیریت استراتژیک در حوزه اقتصادی هستیم

خبرگزاری شبستان: یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: برای شکستن تحریم ها نیازمند مدیریت استراتژیک در حوزه اقتصادی هستیم و باید از تمام ظرفیتهای کشور برای شکست تحریم ها بدون گرایش های سیاسی بهره گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد خوش چهره، استاد دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل اقتصادی شب گذشته در سلسله نشست های بزم اندیشه با محوریت" بررسی واقعیت هایی از اقتصاد امروز ایران" اظهار کرد: برنامه های توسعه کشور و چشم انداز 20 ساله ای که از سوی رهبر معظم انقلاب تنظیم شد، همگی بر کاهش وابستگی به نفت تاکید داشتند اما این مهم در دولتهای پیشین محقق نشد و حتی در پاره ای موارد بیش از حد نیز بود.

 

وی افزود: برای شکستن تحریم ها باید از تمام ظرفیتهای کشور بدون گرایش های سیاسی و حب و بغض های بیهوده در تحلیل ها بهره گرفت وبرای شکست تحریم ها نیازمند مدیریت استراتژیک در حوزه اقتصادی هستیم.


این استاد دانشگاه تهران در همین زمینه افزود:لازمه مدیریت استراتژیک در حوزه اقتصادی این است که به دلایل ایجاد مشکلات توجه کرده و راهکارهای لازم برای درمان را نیز مدنظر قرار دهیم چرا که با شناخت اولویت ها و در دستور کار قرار دادن اقدامات آنی، کوتاه مدت و بلندمدت می توانیم به مدیریت استراتژیک در حوزه اقتصاد برسیم.


خوش چهره افزود: هنوز زیر ساخت های لازم برای نگهداری از محصولات کشاورزی در کشور بویژه مرکبات فراهم نیست و تولیدات کشاورزان بر روی درخت ها در حال از بین رفتن است لذا این مساله باعث واردات این محصول به کشور شده است.

 

وی با بیان اینکه بر اساس سخنان امام راحل ادعای استقلال سیاسی با وابستگی کشور به مواد غذایی وارداتی پوچ و بی اساس است لذا این مساله باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد، خاطر نشان کرد: فساد اقتصادی از دیگر کارکردهای مشترک در دولتهای پیشین بود .

 

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با تاکید برا ینکه حجم واردات کالا به کشور در دولت های پیشین روند رو به افزایشی داشت بویژه طی هشت سال گذشته کالاهایی وارد کشور شدند که در داخل کشور تولید می شدند موجب شد که محصولات کشاورزان و تولیدکنندگان روی دستشان بماند، اذعان داشت: موانع تولید در کشور هنوز برداشته نشده است.

 

 

وی با اشاره به این مطلب که متاسفانه پس از جنگ تحمیلی هر دولتی با شعار و رویکرد خاصی وارد عرصه سیاست شد و دولتها علم سازندگی، اصلاحات، گفتمان سازی، عدالت محوری و مهرورزی را برپا کردند اما در عملکرد خود تا حدی متفاوت از شعارشان نشان دادند و در حوزه اقتصاد کارکرد دولتها در بخشهایی مشابه بود، بیان داشت: روند وابستگی به درآمدهای نفتی در سالهای پس از انقلاب رو به رشد بود و هر دولتی که روی کار آمد رکورد دولت قبلی را در مصرف درآمدهای نفتی شکست.

 

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه جنگ تحمیلی به ما عزت و آبرو داد و فرصتی برای شکوفایی استعدادها را فراهم کرد و بسیاری از جوانان ایرانی در دوران پس از دفاع مقدس مدیریت‌های حساس را برعهده گرفتند، افزود:کسانی که جنگ تحمیلی را از نزدیک لمس کردند شاهد شگفتی‌های فراوانی در آن بودند.


خوش‌چهره با بیان اینکه ایران در دوره جنگ تحمیلی در وضعیت تحریم مطلق بود و حتی سیم خاردار نیز به ایران نمی‌دادند عنوان کرد: وضعیت امروز ایران با وجود تحریم‌ها قابل مقایسه با آن دوران نیست، برای مثال ما امروز موشک‌های داریم که در ساخت این موشک‌ها انواع دانش‌های ایرانی مانند متالوژی، شیمی و الکترونیک به کار رفته است و البته ممکن است کسی سوال کند که چرا این میزان توانمندی‌ها به سمت صنایعی به سمت خودروسازی داخلی نمی‌رود و البته این نیازمند یک آسیب‌شناسی مجزا است.

 

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه دولت یازدهم وارث شرایط بسیار سخت و حساسی در عرصه اقتصادی است بنابراین تنها راه برون رفت از این بحران اقتصادی مشخص کردن اولویت ها و اتخاذ رویکردهای عقلانی در برنامه های اقتصادی است،اظهار داشت: 70 درصد درآمد دولت در بودجه 93 از محل درآمدهای نفتی تامین می شود و کمتر از 30 درصد نیز به مالیات تعلق دارد لذا دولتی که وابسته به نفت باشد قادر به اتخاذ تصمیم عقلانی و کارشناسی نیست.

 

خوش چهره با تاکید با اشاره به ان مطلب که مسئله ای که امروز مطرح می شود در صورت رفع تحریم ها 5/3 میلیارد دلار عاید ایران می شود این در حالیست که در سالهای گذشته 800 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته ایم، اذعان داشت:باید از خود بپرسیم با این میزان درآمد چرا عدد 5/3 برای ما خوشحال کننده است در حالی که در بخش تحریم ها حدود 100 میلیارد دلار از اموال و دارایی های کشورمان بلوکه شده است.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 325016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha