به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، عبدالله سلیمی، معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، امروز (27 آذر) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان در سنندج، افزود: عمده تولیدات علمی در مقطع دکترا انجام می شود و بار اصلی تولید علم بر عهده دانشجویان این مقطع است.
وی افزود: وزارت علوم بنا دارد که دانشجویان مقطع دکترا را حمایت مالی کند چرا که کم شدن دغدغه های فکری دانشجویان این مقطع کمک شایانی به افزایش تولیدات علمی کشور می کند.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان با بیان اینکه هم اکنون میزان رشد علمی در کردستان 9 دهم درصد است و این رقم نشان می دهد که با میانگین کشوری فاصله داریم، اظهار داشت: اگر رشد علمی ما در یک یا دو سال آینده 1.4 درصد برسد آنوقت به میانگین کشوری خواهیم رسید.
به گفته وی، منظور از تولید و رشد علم مجموع فعالیت های علمی دانشجویان دانشگاه های استان اعم از یافته های پژوهشی، مقالات علمی و سمینارها است.
وی تصریح کرد: در کنار رشد علمی آفت هایی نیز همچون کپی برداری و سرقت های علمی وجود داشته است و این آفت می تواند ضربه ای سنگین به وجاهت علمی کشور وارد کند لذا تلاش برای جلوگیری از این مساله امری ضروری است.
سلیمی در ادامه به دستاوردهای پژوهشی دانشگاه کردستان اشاره کرد و افزود: چاپ 155 مقاله علمی در سال گذشته، 100 مقاله علمی پژوهشی داخلی، 240 عنوان مقاله علمی پژوهشی، برگزاری 250 سمینار و چاپ و ترجمه 10 تا 15 عنوان کتاب در زمینه پژوهش از جمله فعالیت های انجام شده این دانشگاه است.
وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد سالهای گذشته در وزارت علوم امسال قرار است که پژوهشها تقاضا محور شده محور و به سمت بومیسازی فنآوریها در کشور سوق داده شود.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان افزود: ایجاد پارکهای علم فناوری و مراکز رشد در همین راستا بوده و قرار است در دولت تدبیر و امید اعتبارات مستقلی را در بودجه ملی بخش پژوهش اختصاص دهد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از 100 نفر از پژوهشگران و دانشجوبان برتر استان به مناسبت هفته پژوهش تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما