هدف مشاوران پلیس کاهش شکاف نسلی در جامعه است

خبرگزاری شبستان: جانشین فرماندهی انتظامی گیلان، هدف مشاوران پلیس را ایجاد یکرنگی، اعتماد دو سویه بین دو نسل، کاهش شکاف نسلی و کاهش جرم و آسیب‌های اجتماعی و در نهایت ایجاد احساس امنیت پایدار در مردم دانست.

سرهنگ بخشعلی کامرانی‌صالح، جانشین فرماندهی انتظامی گیلان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه خدمات مشاوره‌ای نقش مهمی در ترویج باورهای صحیح در جامعه دارد، اظهار کرد: یکی از اهداف مراکز مشاوره نیروی انتظامی و دوایر مشاوره کلانتری‌ها این است که بتواند باورهای اشتباه مراجعین را شناسایی و اصلاح کنند.


وی ادامه داد: کارشناسان مستقر در این مراکز و کلانتری‌ها تلاش دارند تا براساس بهترین نظریه‌ها و استفاده از جدیدترین شیوه‌های روانشناختی بتوانند اقدامات مؤثری در جهت تغییر باورهای مراجعین در حوزه خانوادگی مانند روابط همسران، ازدواج فرزندان، تربیت کودکان و نوجوانان داشته باشند.

 

سرهنگ کامرانی صالح افزود: در حوزه اجتماعی مانند پذیرش قوانین اجتماعی و برقراری روابط سالم با افراد جامعه و در نتیجه کاهش میزان وقوع جرم  با مشاوره و تمهیدات صورت گرفته از سوی ناجا، این مهم تا سطح کلانتری‌ها توسعه یافته است.


وی در خصوص نحوه ارائه خدمات مشاوره‌ای به اقشار مختلف مردم اظهار داشت: در گام اول، اقشار مختلف مردم با مراجعه مستقیم به این مراکز و دوایر، خدمات مشاوره‌ای را دریافت می‌کنند و در گام دوم، مشاورین پلیس با حضور مستقیم در مدارس و سایر کانون‌های اجتماعی، اقدام به مشاوره می‌کنند.


جانشین فرماندهی انتظامی گیلان، با تأکید بر نقش مشاوره‌های پلیس در ایجاد آرامش روحی و روانی دانش‌آموزان بیان داشت: بسیاری از نوجوانان و جوانان به‌واسطه‌ شکاف نسلی و نیازهای به‌روز خود در عصر جدید، قادر به تعامل مناسب با والدین خود نبوده و از طرفی برخی از والدین براساس سَبک و سیاق رفتار گذشتگان خود، اصرار دارند که شیوه‌های قدیمی را به فرزندان خود الزام کنند؛ که البته هر دو دیدگاه، اشتباه بوده و باعث دوری بیشتر آنها از یکدیگر می‌شود.


وی با اشاره به نقش تأثیرگذار خدمات مشاوره‌ای پلیس در ایجاد نظم و امنیت عمومی و در نتیجه کاهش وقوع جرم در جامعه تصریح کرد: مشاوران پلیس تلاش دارند تا با تلفیق دو رویه فوق، سبکی را ارائه دهند تا از یک طرف بزرگترها بتوانند کوچکترها را به عنوان عنصری پویا و فعال و بعضاً کارساز و راهگشا در معادلات پیچیدة زندگی امروز به حساب آورند و از طرفی، کوچکترها و نسل‌های جدید، با پیروی از رهنمودها و تجربه‌های ماندگار دیروز، آینده‌ را درخشان‌تر کنند.


کامرانی‌صالح، هدف مشاوران فعال پلیس را ایجاد یکرنگی، اعتماد دوسویه بین دو نسل، کاهش شکاف نسلی و استمرار آموزش‌های مفید و سازنده، پیشگیری و کاهش جرم و آسیب‌های اجتماعی و در نهایت ایجاد احساس امنیت پایدار به مردم دانست.


وی در ادامه با ارائه آماری از عملکرد مرکز و دوایر مشاوره استان در هشت ماهه سالجاری گفت: 4 هزار و 350 نفر در این مدت به این اماکن مراجعه کزدند.

 

این مسئول انتظامی اضافه کرد: سهم دوایر مشاوره کلانتری‌ها، 2 هزار 255 مورد شامل 334 خودمعرف و یک هزار و 921 مورد به‌عنوان پرونده‌های ارجاعی بوده که با تلاش کارشناسان پلیس، تعداد یک هزار و 268 مورد یعنی 66 درصد پرونده‌ها منجر به مصالحه و سازش شده‌اند که این امر، افتخار بزرگی برای پلیس است.


وی درخصوص تنوع مراجعه‌کنندگان به این اماکن اظهار داشت: بیشترین علت مراجعه به مرکز مشاوره استان مشکلات خانوادگی با 8/29، مشکلات اجتماعی2/20، مشکلات تربیتی6/17، و بقیه مربوط به مشکلات روانی، فردی، ازدواج، تحصیلی و شغلی بوده است.

 

کامرانی صالح اظهار کرد: در سطح کلانتری‌ها بیشترین مراجعات در بخش مشاوره مربوط به مشکلات خانوادگی5/42، نزاع و درگیری4/25، مشکلات اجتماعی7/13 و مابقی مربوط به مشکلات حقوقی، ازدواج، شغلی، فردی، تربیتی و روانی بوده است.


سرهنگ کامرانی‌صالح تاکیدکرد: مرکز مشاوره معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی گیلان و دوایر مشاوره کلانتری‌های سطح استان، همه‌روزه به‌صورت حضوری و تلفنی آمادة ارائه خدمات متنوع مشاوره‌ای به شهروندان به‌طور رایگان در زمینه‌های خانوادگی، روان‌شناختی، روان‌سنجی، ازدواج، شغلی، حقوقی و... است.


گفتنی است، همشهریان گیلانی می‌توانند جهت دریافت خدمات مشاوره‌ای در مرکز استان به آدرس رشت، سبزه میدان، ابتدای خیابان بیستون، کوچه بقراطی2، ساختمان معاونت اجتماعی مراجعه و یا با شماره‌های 2188086 و 2233969 تماس حاصل کنندو در سطح دوایر مشاوره به کلانتری‌های 11، 14 و 15 شهر رشت، کلانتری‌های 11 لاهیجان، سیاهکل و رودبار و کلانتری 12 بندر انزلی مراجعه کنند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 324550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha