تبدیل مرکز تحقیقات و مطالعات حج و زیارت به پژوهشکده

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات حج از موافقت وزارت علوم، فناوری و تحقیقات برای ارتقاء این مرکز به پژوهشکده خبر داد.


حجت الاسلام بیات، مدیر مرکز تحقیقات حج و زیارت به خبرنگار شبستان گفت: این مرکز وابسته به بعثه مقام معظم رهبری است که سابقه 18 سال فعالیت علمی – پژوهشی در حوزه حج و زیارت را در پرونده خود دارد.

وی افزود: با توجه به سابقه طولانی و توانایی های خاص مرکز تحقیقات حج، بعثه مقام معظم رهبری سال گذشته تصمیم به ارتقاء و تبدیل این مرکز به پژوهشکده حج و زیارت گرفت و پس از درخواست رسمی از وزارت علوم و پیگیری های انجام شده، وزارت علوم در روزهای پایانی فروردین موافقت خود را با ارتقاء این مرکز به پژوهشکده اعلام کرد.

حجت الاسلام بیات با اشاره به ارایه آثار متعدد علمی – پژوهشی این مرکز در زمینه حج و زیارت گفت: انتشار مجله «میقات حج» که به صورت فصل نامه منتشر می شود. مجله «میقات الحج» که به زبان عربی و دو فصل نامه است و فصل نامه فرهنگ زیارت از جمله فعالیت های فرهنگی این مرکز است.

مدیر مرکز تحقیقات حج و زیارت تصریح کرد: در حال حاضر این پژوهشکده با 5 گروه پژوهشی اخلاق و اسرار، کلام و معارف، مطالعات اجتماعی، فقه و حقوق و تاریخ و سیره با رویکرد حج و زیارت فعالیت می کند.

وی در رابطه با برنامه های این مرکز پس از ارتقای آن به پژوهشکده گفت: براساس برنامه ریزی ها و پیش بینی های صورت گرفته، فعالیت های مرکز در دو حوزه امور پژوهشی و تحقیقاتی و برگزاری همایش های مرتبط با حج و زیارت تعریف شده است.

حجت الاسلام بیات خاطر نشان کرد: در بخش برنامه های پژوهشی، برای گروه های مختلف فعال در مرکز، متناسب با میزان بودجه لحاظ شده برای مرکز، پروژه های مختلف تحقیقاتی و پژوهشی تعریف شده که هر گروه فعالیت های خود را در زمینه تخصصی خود دنبال می کند.
 

جلد اول «دانشنامه حج و حرمین » آماده چاپ است
وی یادآور شد: علاوه بر فعالیت های پژوهشی و برگزاری همایش ها، کار ارزشمند دیگری که در دست اقدام است، تهیه و تدوین «دانشنامه حج و حرمین» است که جلد اول این دانشنامه آماده چاپ است.

حجت الاسلام بیات درخصوص زمان چاپ و انتشار این اثر گفت: در تهیه و تدوین دانشنامه حج و حرمین، تنها امور محتوایی به عهده مرکز مطالعات و تحقیقات حج است که در این رابطه هم مطالب محتوایی جلد اول این دانشنامه تهیه و تدوین شده و در حال ارزیابی است.
 

 

مدیر مرکز تحقیقات حج و زیارت مسئولیت و مدیریت جدید این پژوهشکده را منوط به نظر و تصمیم بعثه مقام معظم رهبری دانست و افزود: وزارت علوم در حال حاضر موافقیت اصولی خود را برای فعالیت این پژوهشکده به مدت 2 سال اعلام کرده و پس از آن که مجموعه بتواند خود را از جهت ساختار و نیروی انسانی به استانداردهای لازم برساند موافقت نهایی اعلام می شود.

پایان پیام/

کد خبر 32454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha