پدیده نوظهور به نام "کودک بیوه"

خبرگزاری شبستان: معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده از پدیده نوظهور بیوه کودک خبر داد و گفت: این پدیده در پی ازدواج‌های زیر 10 سال به وجود آمده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، شهین‌دخت ملاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در نشست پرسش و پاسخ در میان دانشجویان دانشکده خبر که بعدازظهر امروز برگزار شد درباره منشور حقوق شهروندی گفت: منشور حقوق شهروندی یکی از برنامه‌های دولت تدبیر و امید است که در 100 روز آغاز به کار دولت بر روی سایت برای نظرسنجی از افکار عمومی قرار گرفت.

وی افزود: بندی که برای زنان در این منشور آمده است هم‌ردیف با کهنسالان و کودکان است که این مسئله مورد نقد ما هم بوده است و از صاحب‌نظران خواسته‌ایم تا در این مورد اظهارنظر کنند.

وی ادامه داد: روز گذشته سازمان غیردولتی هم‌اندیشی‌ای  در همین رابطه داشته است و ما اعلام کرده ایم که جمع‌بندی این هم‌اندیشی را به معاونت ما انعکاس دهند و در این راستا کار گروهی تشکیل شود.

 

وی در پاسخ به این پرسش که دولت تدبیر و امید نسبت به دولت گذشته از زنان به عنوان وزیر در کابینه خود استفاده نکرده است در حالی که احمدی‌نژاد این راه را باز کرد اما در دولت روحانی این راه بسته شد، اظهار کرد: ما دیدگاه خود را که انتقاد به این مسئله بود با دولت مطرح کردیم و گفتیم پل‌هایی که ساخته شده است را نباید خراب کرد، چرا که این پل‌ها را باید دوباره ساخت اما در دولت توجه به این مسئله نشد.

 

وی ادامه داد: آقای رییس‌جمهور توصیه جدی‌ای به اعضای کابینه خود کرده‌اند که از معاونت زن استفاده کنند اما این توصیه جدی گرفته نشد و استفاده از بانوان در معاونت‌های وزارتخانه‌ها به تعداد انگشتان دست می‌رسد.

 

وی با تأکید بر اینکه باید از حضور زنان در دولت در پست‌های عالی طرح و برنامه‌ریزی داشته باشیم و از توانمندی آنان استفاده کنیم، اظهار کرد: عدم استفاده از زنان در پست‌های اجرایی آسیب به جامعه می‌زند.

 

ملاوردی در پاسخ به این پرسش که اعتیاد در بانوان افزایش پیدا کرده است و شما چه برنامه‌ای دارید، خاطرنشان کرد: در دومین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر شرکت کردیم ما با دغدغه‌ای که آنها دارند، همراه خواهیم شد.

 

به گفته معاون رییس‌جمهور، طی تفاهم‌نامه‌ای با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کارگروهی برای زنان بهبودیافته از اعتیاد پیشنهاد شده است تا این زنان پس از رهایی از اعتیاد پایداری داشته باشند و به زندگی سالم ادامه دهند.

 

وی با بیان اینکه 62 درصد معتادان متأهل هستند، خاطرنشان کرد: 10 درصد طلاق‌‌ها ریشه در اعتیاد دارد. با توجه به اینکه طلاق افزایش پیدا کرده است و مسئولان نگرانی‌هایی در این زمینه دارند و تیر انتقادات روانه ما است در حالی که این مسئله خیلی مربوط به حوزه ما نمی‌شود.

 

وی در خصوص اجرایی‌شدن بندهای این منشور اظهار کرد: اگر به صورت لایحه و قانون این منشور تصویب شود باید ضمانت اجرایی هم داشته باشد و منشور حقوق شهروندی در دنیا مرسوم نیست در صورتی که منشور حقوق بشر و دیگر منشورها وجود دارد.

 

وی در خصوص مرخصی زایمان و افزایش آن به 9 ماه خاطرنشان کرد: این از مصوباتی است که از دوره‌های قبلی به ارث رسیده که در چهارچوب سیاست‌های تنظیم خانواده به صورت قانون مصوب شده است و این قانون ناقص‌الخلقه است چرا که اعتبارات لازم در آن دیده نشده است و ما هم هنوز به جایی نرسیده‌ایم چرا که باید منابع مالی آن دیده شود.

 

وی درباره بیمه زنان خانه‌دار خاطرنشان کرد: تعداد 200 هزار زن خانه‌دار در سال 92 باید تحت پوشش بیمه قرار می گرفتند که اعتبار آن 100 میلیارد تومان در نظر گرفته ، اما این مسئله تنها 30 درصدش وارد فاز اجرایی شده است.

 

وی افزود: در لایحه بودجه سال 93 برای 500 هزار خانم خانه‌دار با اولویت سرپرست خانواده این بیمه در نظر گرفته شده است که امیدواریم حداقل نیمی از این تعداد تحت پوشش قرار گیرند.

 

به گفته معاون رییس‌جمهور، با پدیده نوظهور کودک بیوه روبرو هستیم که در پی ازدواج‌های زیر 10 سال صورت گرفته است. برای جلوگیری از این مسئله باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام گیرد.

پایان پیام/

 

کد خبر 324454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha