به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام علی محمدی امروز (26 آذر) در همایش نقش حوزههای علمیه در توسعه فرهنگ وقف گفت: انفاق موضوعی است که موجب ماندگاری جامعه اسلامی میشود و انفاق نیز همان وقف بوده که به صدقه جاریه عنوان شده است.
وی عنوان داشت: در مورد حوزههای علمیه وقفهای بسیاری شده است که باید این مسائل احیا شده تا حوزهها بتوانند به دنبال استقلال خود باشند.
حجتالاسلام محمدی گفت: متاسفانه سنت وقف در دوران پهلوی و قاچار با بی توجهی مواجه شد و همه تلاش آنها بر این بود تا قداست وقف را از بین ببرند و ما به تنهایی نمیتوانیم این ضربه را جبران کنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تبلیغات منفی بر علیه وقف گفت: الان در جامعه اگر کسی بخواهد مکانی را اجازه کند به دنبال املاک وقفی نمیرود و این در حالی است که اگر کسی ملک وقفی را اجاره کند در ثواب واقف شریک خواهد بود.
وی عنوان داشت: امروز اوقاف یکی از مجهزترین دستگاهها به ابزار روز است و تمامی موقوفات در کشور ثبت و ضبط دقیق میشوند.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه ما در استیفای حقوق موقوفات تلاش خواهیم کرد گفت: در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده و حتی یکی از اختلافاتی 30 ساله که بین منابع طبیعی و اوقاف پیرامون یک میلیون و 800 هکتار زمین وجود داشت مورد پیگیری مداوم قرار گرفت که این امر موجب شد در یک میلیون هکتار رفع اختلاف شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: تبلیغات گستردهای در خصوص وقف صورت گرفته که همین امر موجب چند برابر شدن موقوفات شده اما این میزان کافی نیست و باید فرهنگ وقف کردن را گسترش دهیم.
وی عنوان داشت: همه نهادها و دستگاهها و به ویژه علما و مراجع در ترویج فرهنگ وقف میتوانند نقش موثری داشته باشند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به برخی آمار و ارقامها در خصوص وقف گفت: برخی آمارها درست نیست و واقعیت این است که تنها یک چهارم از موقوفات کشور درآمدزا است.
وی بیان داشت: چه موقوفات حوزوی و غیر حوزوی از هزار موقوفه یک میلیارد تومان درآمدزا هستند و سه چهارم در حال حاضر درآمدی ندارند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خشکسالی، تصرفات غیر قانونی و عدم پرداخت اجاره بهاء را از جمله دلایل درآمدزا نبودن موقوفات عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما