افزایش اعتیاد در میان کارگران کارخانه‌ها

خبرگزاری شبستان: وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از افزایش اعتیاد در میان کارگران کارخانه‌ها خبر داد و گفت: ما برنامه جدی برای حل مشکلات قشر آسیب‌پذیر جامعه نداریم.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی امروز در همایش کودکان بی‌سرپرست جامعه، حمایت و توانمند ‌سازی با بیان اینکه ما امروزه با مسایل زیادی از قبیل فقر، نابرابری و زندگی بدون کرامت انسان‌ها روبرو هستیم، گفت: اینها واقعیت‌های پیش‌روی جامعه ماست که باید برای رفع آنها تصمیمات اساسی در این زمینه اتخاذ شود.

 

وی با بیان اینکه مسایل کودکان یک مسئله جهانی است، اظهار کرد: از لحاظ آماری کشورهای توسعه‌یافته از جمله آمریکا از وضعیت مطلوبی در این زمینه برخوردار نیستند.

 

ربیعی تصریح کرد: ما اقدامات اولیه‌ای را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، کودکان بی‌سرپرست و زنان بی‌سرپرست آغاز کردیم که بدانیم با همین قوانین موجود چه اصلاحاتی باید صورت بگیرد و چه جهت‌گیری‌هایی باید داشته باشیم.

 

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: ما بحث زنان بی‌سرپرست را داریم که بالاجبار بی‌سرپرست شدند ولی ما با گروه دیگری با عنوان زنان بدسرپرست مواجه هستیم که وضعیت این زنان بسیار پیچیده‌تر از زنان بی‌سرپرست است چون آنها دارای همسران معتاد، ناتوان و زمین‌گیری می‌باشند که باید به آنها نیز رسیدگی کنند.

 

وی با بیان اینکه ما با بیکاری مزمن در جامعه روبرو هستیم، افزود: وقتی فردی چند سال نتواند کار کند این امر تبدیل به یک بیماری و آسیب در جامعه می‌شود که در این زمینه نیز شرایط مناسبی نداریم.

 

ربیعی از افزایش اعتیاد در میان کارگران کارخانه‌ها خبر داد و افزود: بنده در ابتدا فکر می‌کردم میان بیکاری و اعتیاد رابطه مستقیمی وجود دارد ولی طبق تحقیقی که بنده انجام دادم متوجه شدم که اعتیاد کارگران کارخانه‌ها ناشی از ناآرامی فکری و نبود آرامش روحی آنها می‌باشد.

 

وی از پیران جامعه به عنوان سالمندان بی‌کس یاد کرد و خاطرنشان کرد: جامعه ما 20 تا 30 سال آینده به سمت پیری خواهد رفت، این در حالی است که ما پزشک فراوانی داریم ولی پزشک سالمندان تعداد انگشت‌شماری هستند.

 

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کودکان بی‌پناه هستند، تصریح کرد: چون کودکان توانایی دفاع از خود ندارند نیازمند دفاع هستند، اینها مسایلی است که باید تصمیمات اساسی در این زمینه اتخاذ شود.البته دانشمندان علوم اجتماعی نیز در این زمینه نقش زیادی دارند.


ربیعی با بیان اینکه در زمینه مسایلی مانند کودکان با چهار مورد مواجه هستیم، گفت: دیدگاه ما درباره مسایلی مانند کودکان در سطح نخبگی بد نیست و در قانون اساسی و دیدگاه رهبران انقلاب اسلامی نیز به این مسائل پرداخته شده است.
 

وی خطاب به دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی اظهار کرد: ما نباید تا این اندازه سراغ آسیب‌های اجتماعی سنتی برویم، ما باید با واقعیت‌های اجتماعی خود در این زمینه به ایده برسیم.

 

ربیعی داشتن دیدگاه را یکی از راهکارهای حل آسیب‌های اجتماعی در جامعه دانست و اظهار کرد: ما دیدگاهی که به این سمت گرایش پیدا کنیم، وجود دارد (قانون اساسی، صاحب‌نظران و اساتید) ولی مشکل ما عدم وجود این دیدگاه در برنامه‌ریزی است.

 

وی ادامه داد: برنامه‌های ما در گذشته برای حل آسیب‌های اجتماعی خشن بوده به گونه‌ای که خود آنها عامل ایجاد آسیب در جامعه بودند و مشکل دیگر ما نداشتن برنامه است، ما برنامه‌ای که به طور جدی به مشکلات قشر آسیب‌پذیر جامعه رسیدگی کند، نداریم.

 

ربیعی بحث ساختارهای اجتماعی را از دیگر مسایل موجود در راستای آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: یک بخش از مسایل مربوط به حاشیه‌رفته‌های جامعه به بخش دولتی می‌شود ولی بخش آکادمیک دانشگاه اساتید و صاحب‌نظران نیز باید در این زمینه به کمک ما آیند.

 

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تصریح کرد: ما باید صدای به حاشیه‌ رفته‌های جامعه را بلند کنیم که برگزاری این نوع همایش‌ها می‌تواند کمک خوبی در این راستا باشد و همچنین جامعه نیز باید به درجه بالایی از خیر عمومی برسد تا مشکلات ناشی از آسیب‌های اجتماعی تا حدودی مرتفع شود.

 

وی ادامه داد: ما نیازمند این هستیم که در جامعه به سمت یک گفتمان‌سازی پیش برویم و همچنین NGO‌های متعدد تشکیل دهیم زیرا تشکل‌های مردم‌نهاد تأثیرات بسیار خوب و مطلوبی در حل مشکلات کودکان بی‌سرپرست و زنان بی‌سرپرست دارند.

 

شایان ذکر است، همایش کودکان بی‌سرپرست جامعه، حمایت و توانمندسازی امروز 26 آذر در سالن جابر بن حیان دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 324331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha