مردم‌سالاری دینی ایده‌ جدید برای خروج از بن‌بست‌های دنیا است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام محمدیان گفت:هرگز مقصود ما این نیست که افشاگری نباشد اما باید حریم حفظ شود، مگر چقدر می‌شود رقیب را نفی کرد. مردم‌سالاری دینی در چنین شرایطی ایده جدیدی برای پاسخ بن‌بست‌های دنیا است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، سومین همایش ملی نظریه مردم‌سالاری دینی صبح روز سه‌شنبه 26 آذر در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد.

بر پایه این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها طی سخنانی با بیان اینکه مردم‌سالاری دینی تنها یک نظریه نیست، گفت: حداقل 34 سال است که در کشور ما این مقوله به عنوان یک امر عینی وجود داشته و با آن زندگی می‌کنیم، بنابراین با توجه به اهمیت و در مقام عینیت و تحقق آن نیاز داریم تا علاوه بر بررسی خروجی این نظریه نقاط ضعف آن را نیز بررسی و تبیین کنیم.

وی اظهار کرد: مردم‌سالاری یک شکل، قالب و چهارچوب است که در آن قید دینی‌بودن به عنوان روح و ماهیت لحاظ شده است، همچنین در تمامی اقسام نظام مردم‌‌سالاری دینی قطعا نوعی از انتخاب وجود دارد یعنی حاکمان در رده‌های تعریف‌شده‌ای توسط رأی مردم برگزیده می‌شوند و در باقی رده‌ها نیز این رأی مردم است که مسئولان را انتخاب می‌کند.

حجت الاسلام محمدیان تصریح کرد: سخنی که ما به دنبال‌اش هستیم آن است که شیوه انتخاب و قید دینی‌بودن در مردم‌سالاری اقتضائاتی دارد یعنی اگر پذیرفته‌ایم که مردم حکومت دینی را انتخاب کرده‌اند باید به این شیوه‌ها احترام بگذاریم.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: در این راستا انتخاب رهبر نظام نکته‌ای است که بیشتر به آن پرداخته شده است اما شاید بخشی که کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد انتخاب در رده‌های دیگر است، یعنی اگر بنا باشد نظامی بر پایه مردم‌سالاری دینی قرار بگیرد باید به قید دینی و اقتضائات آن توجه داشته باشد.

وی در این راستا تصریح کرد: در قانون اساسی در مورد رییس‌جمهور عنوان رجل دینی و در مورد نمایندگان از واژه متدین استفاده شده است لذا این امر نشان می‌دهد که مبحث دینی‌ بودن در شاخه‌های قابل رویت است.

حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: فرد معتقد به آموزه‌ های دینی تا چه اندازه می‌تواند برای رسیدن به قدرت تلاش کند، خود را معرفی کند و یا در رقابت حضور پیدا کند. آیا آموزه‌های دینی و حریم‌ها اجازه می‌دهد افراد شروع به تعریف‌ کردن از خود کنند و یا از طریقی برای دستیابی به مسئولیت‌ها وارد میدان شوند؟

حجت الاسلام محمدیان ابراز کرد: حقیقت آن است که به این مباحث در شاکله آموزه‌های دینی توجه چندانی نداشته‌ایم در حالی که در نهایت کسانی که با رأی مردم انتخاب می‌شوند بناست که مردم‌سالاری را رقم بزنند و نمی‌توان با هر ادله‌ای به هر چیزی رنگ دین زد یعنی هر کسی نمی‌تواند غیر از مسیر دین به قدرت برسد که این مسئله در زمان رسول خدا (ص) نیز وجود داشت.

وی افزود: یعنی کسانی به حضرت (ص) مراجعه می‌کردند و از او مسئولیت می‌خواستند مثل عباس، عموی پیامبر (ص) که مکرر مراجعه کرد تا پستی به او بدهند اما رسول خدا (ص) هر بار به او جواب منفی دادند و این عبارت را به کار بردند که اگر مسئولیت به سراغ تو بیاید و تو مسئولیت را بپذیری خدا کمکت می‌کند اما اگر تو سراغ مسئولیت بروی خدا به خودت واگذار خواهد کرد.

وی ادامه داد: همچنین ابوذر نیز از دیگر کسانی بود که به پیامبر (ص) مراجعه کرد اما حضرت (ص) فرمودند: ابوذر تو در بحث‌های مدیریتی ضعیف هستی و از تو می‌خواهم حتی برای دو نفر نیز امیر نشوی و در بحث‌های مالی نیز وارد نشوی.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این راستا عنوان کرد: با این تفاصیل جامعه امروز را ببینیم که  افراد برای بدست ‌آوردن شهرت که لازمه بدست ‌آوردن رأ‌ی مردم است چه اقداماتی که انجام نمی‌دهند، کارهایی که با روح معارف دینی منافات دارد مثل اینکه فردی بیاید برای معرفی خود میلیاردها خرج کند و دست به تخریب دیگران بزند، قطعا اینها به اسم مردم‌سالاری دینی پذیرفتنی نیست.

حجت الاسلام محمدیان تاکید کرد: هرگز مقصود ما این نیست که افشاگری نباشد اما باید حریم حفظ شود و مگر چقدر می‌شود رقیب را نفی کرد. واقعیت آن است که مردم‌سالاری دینی در چنین شرایطی ایده جدیدی برای پاسخ به بن‌بست‌های دنیا است.

وی خاطرنشان کرد: این حق مردم است که برجسته‌ترین‌ها را از نظر تدین انتخاب کنند و حاکمان نیز وظیفه دارند در مقابل این انتخاب خواسته‌های مردم را فراهم کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 324256

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha