به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در مراسم شانزدهمین دوره معرفی و تقدیر از معلمان، مدیران، دانشآموزان، دانشجویان پژوهشگر و طرحهای پژوهشی برگزیده که صبح امروز در سینما فلسطین برگزار شد، گفت: در حوزه کارشناسی و ستادی باید مسایل و چالشها را شناسایی کنیم.
وی افزود: پس از شناسایی مشکلات باید راهحلهایی را پیدا کرد. در چند سال گذشته مدیریت کشور برخیها برای پاسخگویی این سؤال که چگونه چالشها را برطرف کنیم نظر شخصی مدیر برایشان اهمیت داشت، حال این نظر چقدر کارساز و منطبق بر اصول بوده است، معلوم نیست.
فانی با بیان اینکه باید برای رفع مشکلات کار کارشناسی و پژوهشی شود، خاطرنشان کرد: پژوهش برای رفع مشکلات منطقیتر، اصولیتر و اثربخشتر است. در حوزه کارشناسی تصمیمگیری جز پژوهش راهحل قابل اتکای دیگر نداریم.
فانی با بیان اینکه در حوزه ستاد تصمیمگیری اهمیت دارد، اظهار کرد: در حوزه کارشناسی باید پژوهش را به عنوان محور اصلی کار قرار دهیم. به شرطی که منطبق بر اصول صحیح باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید روشهای استفاده از پژوهش مناسب باشد، اظهار کرد: برخی از پژوهشهایی که انجام میدهیم روش کار منطبق بر موضوع نیست و نتیجهای بیفایده دارد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پژوهش را به عنوان اولویت به کار قرار دادهایم، تصریح کرد: متأسفانه در حوزه پژوهش دانشآموزی منابع قابل اتکا وجود دارد.
وی ادامه داد: باید بدانیم هدف پژوهش دانشآموزی چیست و روشهای آن کدام است. جا دارد سازمان پژوهشی و معاونتهای آموزش و پرورش در این موضوع مطالعات را شروع کرده و حاصل آن این باشد که در حوزه پژوهشی در تمام مقاطع منابع قابل اتکا داشته باشیم و در این راستا آییننامهای تصویب شود.
فانی با بیان اینکه باید یک تعریف برای پژوهش دانشآموزی داشته باشیم، اظهار کرد: پژوهشهای دانشآموزی امروز بیشتر کپیپیست است که نباید اینگونه باشد.
وی با بیان اینکه در معلمان هم باید پژوهشمحوری نهادینه شود، خاطرنشان کرد: در حوزه معلمی انتظار داریم آموزشهای ضمن خدمت آموزش و پرورش به معلمان پژوهشمحور باشد.
به گفته فانی، پژوهشها نباید عرضهمحور باشد بلکه باید تقاضامحور باشد.
پایان پیام/
نظر شما