نقش موثر صدا و سیما در حفظ میراث فرهنگی و توسعه گردشگری

خبرگزاری شبستان :محمد علی نجفی گفت:رادیو رسانه ای موثر در فرهنگ سازی جامعه است و با توسعه شبکه های تخصصی خود به ترویج فرهنگ غنی اسلامی ایرانی می پردازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،جلسه شورای عالی مدیران معاونت صدا با حضور محمد حسین صوفی معاون صدای رسانه ملی؛ محمد علی نجفی معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مهدی حجت، معاون سازمان میراث فرهنگی و جلیل گلشن بافقی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و جمعی از مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.

 

معاون صدا در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم به حاضران، در خصوص ضرورت حفظ میراث فرهنگی و گردشگری در کشور گفت: در عصر کنونی وظیفه سازمان میراث فرهنگی بسیار سنگین تر از گذشته است زیرا از یک سو سیاست های نظام و دولت تعامل با جهان و جهانیان است و از سوی دیگر با توجه به رکود، تورم و مسائل اقتصادی پیش رو یکی از راه های برون رفت از تورم و مسائل اقتصادی دنیای کنونی جذب توریسم و گردشگر است که سبب رونق اقتصادی می شود.

 

رادیو رسانه ای فرهنگ ساز

وی با اشاره به رشد چشمگیر همه نهاد های کشور در سالهای پس از انقلاب گفت: رسانه ملی نیز متاثر از اهداف فرهنگی انقلاب با گسترش کمی و کیفی تولیدات رسانه ای در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی ، اقتصادی اقدامات مثبت و تاثیرگذاری ایفا نموده است و تلاش می کند تا با تولید برنامه های متنوع و تاثیر گذار علاوه بر پرکردن اوقات فراغت هموطنان در روزهای پایانی هفته ، مجموعه اطلاعات مورد نیاز مردم را در ایام سفر تأمین کند و درکنار توسعه فرهنگی کشور، زمینه لازم برای انعکاس اقدامات و فعالیت های نهادهایی همچون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، فضای فرهنگی لازم برای ارتباط مردم و مسئولین را فراهم آورد.

 

صوفی با اشاره به فعالیت های متنوع شبکه های رادیویی در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آمادگی رادیو را برای هرگونه همکاری با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جهت توسعه فرهنگی کشور اعلام کرد.

 

در ادامه این مراسم رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به نقش مثبت و تاثیر گذار رسانه در توسعه فرهنگی کشور گفت: تعامل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و رسانه به ویژه رادیو می تواند در تحقق ماموریت مشترک هر دو سازمان که توسعه فرهنگی کشور است، کمک کند.

 

وی تاکید کرد: توجه به ابعاد مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که ریشه در فرهنگ و تمدن ایرانیان در سالیان دراز دارد، می تواند سبب حفظ میراث فرهنگی، ایجاد هویت فرهنگی قوی در مردم و مقابله با تهاجم فرهنگی غرب شود که صدا و سیما برای توسعه این امور بسیار موثر است.

 

نقش موثر صدا و سیما در توسعه فرهنگ گردشگری

نجفی در خصوص وظایف صدا و سیما در امر فرهنگ سازی گفت: صدا و سیما می تواند با بهره گیری از امکانات رسانه ای در انتقال مفاهیم فرهنگی و تبیین ضرورت حفظ اماکن تاریخی زمینه های لازم برای آگاهی بخشی مردم در حفظ اماکن تاریخی و توسعه صنایع دستی داخلی را فراهم نماید.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به حضور کالاهای بی کیفیت کشورهای دیگر در حوزه صنایع دستی در بازار داخلی گفت: صدا و سیما می تواند با تشویق مردم به خلاقیت و نوآوری و کاربردی کردن صنایع دستی داخلی اقبال مردم به صنایع دستی داخلی را افزایش دهد و شرایط لازم برای واردات کالاهای بی کیفیت خارجی را محدود کند.

 

وی خاطر نشان کرد: رسانه می تواند با معرفی جاذبه های گردشگری کشور که در نوع خود در جهان بی نظیر است، زمینه های لازم را برای اصلاح فرهنگ سفر فراهم اورد تا ضمن بهره مندی گردشگران داخلی از جاذبه های گردشگری کشور، زمینه های حضور گردشگران خارجی در کشور نیز فراهم شود.

 

سفرنامه نویسی از افتخارات ادبیات کشور است

نجفی سفرنامه نویسی را یکی از افتخارات ادبیات کشور ما دانست و افزود: سفرنامه هایی که در گذشته توسط بسیاری از سیاحان داخلی و خارجی نوشته شده یکی از افتخارات تاریخ ادبیات کشور ما محسوب می شود، رسانه به ویژه رادیو می تواند با برگزاری مسابقه سفرنامه نویسی به احیای این فرهنگ کمک کند ؛ همچنین برگزاری مسابقاتی با موضوعات فرهنگی و اهدای جوایز فرهنگی در حوزه صنایع دستی ضمن افزایش آگاهی عمومی افراد جامعه، توجه جامعه را به حوزه صنایع دستی سوق می دهد.

 

نجفی به ظرفیت های کشور در حوزه گردشگری و جذب توریسم اشاره کرد و افزود: سازمان میراث فرهنگی با تشکیل کمیته های مشترک و تحلیل و بررسی تلاش می کند تا از همه ظرفیت های کشور برای توسعه گردشگری استفاده نماید؛ در این راستا طراحی نظام یکپارچه گردشگری سلامت و راه اندازی گردشگری زیارت در آینده نزدیک در دستور کار این سازمان قرار دارد.

 

هر گردشگر خارجی می تواند سفیر ایران در سایر کشورها باشد

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به جاذبه های طبیعی کشور گفت: ایران با دارا بودن جاذبه های طبیعی، جاذبه ها فرهنگی، جاذبه های اقلیمی و ... مکان مناسبی برای جذب گردشگر خارجی است و هر گردشگر خارجی می تواند سفیر ایران در سایر کشورها باشد؛ ایران یکی از بهترین کشورهای دنیا از نظر امنیت گردشگر است.

 

رسانه به ویژه رادیو می تواند با معرفی جاذبه های فرهنگی، زیارتی و جاذبه های طبیعی کشور به جذب گردشگر خارجی و توسعه صنعت توریسم کمک کند؛ زیرا حوزه گردشگری یک حوزه فرابخشی است و به همکاری همه سازمان ها و نهاد های کشور نیاز دارد.

 

مهدی حجت، معاون سازمان میراث فرهنگی نیز در ادامه این مراسم گفت: خراب شدن یک بنای تاریخی به معنای از دست دادن منش اجتماعی است؛ میراث فرهنگی ریشه و جان مایه رسانه به ویژه رادیو است.

 

 

تلاش میراث فرهنگی در آیینه رسانه ها منعکس می شود

وی نقش رسانه به ویژه رادیورا در توسعه فرهنگی جامعه بسیار تاثیر گذار دانست و افزود: سازمان میراث فرهنگی ریشه درخت فرهنگ را آبیاری می کند و سایر نهادها از جمله رسانه میوه های درخت فرهنگ را در اختیار جامعه قرار می دهند.

 

حجت با اشاره به رابطه تنگانگ سازمان میراث فرهنگی و صدا و سیما گفت: امروزه ضروری است بیش از گذشته به مقوله حفظ میراث فرهنگی در جامعه توجه شود؛ ما و رسانه وظیفه داریم جامعه را هدایت کرد و با تقویت منش اجتماعی، ارزشهای جامعه اسلامی ایرانی را به مردم منتقل کنیم.

 

در ادامه این مراسم گلشن بافقی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به فعالیت های گسترده پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی می تواند ارتباط تنگاتنگی با شبکه های رادیویی داشته باشد، رادیو می تواند به منظور معرفی و شناساندن آداب و رسوم ، فرهنگ و گویش های مناطق مختلف کشور، مراسم ملی و مذهبی اقوام ایرانی و در حوزه های گوناگون میراث فرهنگی از پژوهش ها و مقالات تدوین شده دراین مرکز بهره بگیرد و در جهت تحکیم هویت فرهنگی کشور نقش داشته باشد.

 

در پایان مراسم مدیران شبکه های رادیویی ضمن بیان فعالیت ها و اقدامات هر شبکه در حوزه مباحث میراث فرهنگی وگردشگری به بحث و تبادل نظر پیرامون ابعاد مختلف توسعه فرهنگی جامعه پرداختند.
پایان پیام/
 

کد خبر 324172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha