نیاز است جای شعرا و نویسندگان انقلابی که از میان ما رفته اند پرشود

خبرگزاری شبستان: انجمن قلم و حوزه هنری در طرح ملی «فرصت برابر» بر آموزش و استعدادیابی کودکان و نوجوانان کشور در زمینه ادبیات تاکید دارد و می خواهد مجرایی برای پرکردن خلا شعرا ونویسندگان انقلابی ایجاد کند.

 به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری طرح ملی گسترش (فرصت برآبر) داستان، شعر و مبانی ادبیات کودکان و نوجوانان در سراسر کشور با حضور محسن پرویز ، سخنگو انجمن قلم، راضیه تجار، رییس انجمن قلم و محمد سرشار، رییس حوزه هنری استان تهران پیش از ظهر امروز 25 آذر در حوزه هنری برگزار شد.

 

 

در ابتدای این نشست راضیه تجار،رییس انجمن قلم گفت: بعد از گذشت سه دهه از انقلاب شاعران و نویسندگان بسیاری از میان ما رفته‌اند، احساس نیاز می‌شود که برای پرکردن جای خالی آنها کسانی را آموزش دهیم تا راه آنها را ادامه دهند، این جای خالی آنها پر نمی شود مگر با استعدادیابی، تا استعدادها در مناطق کشور شناسایی شوند. در تهران کلاس های زیادی وجود دارد به همین دلیل انجمن قلم با کمک حوزه هنری کودک و نوجوان بعد از طی دوره‌های نتایج خوبی بدست آید تا احساس خلأ مشهود شود.

 

 

 

 

در ادامه نشست محمدرضا سرشار، رییس حوزه هنری کودک و نوجوان در سخنانی گفت: آفرینش آثار هنری و فرهنگی مناسب برای کودکان و نوجوانان، نیازمند وجود آفرینشگرانی است که توانمندی لازم را برای تسلط بر قالبهای هنری دارا باشند. این تخصص در هم‌افزایی با تعهد درونی به مبانی و ارزش‌های هنر انقلاب اسلامی، منجر به خلق آثاری خواهد شد که قله‌های هنر و ادبیات کودک و نوجوان را شکل خواهند داد.

 

 وی به آسیب‌شناسی هنر و ادبیات کودک و نوجوان اشاره و چند نکته اساسی را مطرح کرد و گفت: برای آموزش هنر و ادبیات کودک و نوجوان به افراد صاحب ذوق، دوره‌های علمی چندانی طراحی نشده است. همچنین استادان هنرمند و ادیبی که توانایی آموزش این عرصه را به هنرجویان داشته باشند، به شکل قابل قبولی، شناسایی و بسیج نشده‌اند و از طرفی مرکزگرایی و تمرکز دوره‌های آموزشی در شهر تهران، فرصت پرورش استعدادهای ساکن در دیگر نقاط کشور را گرفته است. شناسایی این سه آسیب، حوزه هنری کودک و نوجوان را بر این داشت که با کمک سازمانها و گروههای متخصص در عرصه‌های مختلف هنری، اقدامات مشترکی را برای کاهش این آسیب‌ها و تغییر وضعیت موجود طراحی کند.

  

سرشار خاطر نشان کرد: امروز، نخستین و یکی از مهمترین اقدامات مشترک طراحی‌شده برای آموزش استعدادهای تازه در عرصه هنر و ادبیات کودک و نوجوان، با عنوان «طرح ملی فرصت برابر» آغاز می‌شود. این برنامه ملی به شکل تخصصی در عرصه ادبیات کودک و نوجوان با حمایت علمی و مالی «انجمن قلم ایران»، مدیریت «حوزه هنری کودک و نوجوان» و توسط تشکلها و انجمنهای غیردولتی فعال در عرصه ادبیات اجرا خواهد شد.

 

 

رییس حوزه هنری کودک و نوجوان همچنین گفت: دوره‌های طراحی‌شده شامل سه دوره «آموزش مبانی ادبیات کودک و نوجوان»، «آموزش داستان‌نویسی برای مخاطبان کودک و نوجوان» و «آموزش شعرسرایی برای مخاطبان کودک و نوجوان» است که برای هر دوره، سرفصل‌های آموزشی و منابع علمی مورد نیاز، شناسایی و تدوین گردیده است.

 

وی افزود: استادان دوره‌ها، استادان مجرب و متعهدی هستند که توسط انجمن قلم ایران شناسایی و برای شرکت در این برنامه ملی، دعوت به همکاری شده‌اند. اجرای این دوره‌ها توسط کلیه گروه‌های غیردولتی شامل انجمن‌های ادبی، کانونهای ادبی، تشکلهای دانشجویی، تشکلهای طلبگی، کانونهای فرهنگی هنری مساجد و ... سراسر کشور خواهد بود که در عرصه ادبیات فعالیت دارند و توانایی برگزاری این دوره‌ها را، دارا هستند. تنها محدودیت جغرافیایی برگزاری این دوره‌ها، شهر تهران است و در کلیه استانهای کشور و همین دیگر شهرهای استان تهران، امکان برگزاری دوره‌ها وجود دارد.

 

 

سرشار یاد آور شد: گروه‌های متقاضی اجرای این دوره‌ها می‌توانند به مراجعه اینترنتی، تلفنی یا حضوری به دبیرخانه طرح ملی «فرصت برابر»، با آیین‌نامه برگزاری دوره‌ها، آشنا شوند. نشانی دبیرخانه تهران، خیابان شهید احمد قصیر، کوچه 12، شماره 3 می‌باشد و تلفنهای 88504616 تا 20 و همچنین شماره تلفن همراه 09128192318 پاسخگوی متقاضیان است. در پایگاه اینترنتی artehran.ir نیز، جزئیات این طرح، قرار خواهد گرفت.


در ادامه نشست پرسشی مطرح شد با عنوان اینکه چرا انجمن قلم آمده در فرصت طرح برابر حضور دارد اما انجمن نویسندگان کودک این کار را انجام نداده است؟ تجار در پاسخ گفت: بسیاری از اعضای انجمن قلم در حوزه کودک و نوجوان قلم می‌زنند اما جایی برای فعالیت آنها هم هست.

 

 

محسن پرویز در پاسخ به همان پرسش گفت: این را باید از آنها پرسید، البته تا آنجایی که اطلاع داریم فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند، انجمن قلم هم محدود به بزرگسالان نیست و در همه حوزه‌ها فعال است و این طرح به جهت احساس نیاز به پرورش‌های استعدادها در همه حوزه‌ها که حسی واقعی و طولانی است. انجمن قلم طبیعتا خود را موظف به اقدام دانست و این طرح را پیشنهاد داد به حوزه که حوزه هم پذیرفت، مهم پرورش استعداد کودک و نوجوان است، حرفی نیست، منتهی چون انجمن یک نهاد اجرایی نیست برای اجرای بقیه قسمت‌ها نیازمند مشارکت بقیه نهادها هستیم که در همین جا از آنها درخواست می‌کنیم که مشارکت کنند.

  

پرویزافزود: بار مالی این طرح فقط بر عهده انجمن نیست، طبق توافقی که با حوزه صورت گرفته بخش تأمین منابع درسی و اساتید با انجمن است.

  

سرشار نیز گفت: برای مشکل مالی متقاضی هزینه‌های ستادی، هزینه حق‌الزحمه هماهنگی و اجرا را مدیریت انجمن قلم و حوزه هنری می‌پردازد. هزینه رفت و آمد اسناد بر عهده خود تشکل است که درصد کمی از هزینه کل می‌شود که یا از منابع خود تشکل یا گرفتن شهریه از هنرجوها دریافت می شود.

 

 سرشار افزود: در این دوره‌ها که برای سال آینده است حدود 3 هزار هنرجو آموزش می‌بینند، اولین دوره اجرا در سال 92 که با توجه به بازخوردها در سال 93 با اصلاح اشکالات برگزار خواهد شد.

 

 

پرویز: با مشکلاتی که در حوزه نشر مواجه هستیم آن رمق محدودی که انتشار تالیفی داشت کم‌رمق‌تر شود، این معلول عوامل بسیاری است یکی از این عوامل کمبود تعداد نویسندگان، ما در حوزه‌های مختلف است، این کمبودی که ما می‌گوییم منظور کم‌شمار‌بودن افراد نیست به صورت کمی می‌گویم، اگر رشد آمار منتشره به عدد 70 می‌رسد ما میزان رشد نویسندگان هم باید به همین نسبت رشد کرده باشد و این رشد در هر دهه به ده قبل باید باشد، در واقع می‌خواهیم ضعف این ماجرا نشان‌ داده شود، حالا ما نویسندگان نوقلمی پیدا کردیم که اینها آثارشان را باید کجا منتشر کنند، انجمن قلم مجری طرح 100 اثر از 100 نوقلم بود که این اثار به چاپ رسید ما در پی تداوم این طرح هستیم که دوره جدیدی آغاز شود قطعا اگر این اتفاق بیفتد انجمن از چاپ این آثار حمایت خواهد کرد.

 

 

نجار همچنین گفت: این کلاس‌ها باید مستمر باشد تا آنجا که ارتباط هنرجو با اساتیدی مجرب مکرر باشد تا در نهایت با حمایت و هدایت شاهد بروز استعدادهای جدید خواهیم بود.

 

 

سرشار: در هر عرصه‌ای یادگیری نیاز اساسی است ولی اگر شخص یادگیرنده نباشد نمی‌تواند موفق باشد این مسئله در ادبیات و هنر هم وجود دارد و راهکار برابر نسل جوان و تا این عرصه افزایش اطلاعات و تخصص اضافه‌شدن افراد جدید به این حوزه است، امروز بار اصلی کار بر عهده نهادهای خصوصی و با بودجه محدود است که باید نهادهایی که توانایی بیشتری دارند به این حوزه ورود کنند تا کارها تخصصی شود نگاه سنتی را باید کنار بگذاریم.

 

 

نجار درباره اسامی اساتید حاضر در کلاس های طرح فرصت برابر گفت: اسامی اساتید اسامی همه نیست ولی تعدادی هستند مثل آقایان محمدرضا سرشار، ابراهیم حسن بیگی، شهرام شفیعی، بابک نیک‌طلب، محمد پوروهاب، محمد عزیزی و یحیی علی‌فر، اینها اساتیدی هستند که اعلام آمادگی کرده‌اند.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 323920

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha