به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه سال 93 چهارمین سال برنامه پنجم توسعه است، گفت: بر اساس این برنامه، رشد اقتصادی باید سالانه 8 درصد باشد.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی در دو سال گذشته منفی بود افزود: در بودجه سال 93 در پی کاهش نرخ تورم و افزایش اشتغال هستیم.
نوبخت به برنامههای کارشناسی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی اشاره کرد و گفت: امیدواریم اهداف ما تحقق یابد.
وی درباره اختلافهای شکل گرفته در مورد بودجههای استانی با قدردانی از تلاش نمایندگان مجلس برای حل این موضوع گفت: نمایندگان باید ملی فکر کنند و کاستیها را ببینند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ادامه داد: واقعیت این است که بودجه سال 93 از بودجه 92 حداقل 7 و 3 دهم درصد کمتر است و رشد منفی دارد و از 210 هزار میلیارد تومان به 194 هزار میلیارد تومان کتهش یافته است.
نوبخت به شرایط تحریم کشور و کاهش فروش نفت و تاثیرآن بر دیگر بخشها اشاره و اضافه کرد: کشوری که بیش از 4 میلیون بشکه ظرفیت تولید نفت دارد اکنون در حد یک میلیون بشکه صادرات دارد.
وی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید در اقتصاد مقاومتی نیز ما را یاری کنند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به بودجههای جاری و عمرانی اشاره کرد و گفت: بودجه جاری برای دستمزدهاست و به علت وجود مشکلات، با شرمندگی اضافه حقوق را 18 درصد در نظر گرفتیم.
وی ادامه داد: دولت دوستدار ملت است اما فعلا امکانات لازم را نداریم.
نوبخت با بیان اینکه بودجههای عمرانی نیز کاهش قابل توجهی داشته است، افزود: بودجههای عمرانی از پنجاه و شش هزار میلیارد تومان در سال 92 به سی و هفت هزار میلیارد تومان در سال 93 رسیده یعنی 32 درصد کاهش داشته است.
وی به وجود حدود 2 هزار طرح عمرانی برای کشور در سال 93 اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید به درستی به علت کاهش بودجه دقت کنند.
نوبخت افزود: علت کاهش بودجه در هر استان متفاوت است و شرایط طرحها در استانها، مختلف است و دولت یازدهم در این طرحها که مربوط به قبل است دخالتی نداشته است.
وی گفت: سیاست ما این است که طرحهایی را که در سال 93 به پایان میرسد، عملیاتیتر کنیم و طبق برآورد، 246 طرح به بهره برداری میرسد.
نوبخت اضافه کرد: به همین علت تلاش داریم تا طرحهایی را که بیش از 80 درصد پیشرفت داشتهاند، تکمیل کنیم و این ممکن است در استانها متفاوت باشد.
وی با رد اظهارات رسانههای بیگانه مبنی بر افزایش بودجه ارتش و سپاه در مقابل کاهش بودجه استانی گفت: این ظلم به این عزیزان است و نمایندگان باید این موضوع را برای مردم توضیح دهند.
معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت پس از سالها به موقع بودجه را به مجلس ارایه کرد گفت: برخی حرکتها موجب ماندن خستگی در تن دولتیان شد.
وی، مهار آبهای مرزی را از اولویتهای فعلی دانست و گفت: در بودجه، نگاه ویژهای به میادین مشترک شده است.
نوبخت، نبود توازن در توسعه استانها را مربوط به سالهای گذشته دانست و اضافه کرد: در سال آینده باید برنامه ششم توسعه را آماده کنیم.
معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور ادامه داد: تلاش میکنیم با بودجه فعلی برای آینده نیز برنامه ریزی کنیم و همه استانها را ارزیابی و شاخصهای مختلف هر استان را شناسایی کنیم تا به طرف توسعه متوازن برویم.
وی، توازن و تعادل منطقهای را از اهداف برنامه ششم برشمرد و گفت: تلاش میکنیم تا طرحهای موجود با پیشرفت زیاد را به بهره برداری برسانیم تا مردم زودتر از منافع آن بهرهمند شوند.
معاون نظارت و برنامه ریزی رئیس جمهور همچنین درباره هدفمندی یارانهها گفت: این طرحی نیست که در چند کاغذ بگنجد و به وضع موجود از توزیع یارانهها معترضیم.
نوبخت ادامه داد: در حال بررسی شیوه بهتری هستیم تا مشکل درمانی و تولید را برطرف کنیم تا مردم سود بیشتری ببرند.
وی افزود: دولت تدبیر و امید مصمم است با دیدن همه ابعاد، قانون هدفمندی را با رویکرد مناسب تری ادامه دهد و اجرا کند.
نوبخت درباره افزایش سهم مالیات در بودجه سال 93 گفت: در سال 93 هیچ ظرفیت مالیاتی افزایش نیافته و موضوع مالیات بر ارزش افزوده مربوط به قبل است.
وی ادامه داد: کارمندان به اندازه کافی مالیات میدهند و تاجران و کسبه نیز اینگونه هستند اما بخشی از جامعه که باید مالیات بدهند شناسایی نشدهاند و به همیت علت در پی تجهیز سازمان امور مالیاتی هستیم تا این بخش را شناسایی کنیم تا روی دیگر بخشها فشار کمتری بیاید.
معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور به سهم 30 تا 40 درصدی مالیات در درآمد کشورهای توسعه یافته اشاره کرد و گفت: این رقم در کشورهای در حال توسعه 20 تا 30 درصد و در ایران کمتر از 10 درصد است.
نوبخت گفت: قصد نداریم به کسانی که به طور شفاف مالیات میدهند فشار بیاید و کسی نباید نگران شود. بر اساس دستور مقام معظم رهبری باید 20 درصد از درآمد نفتی را به صندوق توسعه بدهیم و سالانه 3 درصد به آن اضافه کنیم تا سهم نفت در اقتصاد به مرور کم شود.
نوبخت درباره برخی خوشبینیها در بودجه سال 93 مانند فاینانس گفت: قرار نیست از آمریکا و اروپا تسهیلات بگیریم بلکه منابع ارزی ما نزد برخی کشورهاست که به علت تحریم نمیتوانند به ما پول بدهند و با هماهنگی با آنها توافق شده است به نسبت منابع ما در دست آنها به ما فاینانس بدهند و سود بگیرند. مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه داد از 6 درصد ورودی صندوق توسعه ملی منابع مورد نیاز تامین شود و تا کنون 15 میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور اضافه کرد: از منابع فاینانس مبلغ 15 و نیم میلیارد دلار به بودجه تزریق خواهد شد.
نوبخت ادامه داد: 20 میلیارد دلار دیگر نیز در دست پیگیری است که میتواند مورد استفاده استانها قرار گیرد.
وی درباره اقتصاد مقاومتی گفت: اتکا به اقتصاد داخلی و استفاده بهتر از منابع، نوعی اقتصاد مقاومتی است. به سمتی رفتهایم که اگر دولتهای زورگو تحریمهای بیشتری اجرا کردند به مشکل برنخوریم.
پایان پیام/
نظر شما