پیام های بازرگانی به چه قیمتی!

خبرگزاری شبستان: پیام های بازرگانی یکی از روش های تبلیغ رسانه ای برای رونق بخشی به بازار کالاهای داخلی است که متاسفانه در رسانه ملی ما به فضایی برای تبلیغ کالاهای خارجی و حتی فال تبدیل شده است!

خبرگزاری شبستان_ قم:

آگهی و تبلیغات در جهانی که با نام عصر ارتباطات از آن یاد می شود و یک رکن مهم و تاثیرگذار در معرفی محصولات و در ادامه موفقیت آنها در بازر فروش و چرخه اقتصادی حاصل از آن می باشد. تبلیغاتی که پرهزینه است و توانسته در برخی موارد برای همیشه یک محصول را در اذهان زنده نگه دارد و یا اینکه صرفا در مقطع زمانی خاص باعث طرح محصول مورد نظر برای مخاطب خود و بازار مصرف شده است.


این آگهی ها به شکل های مختلف در سطح شهر، معابر، وسایل نقلیه و انواع رسانه ها مطرح می شود. آگهی هایی که با صرف هزینه زمان زیادی می خواهند، ذهن مخاطب را نسبت به محصول خود آگاه کنند. تبلیغات رسانه ای البته در میان انواع تبلیغات و مخصوصا آگهی های بازرگانی تلویزیون جایگاه ویژه ای دارد؛ این جایگاه متاثر از برد بالای مخاطب این رسانه توجه چشمگیر قشرهای مختلف مردم به تلویزیون است. تبلیغاتی که از آسیب های آن فراوان سخن به میان آمده است چرا که می تواند، مروج یک نوع رفتار یا سبک خاصی از زندگی باشد پس باید از این فرصت نهایت بهره را گرفت و اینجاست که باید این جمله اندیشمندان این عرصه را تکرار کرد. تبلیغات تلویزیونی باید اخلاق آفرین باشد.


ولی در کنار این جمله پرمغز اگر نیم نگاهی به آگهی های رسانه ملی مان بیندازیم، می بینیم که اینبار هم در حد شعار باقی مانده ایم و این پول است که صحنه گردان است و نه فرهنگ و اخلاق. اینجا تلاش برای کسب سود بیشتر اخلاق و فرهنگ را به حاشیه رانده و از جمله موارد بارز آن می توان به تبلیغ بانک هایی پرداخت که رشد قارچ گونه ای در همه شهرها دارند و هر روز بیش از گذشته بر سودهای خود می افزایند و زمان و فضای بیشتری از تبلیغات رسانه ها را به خود اختصاص می دهد و اینجاست که اخلاق آفرینی فدای پول می شود. این داستان یعنی مشخصا موضوع بانک و حرکت آنها برخلاف آنچه که مورد تاکید اسلام است که البته این موضوع به حدی گسترده و تاثیرگذر است که نمی توان در این مجال به آن پرداخت.


فال و طالع بینی امری مضموم و ناپسند در جامعه ماست که حتی اگر در این خصوص مثلا به اشعار حافظ متوسل شویم و این همان اتفاقی است که مدتی است در یکی از پیام های بازرگانی سیمای جمهوری اسلامی ایران اتفاق می افتد. پیامی که در آن مخاطب در زمان نیاز به توسل و تفکر برای اندیشیدن چاره ای کارآمد به گرفتن فال دعوت می شود که البته در جهت بخشیدن صورت بهتری به این ماجرا از فال حافظ سخن به میان می آید. البته حافظ عزیزمان و اشعار پرمغزش در حافظه هر ایرانی و یا حتی در حافظه جهانی دارای جایگاهی ارزشمند است و اتفاقا همین جایگاه و ارزش باعث می شود تا در مقابل هر سوء استفاده ای از اشعار این شاعر بزرگ و عزیز کشورمان ناخودآگاه جبهه بگیریم.


سازندگان چنین پیام هایی متاسفانه فقط به دنبال پول هستند؛ کلمه ای سه حرفی که می تواند در زمان هایی با آثار خود چوب حراج به فرهنگ و تاریخ یک ملت بزند. این مسئله که انسان در مواقعی برای تصمیم گرفتن نیازمند تعقل و تامل همراه با توکل است به فال و طالع بینی روی بیاورد در فرهنگ و آیین ما مضموم شمرده می شود که البته باید در کنار همه این مسائل به این مسئله هم توجه کرد که حافظ شاعر پیشه ما یک حافظه تاریخی و آشنا برای حافظه جهانی است و نباید به این راحتی ها و در یک پیام بازرگانی که اصلا به ابعاد مختلف آن توجه نشده، چنین به حراج گذاشته شود.


این مهم است که بدانیم برای تبلیغات از کجا و به چه بهانه ای خرج می کنیم.  تنها این یک پیام بازرگانی است که حداقل از دو جنبه به ضررمان است، اول اینکه مسئله ای را ترویج می دهیم که به راحتی اندیشیدن و مسئله توکل را زیر سوال می برد و دوم اینکه از سرمایه ملی مان چگونه هزینه کرده ایم.


پایان پیام/

 

کد خبر 323194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha