چالش های رو به رو "پژوهش" از نظر معاون اول رییس جمهور

خبرگزاری شبستان:معاون اول رییس‌جمهور متکی بودن پژوهش به بودجه دولت، عدم حمایت شرکت های خصوصی از پژوهشگران و تجاری سازی نشدن ایده ها را از چالش های پیش روی پژوهش دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری کشور که صبح امروز در نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد، گفت: کشور از لحاظ پژوهش با جایگاه مطلوب فاصله دارد.

وی افزود: در برنامه‌های گذشته در بخش‌های اقتصادی متخصصان کشور با وجود محدودیت‌ها گام‌های بزرگی را برداشته‌اند اما برای رسیدن به توسعه واقعی نیازمند به توجه بیشتری هستیم.

 

جهانگیری ادامه داد: باید سیاست‌های عالمانه و صحیح با توجه به دستاوردهای بشر تدوین کرد و مهم‌تر از تدوین سیاست‌های صحیح ثبات سیاست‌ها است.

 

وی با بیان اینکه سیاست‌ها با تغییر دولت تغییر می‌کند، خاطرنشان کرد: ما شاهد هستیم حتی با تغییر مدیران هم سیاست‌ها عوض می‌شود که نباید این‌گونه باشد چرا که حتی دستاوردها را هم بر باد می‌دهد.

 

وی با تأکید بر اینکه نقش پژوهش و علم و فناوری باید برای توسعه مورد توجه قرار گیرد و اصلی‌ترین برنامه دولت باشد، خاطرنشان کرد: اقتصاد توسعه‌محور باید بر مبنای اقتصاد دانایی‌محور و دانش‌بنیان باشد که بتواند جایگزین نفت شود.

 

جهانگیری با بیان اینکه در اقتصاد دانایی‌محور توسعه، پژوهش و علم و فناوری مهم‌ترین شاخصه است، اظهار کرد: باید برای نیروی انسانی در این راستا سرمایه‌گذاری شود.

 

وی با تأکید بر اینکه باید نخبگان و محققان شناسایی شوند، خاطرنشان کرد: باید از این دسته از افراد حمایت کرد که جزء اولویت‌های دولت باید باشد و همین‌طور است.

 

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در بخش نگارش مقالات در منطقه جایگاه مناسبی داریم، خاطرنشان کرد: اما در بخش پژوهش در منطقه و دنیا جایگاه مناسبی نداریم.

 

وی با بیان اینکه پژوهش باید اقتصاد کشور را دگرگون کند، اظهار کرد: برای بسیاری از پروژه‌ها سرمایه‌گذاری‌های زیادی کرده‌ایم اما بهره‌وری از این سرمایه‌گذاری‌ها کم بوده است.

 

معاون اول رییس جمهور  با اشاره به چالش‌های پیش روی پژوهش و فناوری خاطرنشان کرد: بخش اصلی منابع مالی پژوهش متکی به دولت است در صورتی که دولت منابع بودجه‌ای محدودی دارد اما در مقابل تقاضاهای اعلام‌شده زیاد است.

 

وی افزود: کشورهای دیگر توانسته‌اند با پژوهش به توسعه برسند بدون اینکه اتکایی به بودجه دولت داشته باشند چرا که بخش‌های خصوصی حمایت کرده‌اند.

 

جهانگیری ادامه داد: چرا بخش‌های خصوصی کشور ما احساس بی‌نیازی به پژوهش می‌کنند چون بازار مصرف خصوصی ایران غیر قابل رقابتی است و هر محصولی با هر کیفیت که عرضه می‌شود، مشتری دارد.

 

وی با بیان اینکه برای ورود به بازار بین‌المللی راهی جز عرصه کالای باکیفیت نداریم، خاطرنشان کرد: باید شرکت‌های خصوصی متکی بر پژوهش و تجاری‌سازی ایده‌ها باشند.

 

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: سازوکارهایی پیش از این نیاز است تا ایده به تولید ثروت و محصول برسد و می‌توان این زنجیره را اقتصاد مبتنی بر دانایی‌محور دانست.

 

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان کانون توسعه جای خود را باز کنند، خاطرنشان کرد: صاحبان سرمایه شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنند و از ایده‌پردازان حمایت نمایند.

 

معاون اول رییس جمهور  ادامه داد: منابعی که به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات ارایه می‌دهد صندوق نوآوری شکوفایی و صندوق توسعه ملی است و باید سیستم‌های مالی دیگری را برای سوق‌دادن به شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر بگیریم.

 

وی با اشاره به اصلاح بودجه سال 92 توسط دولت اظهار کرد: بودجه سال 93 را در یک شرایط دشوار اقتصادی تدوین کرده‌ایم.

 

جهانگیری خاطرنشان کرد: باید ابتدا از تورم و گرانی عبور کنیم چرا که تورم روح مردم را آزار می‌دهد و موجب بیکاری می‌شود.

 

وی با بیان اینکه طرح‌های عمرانی بیش از 400 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، خاطرنشان کرد: امسال حداکثر 10 هزار میلیارد تومان اعتبار داشته است و ما در نهایت بتوانیم برای سال آینده 37 هزار میلیارد تومان افزایش دهیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 323176

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha