دکتر سید حمید قاسمی، دکترای مدیریت ورزشی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور و نیز تهیه کننده و مجری برنامه کاوش در شبکه ورزش سیما، در مصاحبه با خبرنگار رادیو و تلویزیون شبستان به تبیین راهبردهای بهبود عملکرد برنامه تلوزیونی "نود" برای تحقق عدالت در فوتبال پرداخت.
وی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به کارکرد برنامه تلوزیونی "نود" در طرح مشکلات مناطق محروم در زمینه ورزش فوتبال، شیوه های پیگیری این مسائل در برنامه مذکور را یادآور شد و گفت: در این برنامه مسئولان امر وعده هایی می دهند که باید ثبت شود و نتیجه کارهای آنان در فرصت مقتضی رسانه ای شود تا افراد یا قول ندهند و با بصورت حساب شده و عملیاتی وعده دهند.
مشاور وزیر سابق ورزش و جوانان گفت: مطالبات برنامه نود از مسئولان نیازمند وجود یک طرح جامع برای توسعه امکانات و تجهیزات ورزشی است که این طرح نیز بایستی بر پایه تحقیق تهیه شده باشد. اگر این فرصت در اختیار نباشد، ممکن است بر اساس علاقه یک مدیر، بودجه فوتبال در محلی نابجا هزینه شود و یا بر اساس سلیقه مدیری دیگر، محرمیت شامل حال عده ای دیگر باشد.
تهیه کننده و مجری برنامه ورزشی کاوش ادامه داد: چالشهای مورد بررسی در برنامه نود باید به این سمت پیش رود که بجای اینکه نقد شخصیت صورت گیرد، نقد برنامه ها و اهداف و عملکرد ها براساس یک محور مشخص مدنظر قرار گیرد تا افکار عمومی نیز نوک پیکان نقد خود را خود را به سوی برنامه های اشخاص نشانه رود و ببیند که کدامیک از مسئولان توانسته کارکرد مناسبتری داشته باشد.
وی افزود: مفهوم عدالت ابعاد گسترده ای دارد و یک بعد مهم آن مترتب به مسائل حقوقی است بدین معنی که قانون بطور مساوی رعایت شود و بعد دیگر آن است که حقوقی که برای فرد یا سازمانی لحاظ می شود، بصورت برابر در اختیار افراد و سازمانهای ذیربط قرار گیرد.
قاسمی تصریح کرد: رسانه ها نیز بر اساس شاخصهایی که در اختیار دارند، مدام در جریان این امر قرار می گیرند که حقوق افراد و سازمانها رعایت می شود یا نه. رسانه همچنین می تواند در انعکاس رفتارهای ناشی از عدالت و برخوردهایی که بر مبنای عدالت از طرف صاحبان قدرت و متولیان امر صورت می گیرد، نقش بسزایی داشته باشد و حتی موارد نقض را بعنوان یک چالش مورد ارزیابی قرار دهد.
وی گفت: عدالت در فوتبال تنها مختص به ورزشگاه و باشگاه نیست و تماشاگر و سایر اصناف مرتبط با ورزش نیز مشمول مصادیق عدالت هستند. اختصاص تجهیزات و امکانات ورزشی به شهرستانهای محروم، نکته ای قابل توجه است. اگر رسانه وظیفه اطلاع رسانی خود را به خوبی انجام ندهد، خود بنوعی عامل بی عدالتی است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور با اشاره به تنوع سلایق مدیران کلان کشور در اختصاص تجهیزات ورزشی به نقاط محروم گفت: در دولتهای مختلف تلاشهایی صورت گرفت که اماکن و باشگاههایی در مناطق محروم تاسیس شود و فرصتی مفرح چون فوتبال در اختیار همگان قرار گیرد که در خیلی از این موارد، چون کار کارشناسی صورت نگرفته بود، باعث شد هزینه ها به هدر برود و نه تنها عدالت رعایت نشود بلکه در حق بودجه بیت المال بی عدالتی هم صورت گیرد.
وی افزود: اینکه همه افراد جامعه بتوانند از سهم تعریف شده ای از بودجه های عمرانی ورزشی برخوردار شوند امری مطلوب است اما عدالت این نیست که همه امکانات بصورت مساوی توزیع شود.
قاسمی در پایان گفت: باید تحقیقات کافی صورت گیرد تا بر اساس شرایط و پتانسیلهای موجود بتوان مفهوم عدالت را مبتنی بر تحقیق رعایت کرد. باید به ظرفیتهای بومی و محلی توجه کرد تا بتوان امکانات را به نحو شایسته در یک منطقه فراهم ساخت.
پایان پیام/
نظر شما