اربعین؛ عظیم‌ترین ظرفیت مکانی و زمانی برای تربیت و اصلاح انسانها

خبرگزاری شبستان: حرکت شیعیان در اربعین حرکتی ممتاز و منحصر به فرد است که در اوج عشق و دلبستگی انجام می‌شود،این رویداد، پدیده ای فوق‌العاده عجیب و ابعاد مختلف آن غیر قابل توصیف است .

حجت الاسلام صادق گلزاده، مدیر کل اطلاع رسانی سازمان تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در بیان جایگاه و اهمیت اربعین و حرکت عظیم شیعیان در این روز در گفتگو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان گفت: نام و یاد حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و نهضت عاشورا و اربعین حسینی همیشه احیاگر عدل و عدالت و حق و حقیقت برای مؤمنین و مسلمین بوده است. اربعین جلوه‌های گوناگونی در تاریخ دارد و یکی از جلوه‌های برجسته آن که امروز به یک نماد و ظرفیت بی‌بدیل تبدیل شده حرکت میلیون‌ها نفر انسان خداجو و حسین ‌طلب است که رسیدن به کربلا را آرزو و هدف خود و حضرت حسین علیه السلام را واسطه میان خود و خدا می‌دانند.
 

وی افزود: به تعبیر بزرگانی مانند آیت‌الله فاضل لنکرانی (ره) این قبه و بارگاه، قبه و بارگاه ولایت‌ است یعنی کسانی که دل در گروی ولایت ابا عبدالله الحسین علیه السلام دارند هر جا که هستند به امام خویش پیوسته‌اند و از معنویت و فیض حسینی بهره‌مند و از ایثار و فداکاری در راه هدف، همانند سیدالشهدا علیه السلام و برای ادامه راه آن حضرت برخوردار می‌باشند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: در اربعین بزرگ‌ انسان‌های شایسته‌ای از زن و مرد از سراسر دنیا به سوی عراق و کربلا راهی می‌شوند و همزمان با آنها مردم و شیعیان مظلوم عراق که در سال‌های گوناگون هیمنه، اهمیت و عظمت اربعین و بارگاه حسینی را در طول تاریخ احیا کرده‌اند، به سوی کربلا حرکت می کنند. این رویداد، پدیده فوق‌العاده عجیبی است که دشمنان ما از اطلاع‌رسانی درست آن و این حضور پرشکوه پرهیز دارند.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این نکته که شاید نتوان غیر از عالم شیعه، نمونه و جلوه اینچنین کیفی و کمی را در دنیا نام برد، تاکید کرد: من به عنوان فردی که در جاهای مختلف دنیا و از مراسم بزرگ و مهم جهانی در ادیان، ملت‌ها و اقوام مختلف و حتی در درون مسلمین در فضای معنوی حج اطلاع دارم، اذعان می‌کنم که حقیقتا حرکت امت در اربعین حرکتی ممتاز و منحصر به فرد است که در اوج عشق و دلبستگی انجام می‌شود، جمعیتی چندمیلیونی و گاه چند ده میلیونی که تمام بیابان‌های منتهی به کربلا را مملو از انسان می‌کند. حضور میلیونها زن و مرد، پیر و جوان، کودک و خردسال و بزرگسال و حتی مادرانی که با کودکانی در آغوش حرکت می‌کنند، جلوه‌های متبرک و ملکوتی‌ هستند که حرکت اربعین را غیر قابل توصیف می‌کند.

حجت الاسلام گلزاده گفت: آثار و برکات فراوانی در این حرکت نهفته است و ما از همه کسانی که دل در گروی عدالت، دین‌داری و خداباوری دارند تقاضا می‌کنیم تا صادقانه و بدون حاشیه حرکت مردمی و عظیم اربعین را برای سراسر جهان گزارش کنند. این حرکت امروز می‌تواند هدایت‌گر بشریت باشد تا ببینند کسانی که به امام و پیشوای خود متصل می‌شوند چه سان می‌توانند تحول‌آفرین، نجات‌بخش و تکلیف‌گرا باشند.
وی در ادامه رسانه‌ها را مورد خطاب قرار داد و افزود: رسانه های جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری‌های گوناگون بخصوص خبرگزاری‌هایی ارزشی و ارزشمند جامعه ما می‌توانند با همتی جانانه در انعکاس و بازتاب این حرکت عظیم مؤثر بوده و خاطرات و دلدادگی افراد شرکت‌کننده در این حرکت عظیم و تأثیر آن بر دل‌ها را به تصویر بکشند.

این محقق حوزوی عاشورا و اربعین را عظیم‌ترین ظرفیت مکانی و زمانی تأثیرگذار در تربیت و اصلاح انسان‌ها دانست و گفت: استفاده از چنین تعبیری برای عاشورا و اربعین کاملا بجا و مناسب است. انسان‌هایی که در کنار حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و در مسیر رسیدن به حضرت، ایشان را واسطه فیض قرار داده و به اصلاح نفس و تمرین و ممارست در این راه اقدام می کنند، هنگامی که به زادگاه خود بازمی‌گردند انسان‌های متفاوتی هستند و این جلوه ملکوتی، عنایت رب‌العالمین است چرا که خداوند اراده کرده است تا به پاس ایثار بی‌بدیل و بی‌نظیر حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام در ساحت نجات و احیای دین، عظمت و شکوهی متفاوت به او بدهد، إنّ لقتل الحسین حرارةً فی قلوب المؤمنین لا تبرد ابدا؛ بنابراین در اربعین و عاشورا نیز در دل‌های مومنان جوشش و خروشی وجود دارد که هرگز خاموش نخواهد شد و به تبع کسانی که در اطلاع‌رسانی این حرکت نقش‌آفرین هستند و جامعه را در این ایام به حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و کربلا گره می‌زنند، نیز از ثواب و اجر نسبی پیاده‌روان برخوردار خواهند بود.

حجت الاسلام گلزاده خاطرنشان کرد: افرادی که شاهد حرکت جمع کثیری از مومنان از بلاد مختلف به سوی عراق هستند، سعی کنند سنت استقبال از زایران امام حسین علیه السلام و احترام به آنها را جدی گرفته و فرهنگ دل‌سپردن به حق را پاس بدارند. همچنین کسانی که در این مسیر حرکت می‌کنند، تعجیل در فرج مولایشان را به عنوان یک دعای استراتژیک در نظر داشته باشند و دعا برای پیروزی ابعاد مختلف انقلاب اسلامی را فراموش نکنند.

وی افزود: دعا برای دیگران و همه افرادی که از انسان درخواست دعا می کنند از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا مادر حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام هنگام دعا همگان را دعا می‌کرد و در پایان خود را ذکر می‌فرمود. جمله «الجار ثم الدار» جمله معروفی از حضرت زهرا سلام الله علیها در همین رابطه است، این تفکر، یعنی تفکر بلند عرفانی و الهی ایثارگرانه، حتی در ساحت دعا برای دیگران می‌تواند برای انسان سرنوشت‌ساز باشد.
این مدرس حوزه و دانشگاه یادآور شد: قطعا اربعین یک پدیده منحصر به فرد مکانی و زمانی است اما کسانی که به هر دلیل امکان حضور در این حرکت را ندارند، می‌توانند دل‌های خود را اربعین کنند. یعنی در مجالس حسینی پرشکوه شرکت کرده و آن را گرامی بدارند، بنابراین هر جا که هستیم اگر حسینی شویم خدایی خواهیم شد زیرا حسین علیه السلام با خدا و خدا با حسین علیه السلام است.
پایان پیام/
 

 

کد خبر 323159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha