به گزارش خبرگزاری شبستان، دبیر خانه این جشنواره با پیوند فضای دانشجویی به فضای حرفه ای، سعی در حمایت از دانشجویان خلاق دارد. ششمین جشنواره دانشجویی تئاتر سوره در بر دارنده نه بخش- صحنه، نمایش عروسکی، نمایشنامه خوانی، مونولوگ، نمایش نامه نویسی، آسمان سوره، تبلیغات، پژوهش، اسکیس صحنه و طراحی لباس- است. همچنین لازم به ذکر است، حضور در کلیه بخش ها به غیر از بخش صحنه ای و آسمان سوره رقابت به صورت بین دانشگاهی است. این جشنواره از 3 تا 12 خرداد ماه هزار و سیصد و نود و سه در دانشگاه سوره برگزار می شود.
ششمین جشنواره دانشجویی تئاتر سوره 3 تا 12 خرداد ماه هزارو سیصد و نود و سه برگزار می شود.
اهداف جشنواره :
توجه به ارزشهای اخلاقی و انسانی در هنر متعهد ایرانی
توجه به مفاهیم متعدد و پیشرو در سبک زندگی ایرانی اسلامی
توجه به مفاهیم متعدد در ادبیات مقاومت
تنوع موضوعات گوناگون در بستر زندگی و نزدیکی آن ها با محوریت حماسه ی سیاسی و حماسه ی اقتصادی
بدان که تئاتر تماشایی همواره سکویی بوده است وسط میدانی تا دو انسان چالش دراماتیک خود را برای برقراری یک توازن آرمانی پی بگیرند. به این مناسبت هسته ی مرکزی صحنه همیشه انسان بوده است. می دانی؟ دراین میان تئاتری مرا جذب می کند که با دلاوری در برابر معیار های غاصبانه و معادلات کهن سنتی (بگیر ارباب و رعیتی) بایستد. که این تازه آغاز راه است. زیرا که افسون آن تعهد نامرئی تنها به جنبه های تخریبی تئاتر نیست. به این است که ببینیم تعهد ما تا چه پایه قادر به ساختن یک نمای جدید است. پس ساختن! که ما به ازایی برای خراب کردن است. یعنی تئاتر متعهد حامل نظم نوینی است که بنیادش ریشه های فرهنگی یک قوم، و رویش به ماورای عادات است، به آنچه مستقیم به دنیای بغرنج و آزمون های ناکام نسل ما مربوط می شود. چنین است که تئاتر متعهد نماینده آئینه مند ملت است.
زنده یاد اکبر رادی- نامه های همشهری
شرایط و مدارک عمومی شرکت در جشنواره
• متقاضیان شرکت در جشنواره باید دانشجو یا فارغ التحصیل پس از خرداد 1391 یکی از مراکز آموزش عالی باشند .
• حضور در بخش صحنه ای و آسمان سوره تنها مختص به دانشجویان و یا فارغ التحصیلان دانشگاه سوره خواهد بود و در بخش های دیگر رقابت به صورت بین دانشگاهی انجام میگیرد .
• ارائه ی گواهی اشتغال به تحصیل (به غیر از دانشجویان دانشگاه سوره) و پرکردن فرم شرکت در جشنواره الزامی است
• در بخش صحنه و برای نمایشنامه های چاپ شده ارائه ی تحلیل اثر و طرح اجرایی الزامی است.
• متقاضیان می بایست مجوز نویسنده، مترجم و یا ناشر اثر خود را در هنگام ثبت نام به دبیرخانه تحویل دهند .
• پس از اعلام نتایج بازخوانی متون تغییر در شرایط متقاضیان ) تعویض کارگردان اثر، درخواست کارگردان مشترک و (... امکان پذیر نیست .
• پر کردن فرم شرکت در جشنواره به معنای پذیرش شرایط جشنواره است و هرگونه تناقض در مدارک باعث حذف اثر توسط دبیرخانه جشنواره خواهد شد.
بخش صحنه
دبیرخانه ی ششمین جشنواره ی دانشجویی تئاتر سوره با تکیه بر رعایت اسلوب تهیه ی تئاتر دانشجویی همچنین پیوند فضای دانشجویی به فضای حرفه ای برگزار می کند.
شرایط
این بخش به صورت رقابتی در بین دانشجویان دانشگاه سوره برگزار می شود.
تعداد آثار ارسالی متقاضیان شرکت در بخش صحنه حداکثر سه نمایشنامه یاطرح نمایشی است. لازم به ذکراست که تنها یک اثر اجازه ی حضور در مرحله ی بازبینی را خواهد داشت .
متقاضیان حضور در این بخش باید دو نسخه از متون خود را به دبیرخانه ی جشنواره تحویل دهند. (همچنین فایل pdf اثر رابه پست الکترونیکی soore.festival@gmail.com ارسال نمایند. )
مهلت ارسال متون تا پایان آذرماه هزار و سیصد و نود و دو خواهد بود و این مهلت به هیچ وجه قابل تمدید نیست .
اسامی پذیرفته شدگان در مرحله ی بازخوانی تا پانزدهم دی ماه هزار و سیصد و نود و دو اعلام می گردد.
بازبینی این بخش ) حداقل به مدت پانزده دقیقه ( در نیمه دوم اسفند ماه هزار و سیصد و نود و دو خواهد بود .
بخش نمایش عروسکی
دبیرخانه ی جشنواره در راستای پشتیبانی از گروه های عروسکی و توجه به فعالیت های هنری گوناگون برای به اجرا رسیدن تئاتر عروسکی برگزار می کند.
شرایط
متقاضیان حضور دراین بخش باید دو نسخه از متون یا طرح اجرایی خود را تا هجدهم دی ماه هزار و سیصد و نود و دو به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند. (همچنین فایل pdf اثر را به پست الکترونیکی soore.festival@gmail.com ارسال نمایند .)
نتایج بازخوانی متون تا پایان دی ماه هزار و سیصد و نود و دو اعلام می گردد
بازبینی آثار در هفته ی آخر فروردین ماه هزار و سیصد و نود و سه خواهد بود.(در این بخش فیلم اجرا نیز برای بازبینی قابل پذیرش است)
بخش نمایشنامه خوانی
این بخش با تاکید بر خوانشگری صحیح نمایشنامه و تناسب این امر با فضا و ماهیت اثر برگزار می شود.
شرایط
متقاضیان حضور در این بخش باید دو نسخه از متون خود را تا هفته ی آخر اسفند هزار و سیصد و نود و دو به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند. (همچنین فایل pdf اثر را به پست الکترونیکی soore.festival@gmail.com ارسال نمایند .)
در این بخش تنها نمایشنامه هایی که تالیف دانشجویی باشند پذیرفته خواهد شد .
نتایج بازخوانی متون تا پانزدهم فروردین ماه هزار و سیصد و نود و سه اعلام می گردد
متقاضیان این بخش باید سه نسخه از فیلم اثر را تا پایان نیمه اول اردیبهشت هزار و سیصد و نود و سه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
بخش مونولوگ
دبیرخانه ی جشنواره با رویکرد خلاقانه دراین حوزه و همچنین توجه به نوآوری های هنرمندانه برگزار میکند.
شرایط
متقاضیان موظفند تا پانزدهم دی ماه هزار و سیصد و نود و دو فایل pdf متون خود را به پست الکترونیکی soore.festival@gmail.com ارسال نمایند .
بازبینی این بخش درهفته ی اول بهمن ماه هزار و سیصد و نود و دو خواهد بود.(در این بخش فیلم اجرا نیز برای بازبینی قابل پذیرش است)
اجرای آثار این بخش در دهه ی فجر انقلاب اسلامی خواهد بود.
بخش نمایشنامه نویسی (جایزه ی استاد محمد چرمشیر)
دبیرخانه ی ششمین جشنواره ی دانشجویی تئاتر سوره در راستای ارائه ی نمایشنامه هایی با ساختاری اصولی و پشتیبانی از نویسندگان جوان درعرصه ی نمایشنامه نویسی کشور با دو رویکرد نمایشنامه های تالیفی و نمایشنامه های اقتباسی به صورت بین دانشگاهی برگزار می کند.
شرایط
آثار ارسالی به این بخش نمی بایست پیش از این جایزه ای دریافت کرده باشند و همچنین چاپ یا اجرا شده باشند .
تعداد آثار ارسالی هر داوطلب به این بخش حداکثر سه نمایشنامه است در این بخش نمایشنامه ها در دو محور « تآلیفی» و «اقتباسی» داوری خواهند شد.
متقاضیان حضور در این بخش باید سه نسخه از متون خود را تا بیستم فروردین هزار و سیصد و نود و سه به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند. (همچنین فایل pdfاثر را به پست الکترونیکی soore.festival@gmail.com ارسال نمایند)
بخش آسمان سوره
این بخش با توجه به شناخت استعدادهای تازه ی دانشگاه سوره و نوآوری ها و ابداعات دانشجویی در راستای محیط های اجرایی , ایده های اجرایی و همچنین قالب های اجرایی برگزار می گردد.
شرایط
متقاضیان حضور دراین بخش باید دو نسخه از متون یا طرح اجرایی خود را تا پایان نیمه ی اول فرودین ماه هزار و سیصد و نود و سه به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند. (همچنین فایلpdf اثر را به پست الکترونیکی soore.festival@gmail.com ارسال نمایند)
بازبینی آثار در هفته ی اول اردیبهشت برگزار می شود .
مدت آثار ارسالی در این بخش باید کم تر از ده دقیقه باشد .
این بخش با توجه ویژه به دانشجویان ترم های اول،دوم و سوم دانشگاه سوره برگزار خواهد شد .
بخش تبلیغات
دبیرخانه ی جشنواره با توجه به امر مهم تبلیغات در تئاتر و معرفی صحیح آثار به مخاطبین برگزار می نماید.
شرایط
این بخش مربوط به مواد تبلیغی ) پوستر،عکس، بروشور و... ( در این جشنواره بوده و به صورت رقابتی برگزار میشود.
متقاضیان این بخش موظفند نمونه ی اثر خود را به همراه فایل آن تا دوم خرداد ماه هزار و سیصد و نود و سه به دبیرخانه تحویل دهند .
نمایشگاه مواد تبلیغی در ایام برگزاری جشنواره برگزار خواهد شد .
بخش پژوهش
دبیرخانه ی جشنواره با درک این موضوع که برای هر اجرایی در صحنه ی تئاتر نیاز به تحلیل و پژوهش اولیه است . خود را ملزم می بیند تا در این بخش بر روی راهکارهای عملی همراه بادیدگاه های علمی دانشجویان تمرکز کند.
شرایط
متقاضیان حضور در این بخش باید فایلpdf چکیده ی مقاله ی خود را تا پانزدهم بهمن ماه هزارو سیصد و نود و دو به پست الکترونیکیsoore.festival@gmail.com ارسال نمایند .
چکیده مقالات ارسالی نباید بیشتر از سیصد کلمه باشد .
نتایج چکیده ی مقالات ارسال شده تا پایان بهمن ماه اعلام خواهد شد .
پذیرفته شدگان مرحله ی اول موظفند سه نسخه از مقاله ی خود را تا پایان فروردین ماه هزار و سیصد و نود و سه به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند .(همچنین فایل pdf اثر رابه پست الکترونیکی soore.festival@gmail.com ارسال نمایند . )
بخش اسکیس صحنه وطراحی لباس
دبیرخانه ی جشنواره با توجه به اهمیت طراحی صحنه ولباس به صورت بین دانشگاهی برگزار می کند.
شرایط
دانشجویان باید اسکیس های خود از نمایشنامه های معرفی شده را تا دوم خرداد ماه هزار و سیصد و نود و سه به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند .
نمایشنامه های معرفی شده از سوی دبیرخانه جشنواره:
سقف کلیسای جامع نوشته ی آرتور میلر
گلدونه خانم نوشته ی اسماعیل خلج
گل های شمعدانی نوشته ی محمد یعقوبی
پرده خوانی نوشته ی بهرام بیضایی
ارتباط با دبیرخانه
نشانی دبیرخانه : تهران- خ آزادی- بین آذر بایجان و خوش- نبش کوچه کامیاران- دانشگاه سوره
پست الکترونیکی: soore.festival@gmail.com
پایان پیام/
نظر شما