آیت الله تهرانی به مشکلات جدید بر سر راه اداره مساجد تهران و نگاه به مسئله امامت جماعت و افزایش جمعیت تهران و مشکلات فرهنگی به وجود آمده اشاره کردند و افزودند: عامل مهم، تجملاتی شدن زندگی برخی از مردم و روحانیون است.
وی با تاکید بر اهمیت تاثیر گذاری روحانیون بر زندگی مردم اظهار کردند: نحوه زندگی روحانیون حتما در اقبال مردم به مساجد تاثیر گذار خواهد بود اگر همه روحانیون همانند مقام معظم رهبری عمل می کردند گرایش جامعه ما به روحانیت هزار برابر بیشتر از این می شد.
آیت الله تهرانی در خصوص حل مشکلات پیرامون اداره مسجد با توصیه به امامان جماعت مساجد درباره ساده زیستی و اخلاق یادآور شدند: باید یک درس اخلاق توسط یک استاد برجسته برای امامان جماعت گفته شود و آنها ملزم به شرکت در این کلاس ها شوند.
تاکید شهرداری بر ساخت مسجد در فواصل 500 متر
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته ساخت 400 مناره در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته بود که تاکنون ساخت 165 مناره به اتمام رسیده است.
امرودی با اشاره به اینکه تملک 72 مسجد در تهران انجام شده و واگذاری آغاز شده است، افزود: در منطقه یک 3 مسجد، منطقه چهار 18 مسجد، منطقه هفت 2مسجد، منطقه 21 سه مسجد، منطقه 22 چهارده مسجد، منطقه هشت 4 مسجد و در منطقه 18 هفت مسجد ساخته می شود.
وی افزود: قرار است در تهران در هر 500 متر، یک مسجد ساخته شود؛ شهردار درباره محلاتی که فاصله مساجد آنها بیشتر از 500 متر است، اظهار کرده در نقاطی که به طور مثال در فاصله 2 تا 3 کیلومتری هم مسجد وجود ندارد ساخت مساجد در اولویت خواهد بود.
اعمال نظر دستگاههای متولی مساجد در طرح مدیریت مساجد
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، رییس کارگروه ارشاد و تبلیغات کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد و امور نمازخانهها در این کارگروه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جهت یعنی تجهیز و نوسازی و مدیریت مساجد سیاستهای کلیاش را مشخص کرده است و به ما ارایه کرده است و همچنین برنامهای را که حجتالاسلام قرائتی با روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس با حضور لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ارایه کرده است نیز ما در کارگروه داریم که در حین بررسی این طرح آنها را مدنظر قرار دهیم.
حجتالاسلام آقاتهرانی تصریح کرد: در حال حاضر مساجد چه در بحث اجرایی و چه موقوفات دارای مشکلاتی است که ما سعی داریم در این طرح این مسایل و مشکلات را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه نظرات تمامی دستگاهها که متولی مساجد هستند در طرح فوق اعمال میشود، گفت: در حال حاضر همفکری خوبی در کمیسیون برای این طرح وجود دارد که امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر آن را بررسی و به صحن ارایه کنیم.
برگزاری کارگاه شناسایی ترسیمات هندسی مسجد جامع اصفهان
کارگاه آموزشی شناسایی ترسیمات هندسی مسجد جامع اصفهان در پژوهشکده هنرهای سنتی – اسلامی اصفهان برگزار می شود.
این کارگاه یک روزه در مسجد جامع اصفهان واقع در میدان امام علی (ع) و با تدریس استاد اکبر زمانی برگزار خواهد شد و برای شرکت کنندگان در این کارگاه از سوی پژوهشکده هنرهای سنتی-اسلامی گواهی حضور صادر می شود.
زمان برگزاری این کارگاه چهارشنبه ٢٧ آذر ماه برگزار خواهد و علاقه مندان از ١٥ تا ٢٠ آذرماه می توانند برای ثبت نام با شماره ٢٣٥٧٧٣٣ تماس حاصل کنند.
38 مسجد و حسینیه از محل پرداخت زکات در فارس ساخته شد
رییس زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) فارس با اشاره به ساخت 38 مسجد، حسینیه و خانه عالم در این استان گفت: علاوه بر مساجد و حسینیه ها ، مرمت 43 مسجد و 10 حسینیه از دیگر اقدامات عمرانی انجام شده از محل پرداخت زکات در فارس است که مجموع آنها به 91 طرح می رسد.
خوشنویس افزود : سال گذشته نیز 37 مسجد و حسنیه در استان ساخته و 71 مورد نیز تعمیر و بازسازی شد.
مواد طرح حمایت از احداث و مدیریت مساجد در حال بررسی است
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیته ارشاد و تبلیغات کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور گفت: روز یکشنبه هفته جاری جلسهای با حضور مسئولان سازمان اوقاف، امور مساجد و کارشناسان این حوزه در کمیته ارشاد و تبلیغات کمیسیون برگزار شد که مرکز تحقیقات مجلس که در قم در حال فعالیت است طرح مورد نظر خود را در این جلسه ارایه داد.
وی با بیان اینکه 3 الی 4 ماده از این طرح در جلسه روز یکشنبه مورد بررسی قرار گرفت، گفت: این 3-4 ماده در رابطه با تعاریفی بود که زیاد از نظر من رضایتبخش نبود و منتظر هستیم طرحهای مرکز تحقیقات قم، اوقاف و امور مساجد را نیز در کمیته داشته باشیم که از ادغام این 3-4 طرح یک طرح بسیار جامع را در زمینه ساماندهی امور مساجد به تصویب برسانیم.
پایان پیام/
نظر شما