کامل گلباغی، مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان در گفتگو با خبرنگار شبستان در سنندج، اظهار داشت: در حال حاضر 313 کانون فرهنگی هنری در سطح مساجد کردستان مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: همه این کانون ها دارای کتابخانه بوده و به صورت میانگین در هر کتابخانه هزار و 100 جلد کتاب در 555 عنوان وجود دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اندیشه انسانی با کتاب بارور می شود، اذعان کرد: امسال برای اولین بار 22 کانون سطح استان که مکان مناسب برای کتابخانه را داشتند مجوز فعالیت کتابخانه ای مجزا را دریافت و رسما فعالیت خود را آغاز کردند.
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان تصریح کرد: فضای مناسب، نیروی انسانی ماهر و متخصص، کتب مناسب و غنی از جمله اولویت های تاسیس کتابخانه های کانونی بود که از طرف ستاد عالی کانون های مساجد اعتبار جداگانه برای این کانون ها اختصاص می یابد.
گلباغی، صدور مجوز کتاب، به کار گیری نیروهای خلاق و کاربلد، راه اندازی کتابخانه های دیجیتال، تجهیز کتابخانه های مساجد به تجهیزات، به روز رسانی آموزش و دستیابی به آخرین یافته های علمی، بزرگداشت هفته کتاب، آشنایی با مقرارات کانون در بخش کتابخانه ای، بررسی مسایل و مشکلات کتابخانه های کانون های مساجد را از اولویت های کاری این دبیرخانه در حوزه کتابخانه ها عنوان کرد.
وی از گستره 202 روستایی کانون ها و فعال بودن 111 کانون شهری در استان خبرداد و افزود: از این تعداد نیز 12 کانون تخصصی هستند و به صورت ویژه به موضوعات مختلفی همچون کتابخانهای، پژوهشی، مهدویت، قرآن و عترت، چهره به چهره، اصول عقاید، نماز، قرآن و نهج البلاغه می پردازند.
مسئول دبیرخانه امور مساجد کردستان، تهیه نرم افزار کتابخانه ای برای کتابخانه های تحت پوشش را از دیگر اقدامات ستادعالی مساجد در راستای حمایت از این مکان ها دانست و گفت: نرم افزار کتابخانه ای مهر مساجد برای تعدادی از کتابخانه ارسال شده که کتابدار کانون های مساجد از امکانات این نرم افزار در راستای گسترش فعالیت ها و توسعه برنامه های کتابخانه ای از آن بهره می گیرند.
گلباغی از فعالیت 14 خانه نور به منظور ساماندهی فعالیت های قرآنی در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خبرداد.
وی به بهره مندی 120 نفر از مدیران مسئول، رابطان فرهنگی و کتابداران کانون های مساجد استان از خدمات بیمه ای اشاره کرد و افزود: این روند در سال جاری نیز با جدیدت هرچه تمام تر دنبال می شود.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان به مبحث آموزش در سطح کانون ها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر حداقل هر کانون فرهنگی هنری دارای 2 کلاس دائمی آموزش قرآن کریم ویژه برادران و خواهران بوده و از این لحاظ می توان گفت که کانون های مساجد گسترده ترین شبکه فرهنگی و هنری استان را تشکیل می دهد و جمعیت شهرها و روستاهای پرجمعیت استان را پوشش داده است.
پایان پیام/
نظر شما