رقابت های ناسالم در عرصه قرآن حرام و شیطانی است

حدادعادل رقابت های ناسالم در عرصه قرآن را حرام دانست و گفت: قرآن نرم‌افزار تمدن اسلامی است که بدون آن دست‌یابی به این تمدن ممکن نمی‌شود.

 

 

به گزارش خبرنگار شبستان، غلامعلی حدادعادل، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در بازدید از سازمان دارالقرآن‌الکریم با بیان این مطلب که تلاش برای قرآنی کردن جامعه هدف اصلی انقلاب است، گفت: قرآن نرم‌افزار تمدن اسلامی به شمار می‌رود یعنی دستیابی به این تمدن جز از طریق قرآن ممکن نمی‌شود، قرآن باید ابتدا ذهن ما را و پس از آن رفتار و جامعه را اسلامی کند تا جمهوری اسلامی به معنای واقعی تحقق یابد.

 

وی راه رسیدن به این هدف را طولانی دانست و اظهارکرد: خون شهدا، رهبری انقلاب و آیت‌الله خامنه‌ای امکانات و بستر لازم را برای تحقق این مهم مهیا کرده است که باید از آنها در جهت نهادینه کردن در ذهن نسل‌های آینده استفاده کرد.

 

حدادعادل با ابراز تأسف از عجز برخی از دانشجویان بااستعداد از روخوانی قرآن، تصریح کرد: این ضعف باید در دوران سه ساله مقطع ابتدایی برطرف شود همچون سیستم مکتب‌خانه‌های قدیم و در مراحل بعدی ورود به مفاهیم و معانی قرآن هدف قرار گیرد.

 

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ایجاد بسترهای انس با قرآن در میان جوانان را گام بعدی در نظام اسلامی معرفی کرد و ادامه داد: خواندن قرآن هیچ‌گاه نباید کنار گذاشته شود بلکه باید جایگاهی خاص برای آن در زندگی روزمره مردم در نظر گرفت.

 

رقابت ناسالم در عرصه قرآن حرام و شیطانی است

 

وی نظم‌بخشی و سامان‌دهی فعالیت‌های قرآنی را از اولویت‌های اصلی کمیسیون فرهنگی مجلس برشمرد و بیان کرد: گرچه رقابت میان احزاب و جناح‌های سیاسی مکروه است اما در عرصه قرآن حرام، چندش‌آور و شیطانی است و انتظار می‌رود این وضعیت حتی در صورت وجود به زودی از میان رود.

 

حدادعادل بااشاره به وجود برخی از اختلافات و مواز‌ی‌کاری‌ها میان دستگاه‌های قرآنی، عنوان کرد: کمیسیون فرهنگی در طی تبیین شرح وظایف و مرز فعالیت این دستگاه‌ها است و این مهم را به فراکسیون قرآن و عترت واگذار کرده است.


وی با تأکید بر لزوم دست‌یابی به تصوری صحیح از فعالیت‌های قرآنی برای دستیابی به اهداف، ابراز کرد: نباید از پیشرفت‌های این عرصه در دوران 32 ساله پس از انقلاب چشم‌ پوشید چرا که پیش از انقلاب تعداد حفاظ و قراء شناخته شده و بنام کمتر از انگشتان دست بود اما امروزه ما شاهد تولید انبوه فعالان قرآنی در عرصه‌های مختلف هستیم.

 

نماینده مردم تهران در خانه ملت با ابراز خرسندی از حضور اثرگذار دستگاه‌های مختلف در عرصه فعالیت‌های قرآنی،گفت: حضور وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، بهداشت، آموزش و پرورش، صداوسیما، مجلس شورای اسلامی، دفتر مقام معظم رهبری، مرکز طبع و نشر قرآن، مؤسسات مردمی و رسانه‌های تخصصی شاهدی بر این مدعاست.

 

لزوم کاربرد مفهوم مهندسی فرهنگی در فعالیت‌های قرآنی

 

وی با تأکید بر لزوم کاربرد مفهوم مهندسی فرهنگی در فعالیت‌های قرآنی، اظهارکرد: غفلت از بخش‌های غیردولتی همچون هیئات، مساجد، حسینیه‌ها و مؤسسات مردمی در این مهندسی نباید رخ دهد بلکه باید به گونه‌ای عمل شود که بدون تداخل و تصادم فعالیت‌ها هیچ‌گونه جای خالی در این عرصه باقی نماند.

 

بنابراین گزارش، ستار هدایت‌خواه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه این نشست بااشاره به برکات سازمان دارالقرآن‌الکریم که سطح وسیعی از قرآن‌آموزان را در سطح کشور تحت پوشش قرار داده است، گفت: طرح سامان‌دهی فعالیت‌های قرآنی در مجلس هفتم آماده شد اما بنا بر فرمایش رهبر معظم انقلاب به دلیل ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به فعالیت‌های قرآنی مجلس این طرح را پیگیری نکرد.

 

امکانات مورد نیاز تشکل‌های مردمی باید از هرگونه تبعیض سازمانی به دور باشد

 

وی با بیان این مطلب که تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی از نتایج ورود این شورا به فعالیت‌های قرآنی است، اظهار کرد: اما هنوز فعالیت‌های قرآنی از لحاظ عملی سامان‌دهی نشده و متأسفانه در توزیع بودجه‌ها بالغ بر 70 درصد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نزدیک به 20 درصد به سازمان تبلیغات اسلامی اختصاص می‌یابد که این توزیع عادلانه نیست.

 

هدایت‌خواه ادامه داد: خدمات و امکانات مورد نیاز تشکل‌های مردمی نیز باید از هرگونه تبعیض سازمانی به دور باشد و هر مؤسسه و نهاد دارای مجوز از دستگاه‌های مورد وثوق نظام از مزایای یکسان بهره بگیرند.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به برخی اختلافات میان نمایندگان ملت بر سر تکفل مسئولیت فعالیت‌های قرآنی از دو گزینه وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات بیان کرد: طرفداران وزارت ارشاد نهادی را مسئول می‌دانند که بتواند به مجلس پاسخ‌گو باشد و مخالفان آن سازمان تبلیغات اسلامی را که در پی تغییر دولت‌ها دستخوش سلایق سیاسی نمی‌شود را برای این مسئولیت مناسب می‌دانند.

 

 

رقابت ناسالم در عرصه قرآن مشمئزکننده است

همچنین، سیدجلال یحیی‌زاده، عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این دیدار رقابت ناسالم در عرصه قرآن را مشمئزکننده خواند و گفت: مشمئزکننده‌تر از این رقابت اعمال تبعیض در حمایت‌های عرضه شده برای دستگاه‌های مختلف قرآنی است چرا که به برکت انقلاب قرآن از غربت بیرون آمده پس باید این مشکلات نیز ریشه‌کن شود.

 

وی با تأکید بر لزوم گسترش دامنه اعزام سفرای قرآنی به کشورهای مختلف در ایام مناسبتی به ویژه ماه مبارک رمضان عنوان کرد: این اعزام‌ها نباید فقط به خارج از کشور معطوف شود بلکه باید سراسر میهن اسلامی را به ویژه در اوقات شرعی و نیز نماز عبادی سیاسی جمعه دربرگیرد چرا که از ابزارهای کارآمد تبلیغ فرهنگ غنی قرآن حضور چهره‌های این عرصه در میان مردم است.

 

شایان ذکر است، دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از سازمان دارالقرآن‌الکریم باحضور رییس این کمیسیون و رییس سازمان تبلیغات اسلامی سه‌شنبه 30 فروردین برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 


کد خبر 32257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha