به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، خدابخش احمدی، دبیر علمی همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی مشاوره و مدیر مرکز علوم رفتاری دانشگاه بقیه الله(عج)، صبح امروز(20آذر) در همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان، اظهار داشت: در نظریات روانشناسان غربی محوریت خانواده بر تمایزیافتگی است نه تعلق اما اگر در خانواده های ایرانی محور تعلق را برداشته شود فرد منزوی و گوشه گیر می شود زیرا مشکلات خود را در خانواده و در جمع اعضای خانواده حل و فصل می کند.
وی با اشاره به اینکه خانواده در جامعه ما محور بوده و خواهد ماند، گفت: خانواده در جامعه ما هم نسبت به فرد و هم نسبت به جامعه محور است و در همین زمینه در مقدمه و اصل 10 قانون اساسی کشورمان به آن اشاره شده است.
احمدی با اشاره به اینکه در فرهنگ جوامع غربی فرد محور است، ادامه داد: جوامع غربی براساس همین نظریه خانواده درمانی دارند ولی در فرهنگ کشور ما که خانواده محور است نمی توان براساس یافته های نظریات غربی به درمان خانواده برسیم.
وی با بیان این مطلب که اگر به آیات و احادیث دین خود رجوع کنیم در خواهیم یافت که در دین اسلام خانواده محور است، تصریح کرد: در رابطه با مسائل خانواده به نظریه هایی نیاز داریم که خانواده را محور قرار دهد، زیرا فرهنگ اسلامی با نظریات غربی دارای تناقض است.
مدیر مرکز علوم رفتاری دانشگاه بقیه الله(عج) نقش خانواده و کارکرد اصلی خانواده در فرهنگ کشورمان را ازدواج و فرزند پروری دانست و تاکید کرد: در جامعه ما اگر زن و شوهری با هم مشکلاتی نیز داشته باشند اما برای تربیت فرزند خود مشکلات را تحمل می کنند.
وی افزود: دنیای غرب کارکرد خانواده را روابط زناشویی می داند به همین دلیل انواع ازدواج را در کشورهای غربی شاهد هستیم که گاه برای رسیدن به لذت های جنسی تربیت نسل را مخدوش می کنند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از عوامل پایدار دهنده ازدواج کارکرد تربیت نسل و فرزند پروری است و این تربیت نسل در ادبیات فرهنگ غرب از بین رفته است.
دبیر علمی همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی مشاوره با اشاره به اینکه در کشورهای غربی وظیفه تربیت فرزندان تا 15 سالگی به دوش والدین است، گفت: اما در فرهنگ کشور ما تربیت نسل مادام العمر است.
وی با بیان اینکه در منابع تربیتی و خانوادگی غرب از نظارت و کنترل والدین خبری نیست، تصریح کرد: این آسیبی است که باعث به وجود آمدن شکاف نسل ها می شود که متاسفانه نظارت و کنترل والدین بر فرزندان در جامعه ما نیز روز به روز کم رنگ تر می شود.
احمدی ابراز کرد: هر جا نظارت و کنترل والدین وجود داشته باشد فرزندان آسیب پذیری کمتری دارند و از سلامت روانی بهتری برخوردار می شوند که به این امر مهم در نظریات غربی توجه نشده است.
پایان پیام/
نظر شما