سینمای دینی در چارچوب آکادمیک نمی‌گنجد

خبرگزاری شبستان:صدرعاملی با بیان اینکه نگارش فیلمنامه باآموزه‌های دینی به گونه‌ای باشد که مخاطب در هر جای دنیا بیننده آن است در یابد فیلمی مذهبی ایرانی رامشاهده می‌کند،گفت:سینمای دینی درچارچوب آکادمیک نمی‌گنجد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، رسول صدرعاملی، کارگردان برجسته کشور، شب گذشته(19 آذر) در دومین نشست تخصصی آسیب‌شناسی سینمای دینی با عنوان "مفاهیم اخلاقی در فیلم دینی" از سلسله نشست‌های تخصصی جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)در آستانه برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری اهل بیت با اشاره به اینکه با توجه به  چنین عنوان بزرگ جشنواره اهل بیت پیامبر اعظم(ص) باید این جشنواره تأثیرگذار باشد، اظهار کرد: سینمای دینی بر اساس روح و روان و خاستگاه یک نویسنده و کارگردان شکل می‌گیرد.


وی افزود: نخستین شرط فیلم‌سازی این است که فیلم باید از شاخصه جذاب بودن برخوردار باشد و بعد از جذابیت فیلم می‌توان به محتوای آن فکر کرد.
 

صدرعاملی فیلم سازی را براساس ایده ای که به ذهن می رسد میسر دانست و تاکید کرد: فیلم موجود زنده‌ای است که حرکت می‌کند و از جایی به جایی می‌رود.


وی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی جامع می‌توانیم چنین جشنواره‌هایی را با عنوان جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) و اهل بیت(ع) در راستای بهتر شناساندن اسلام و اهل بیت(ع) به جهانیان برگزار کنیم و به اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) خود نیز ارج نهیم، گفت: تفاوت سینمای دینی ایران با دیگر سینماهای دینی جهان در آموزه‌های دینی ما نیست چرا که آموزه‌های دینی در همه ادیان وجود دارد و آنچه تفاوت دارد وجود اهل بیت(ع) در دین است.


این کارگردان برجسته کشور بیان کرد: اهل بیت(ع) و توسل به آنها ارزشمند است و اینکه بین خدا و خود واسطه قرار داده و به شدت احساس آرامش می‌کنیم و الگوهایی داریم که زندگی و رفتار و کردار آنها تعریفی از دین اسلام است مهم است.


وی با اشاره به اینکه سینمای دینی در چارچوب آکادمیک نمی‌گنجد، تصریح کرد: نگارش فیلمنامه با آموزه‌های دینی باید به گونه‌ای باشد که هر مخاطبی که در هر جای دنیا بیننده آن است دریابد که فیلمی مذهبی ایرانی را مشاهده می‌کند.


صدرعاملی با بیان این مطلب که باید میزان تأثیرگذاری جشنواره‌ها بدون سفارش باشد، خاطر نشان کرد: تفاوت موجود در سینمای دینی ایران و سینماهای دینی جهان می‌تواند در بیرون مرز تأثیرگذار باشد.


وی با طرح این سئوال که تا چه میزان به جایگاه زائر در سینما پرداخته ایم، اذعان داشت: در اندیشه اینکه جایی مانند مشهد با 17 تا 22 میلیون زائر سینما در کجاست، زائر امام رضا(ع) چقدر وقتی به مشهد می‌آید چشمانش خیس است و وقتی می‌رود خندان و سبک بال است فکر کرده ایم چگونه این موضوع را بر پرده سینما پیاده کنیم.


پایان پیام/

کد خبر 322114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha