ترسیم آینده ایی روشن با استفاده ازظرفیت مساجد/فعالیت507 کانون در مساجد

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد گیلان با اشاره به فعالیت507کانون در مساجد استان گفت: باتوجه به پتانسیل موجود در مساجد و استفاده بهینه از ظرفیت‎ها، می‎توان آینده روشنی را برای جامعه ترسیم کرد.

حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری گیلان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مساجد در دین مبین اسلام از جایگاه ویژه‌ایی برخوردارند، اظهار کرد: در دین اسلام، خداوند به جهت اهمیت و فضیلت مساجد بر دیگر مکان‌ها، مسجد را به خود منسوب کرده و متعلق به خود دانسته است تا مزیت آن بر دیگر مکان‌ها روشن شود.


وی با بیان اینکه شالوده و اساس مسجد بر تقوا و پاکی است، گفت: مسجد از دیدگاه اسلام، کانون ایمان، تقوا و محیط پاکی و قداست و مرکز تبلور عبودیت و نیایش در برابر پروردگار جهان است.

 

حجت الاسلام پورابراهیم افزود: در باب اهمیت و جایگاه خاص مسجد در اسلام، همین بس که خداوند متعالی می‌فرماید: «نخستین خانه‏اى که براى مردم (و نیایش خداوند) قرار داده شد، همان است که در سرزمین مکّه است، که پر برکت، و مایه هدایت جهانیان است».

 

مسجد محور فعالیت‌های دینی و فرهنگی جامعه اسلامی
وی با بیان اینکه در صدر اسلام، مسجد محور فعالیت‌های دینی و فرهنگی جامعه اسلامی بوده و مؤمنان مسجد را به عنوان محور فعالیت‌های خود قرار می‌دادند، تصریح کرد: حتی برخی از مؤمنان، برنامه‌ روزانه‌ خود را با توجه به وقت نماز در مسجد تنظیم می‌کنند و قرار ملاقات‌های خود را در مسجد می‌گذارند.


مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان با بیان اینکه مسجد به‌ عنوان اصلی‌ترین پایگاه و محل فعالیت‌های گوناگون در حکومت نوپای اسلامی مورد توجه قرار گرفت، افزود: از همین مکان مقدّس بود که مرزهای عقیدتی و جغرافیائی اسلام به سایر بلاد دور و نزدیک گسترش یافت.

 

کارکردهای مختلف مساجد موجب ایجاد همبستگی در جامعه می‌شود

وی در ادامه به کارکردهای مسجد اشاره و بیان کرد: مساجد به عنوان پایگاه سیاسی و رهبری جامعه، پایگاه دینی و مذهبی، پایگاه نظامی و امنیتی، پایگاه قضائی و حقوقی، پایگاه فرهنگی و اجتماعی، پایگاه عمرانی و اقتصادی دارای اهمیت بسیاری در جامعه هستند.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه مساجد دارای کارکردهای بسیار متنوعی هستند که اجرای آنها موجب همبستگی در جامعه می‎شود، تاکید کرد: با توجه به پتانسیل موجود در مساجد و استفاده بهینه از ظرفیت‎ها، می‎توان آینده روشنی را برای جامعه ترسیم کرد.

 

فعالیت 507 کانون فرهنگی و هنری در مساجد گیلان
حجت الاسلام پورابراهیم در ادامه با اشاره به پیشرفت تکنولوژی ارتباطات و استفاده دشمن از شیوه‎های نوین در رسانه‎های جمعی چون ماهواره و اینترنت در تهاجم فرهنگی علیه ملت ایران گفت: دشمنان می‌خواهند بین نسل جوان و نوجوان جامعه و ارزش‌های دینی فاصله ایجاد کنند در همین راستا کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با هدف مقابله با شبیحخون فرهنگی از سال 71 تاسیس شدند.


وی با بیان اینکه هم اکنون 507 کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان فعال است، اذعان کرد: حدود 64 درصد کانون‌ها در مساجد روستایی استان تشکیل شده که به انجام کارهای فرهنگی در روستاها می‌پردازد.


مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان با اشاره به وفاق و همدلی مسئولان استانی و همکاری خوب متولیان فرهنگی مساجد با کانون‌ها تصریح کرد: در تلاش هستیم تا طرح بزرگ "سه هزار مسجد، سه هزار کتابخانه "را در راستای ترویج نهضت مطالعه مفید در مساجد استان اجرا کنیم.

 

امام جماعت محور فعالیت کانون‌های مساجد
وی با بیان اینکه امام جماعت محور فعالیت کانون‌های مساجد است، اظهار کرد: امام جماعت مهم‎ترین رکن در مسجد است که می‎تواند با عملکردی مناسب و صحیح، زمینه خوبی را برای جذب جوانان به مساجد ایجاد کند.


حجت الاسلام پورابراهیم اضافه کرد: مدیر اصلی مسجد امام جماعت و به همراه او هیئت امنا که تشکیل شده از افراد خوش‎برخورد و کارآمد هستند، وظیفه رهبری مسجد را برعهده دارند. مدیریت کامل وقتی صورت می‎گیرد که یک روحانی و عالم به‌صورت فعال و دائمی در مسجد حضور داشته باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 321854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha