به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هفته گذشته سفرهای خود به کشورهای حوزه خلیج فارس را آغاز کرد.
وی در ابتدا به کشورهای عمان، کویت و قطر سفر کرد و در تشریح جزئیات سفرش گفت: از سفر دو روزه به کویت، عمان و قطر برگشتم. سفر لازم و بسیار خوبی بود و سران و وزرای امورخارجه این کشورها با گرمی استقبال کردند. همه از تحولات اخیر ابراز خرسندی نمودند و آمادگی خود برای گسترش روابط با ایران را مورد تأکید قرار دادند.
در مورد این سفر همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: در کویت خوشبختانه پس از یک وقفه شش ساله دومین کمیسیون عالی مشترک دو کشور که مسئول ابعاد مختلف روابط سیاسی، اقتصادی، کنسولی و زمینههای دیگر مناسبات است برگزار شد که تفاهمها و مذاکرات خوبی در این باره انجام شد و امیدواریم با نتایج و تفاهمهای به دست آمده از برگزاری این کمیسیون عالی، دور جدیدی از مناسبات با کویت را شاهد باشیم.
وی پس از آن راهی امارات شد و در این سفر ضمن دیدار با مقامات کشور امارات در ابوظبی و دبی در جمع ایرانیان مقیم دبی نیز حاضر شد. ظریف همچنین در سفر به امارات از جانب رئیس جهور ایران، شیخ خلیفه رئیس امارات متحده عربی را به تهران دعوت کرد.
علاوه براین، مرضیه افخم سخنگوی وزیر خارجه کشورمان از سفر ظریف به عربستان خبرداد و گفت: جایگاه عربستان در میان کشورهای همسایه و حوزه خلیجفارس جایگاه مهمی است. عربستان از کشورهای بزرگ جهان اسلام است و رویکرد ما همکاری و انجام گفتوگو با این کشور است. معتقدیم تبادل نظر و گفتوگو برای حل برخی اختلافات و روند حل و فصل مسائل منطقهای و جهان اسلام بسیار کمککننده است بنابراین سفر به عربستان در دستور کار قرار دارد و در زمان مناسب خود انجام خواهد شد که نیازمند این است که مقدمات این سفر انجام شود تا در زمان مناسب صورت گیرد.
ظریف در تصریح سیاست های خود در سفر به کشورهای منطقه و به خصوص کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرده است: کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس برای امنیت و توسعه ایران بسیار با اهمیت هستند و نباید اجازه بدهیم در دام دروغ ها و وحشت آفرینی های تندروها و جنگ طلبان گرفتار شوند. برای ایران امنیت و آرامش در خلیج فارس یک اولویت همیشگی بوده و خواهد ماند. امنیت این منطقه یک پارچه و غیرقابل تفکیک است و به دست آوردن امنیت از طریق حذف و یا ناامن سازی دیگران محکوم به شکست است و لذا روش های رقابتی و بلوک بندی های گذشته نمی تواند برای هیچ یک از کشورها امنیت ایجاد کند. ایران به عنوان کشور قدرتمند منطقه باید در مسیر اعتمادآفرینی و نزدیک کردن کشورهای خلیج فارس به خود و به یکدیگر پیشگام باشد که آینده ما و دیگر کشورهای منطقه در همکاری فراگیر و سازنده است.
این جدیت و پیگیری وزیر امورخارجه دولت یازدهم در سفر به کشورهای حوزه خلیج فارس نشان از توجه ویژه وی بر التیام بخشیدن بین روابط ایران و این کشورها دارد و به نظر می رسد در ادامه این سفرها دیدار و گفتگو با غول کشورهای عربی خلیج فارس یعنی عربستان صعودی را نیز در دستور کار داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما