تبعات سنگین قضایی برای نزدیک شوندگان به درخت ممنوعه 13هزار ساله گلستان

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای حفاظت از اراضی ملی منابع طبیعی و انفال گلستان با ابراز تاسف از قطع 47 اصله درخت سرخدار در جنگل های استان از برخورد قاطع دستگاه قضایی استان با متخلفین خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، احمد فاضلیان، رئیس کل دادگستری گلستان و رئیس شورای حفاظت از اراضی ملی منابع طبیعی و انفال استان با ابراز تاسف از قطع 47 اصله درخت سرخدار در جنگل های استان از برخورد قاطع دستگاه قضایی استان با متخلفین خبر داد و گفت: متخلفان علاوه بر پرداخت جزای نقدی به پرداخت غرامت نیز محکوم می شوند.


وی با بیان اینکه ما سرخدار را درخت ممنوعه و نزدیک شدن به آن را به منظور تخریب و نابودی آن را گناهی نابخشودنی تلقی می کنیم، افزود: مراکزی که از چوب این درخت برای تهیه وسایل تزیینی و قلیان استفاده می کنند و همچنین مراکز فروش این محصولات نیز تحت عنوان " مشارکت " یا " معاونت در جرم " تحت تعقیب قضایی قرار می گیرند و نیروی انتظامی موظف است با آنان برخورد کند.


این مقام ارشد قضایی از مردم استان نیز خواست: به منظور پیشگیری از قطع درختان سرخدار و در راستای حفاظت از این گونه ارزشمند از خرید اشیای زینتی ساخته شده از چوب درخت سرخدار خودداری کنند و به عنوان چشم و گوش دستگاه قضایی، اطلاعات خود را در این زمینه به دستگاه های امنیتی و قضایی ارائه دهند.


فاضلیان با بیان اینکه سرخدار را نه تنها یک عنصر طبیعی بلکه به عنوان یک اثر ماندگار تاریخی و فرهنگی این مرز و بوم تلقی می کنیم، گفت: معتقدیم این درخت همچون بسیاری آثار فرهنگی و تاریخی که نیاز به مراقبت دارد باید به صورت یک سرمایه ارزشمند مورد حفاظت همه جانبه قرار گیرند.


وی با تاکید بر اینکه درخت سرخدار یک اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی است از دستگاه های متولی در این بخش خواست: با استفاده از همه امکانات در برخود با متخلفین اقدام کنند.


مطالعات فسیل شناسی نشان می دهد که قدمت گونه سرخدار به 190 میلیون سال قبل باز می گردد و جنبه ضد سرطانی نیز دارد.


به گزارش روابط عمومی دادگستری کل گلستان، این گونه گیاهی در نیمکره شمالی در دوران چهارم زمین شناسی حدود 13 هزار سال پیش به علت، آخرین یخبندان کره زمین نابود شد اما رطوبت دریای خزر مانع از سرایت یخبندان به جنگل های هیرکانی شد.


سرخدار در جنگل های شمال ایران در ارتفاعات، نسبتا مرتفع دیده می شود که غالبا به صورت پراکنده است اما در بعضی نقاط از جمله جنگل های قسمت ییلاقی نهارخوران، افراتخته و سیاه رودبار دره زرین گل علی آباد کتول به صورت انبوه و تقریبا خالص دیده می شود.


پایان پیام/
 

 

 

کد خبر 321554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha