دولت لایحه جامع هدفمندی را تا پایان خرداد ارایه دهد

خبرگزاری شبستان: عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات با تاکید بر اینکه باید اتکاء بودجه به درآمدهای نفتی کاهش یابد، گفت: دولت لایحه جامع هدفمندی را تا پایان خرداد تقدیم مجلس کند.

علی محمد احمدی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد لایحه بودجه 93 به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اعتقاد ما این است که باید اتکا به نفت در لوایح بودجه پایین بیاید و با توجه به ظرفیت مالیاتی که داریم اگر رقم بودجه عمومی را از 150 هزار میلیارد تومان به 195 هزار میلیارد تومان افزایش می دهیم که چیزی بالای 30 درصد است قطعاً باید دراین بودجه به دنبال درآمدی غیرنفتی باشیم.

وی اظهار کرد: چون مالیات‌های ما و سایر درآمدهایمان نیز مشخص است پس به سمت درآمد نفتی می رویم و اگر روز گذشته نیز ریاست مجلس نسبت به رقم بودجه مومی که 195 هزار میلیارد تومان است انتقاداتی را داشت به این دلیل بود که چون گشایشی در رفع تحریمها شده است دولت می خواهد به سمت افزایش درآمد نفتی برود و 45 هزار میلیارد تومان افزایش بودجه ای را می خواهد از محل فروش نفت تامین کند.

احمدی بیان کرد: چون شرایط ما شرایط رکود تورمی است با سیاستهای انقباضی نیز نمی توانیم مشکل را حل کنیم یعنی اگر بودجه را بخواهیم در همان سقف 150 هزار میلیاردتومانی سال 92 متوقف کنیم قطعاً برای طرح‌های تملک دارایی و هم برای ارایه خدمات عمومی دچار مشکل می‌شویم.

وی تاکید کرد: قطعاً رقم بودجه قابل تامل است و هم در صحن و هم در کمیسیون سعی می کنیم این را بررسی کنیم و از دولت می‌خواهیم دلایل خود را برای این افزایش بیان کند.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات گفت: اگر دولت بتواند فضای کسب و کار را بهبود ببخشد و رشد تولید و صنعت داشته باشیم و از محل این تولید بخواهیم مالیات به دست بیاوریم و مالیات‌ها را بر فرض مثال 10 هزار میلیارد تومان افزایش دهد ایرادی ندارد که افزایش داشته باشد یا اینکه دولت تعهد بدهد که سهم صندوق توسعه ملی را پرداخت می کند و نفت را نیز می‌فروشد و نفت اضافی را برای بودجه جاری اختصاص نمی‌دهد بلکه برای طرح‌های تملک دارایی تزریق می‌کند و اگر دولت اینگونه عمل کند این افزایش از نظر مجلس ایرادی ندارد.

وی با اشاره به نرخ ارزش پیش بینی شده در لایحه بودجه 93 گفت: در حال حاضر سیاست دولت این است که به سمت سیاست تک نرخی پیش برود که در حال حاضر نرخ ارز را 2600 تومان پیش بینی کرده است که این از نظر ما خوب است و البته مشروط به این است که دولت قائل به نرخ شناور مدیریت شده باشد نه اینکه در حال حاضر نرخ ارز را 2600 تومان تعیین کند ولی در آینده هوس درآمد کند و زمینه را فراهم کند که ارز به 3300 تومان برسد.

احمدی همچنین با اشاره به سخنان رییس جمهور مبنی بر طرح جامع یارانه ها در آینده نزدیک گفت: هدفمندسازی یارانه‌ها در حال حاضر هم در بعد منابع و هم بعد مصارف و هم شیوه پرداخت و هم اصول به آن اهدافی که ما برای بخش‌هایی مختلف در بحث توزیع و اصلاح قیمت‌ها، جلوگیری از قاچاق، کمک به تولید و کمک تا بهداشت و درمان در برنامه پنجم توسعه دیدیم عملاً غیر از پرداخت‌های نقدی به هیچ هدف دیگری نایل نشدیم.

وی ادامه داد: اختلاف نظرهای زیادی بین دولت و مجلس وجود دارد گرچه دولت و مجلس برروی یک امر اتفاق نظر دارند که با آن قانونی نمی شود دیگر هدفمندی را اجرایی کرد و به همین دلیل رویکرد دولت این است که لایحه ای را جدا از بحث بودجه برای اصلاح این قانون به مجلس تقدیم کند.

احمدی گفت: بودجه با همین سقف بسته می‌شود و در بدترین حالت ما در لایحه بودجه همان 41 هزار میلیارد تومان را برای پرداخت نقدی، 5 هزار میلیارد تومان را برای بخش بهداشت و درمان و کلی را نیز در بودجه 93 مصوب می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در واقع دولت با ارایه لایحه ای که ارایه می‌دهد چیدمان مدیریتی این قانون را مشخص می‌کند.

احمدی، اضافه کرد: در حال حاضر مشکلی که ما داریم این است که دولت قیمت حامل های انرژی را به دلیل ترس از شوک ؟؟ نبرد و به همین دلیل نیز دولت باید تا پایان خرداد سال 93 لایحه خود را برای اصلاح این قانون به مجلس ارایه دهد.

وی گفت: در واقع دولت اگر می خواهد هدفمندی را با شرایط موجود ادامه داد باید قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهد و چون ؟؟ افزایش 30 درصدی پیش بینی شده است لذا مجلس از این رقم پایین تر نمی‌آید.

پایان پیام/
 

کد خبر 321538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha