به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری شبستان، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری صبح امروز شعار این معاونت را کلید توسعه پایدار دانست و گفت: رویکرد به پژوهش و علم دیگر سنتی نیست بلکه مبنا باید به سمت تولید ثروت از علم باشد.
وی با بیان اینکه اقتصاد، مدیریت سیاست و دیپلماسی باید محوریتاش پژوهش باشد، اظهار کرد: با قراردادن این مبنا مشکل اشتغال جوانان حل میشود و فرهنگ تولید ثروت از علم باید در اجتماع حاکم باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه به اندازه کافی در زمینه پژوهشی و علمی قوانین بالادستی وجود دارد، اظهار کرد: باید با حرکت درست و انسجام این قوانین و ابلاغها عملیاتی شود.
وی با اشاره به 46 طرح کلان ملی مصوبشده در شورای عالی عطف خاطرنشان کرد: این طرحهای کلان نیازمند به هدفگذاری و جهتگیری درست است.
وی با اشاره به اصلاح آییننامه ارتقا و پژوهشی خاطرنشان کرد: طرح ارتباط دانشگاه با صنعت برای تدوین و تصویب به مجلس ارایه شده است.
احمدی با بیان اینکه باید بدنه پژوهشگاهها را در تصمیمگیریها دخیل کنیم، اظهار کرد: باید از تمرکز برنامهسازی جلوگیری شو بنابراین شبکه نرمافزاری هماهنگ در این راستا ایجا می شود.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم درباره بودجه پژوهشی سال 93 خاطرنشان کرد: علیرغم تلاشهایی که شد بودجه نسبت به سال گذشته تغییری پیدا نکرده است، در برخی از بندها 5 یا 6 درصد تغییر کرد.
وی افزود: بند ه از محل تحقق 1 تا 3 درصد برای برنامه پنجم توسعه، حمایت از طرحهای تقاضامحور و همچنین اعتبار ارزی که از 5/14 درصد فروش نفت نیمدرصد به اعتبار 500 میلیون دلار به طرحهای پژوهشی اختصاص مییافت در لایحه بودجه 93 حذف شده است.
وی افزود: بنابراین 500 میلیون دلار که باید برای طرحهای کلان و کمک به تجهیزات و پژوهش کشور لحاظ میشد در بودجه 93 دیده نشده است.
وی درباره تخصیص اعتبار بودجه سال 92 اظهار کرد: تنها 62 درصد از یک ردیف ستادی برای بودجه 92 اختصاص یافته است و 126 میلیارد طبق بند ه که باید از محل تحقق یک تا 3 درصد برای حمایت از طرحهای تقاضامحور دیده شده بود و 500 میلیون دلار در ردیف متفرقه مصوب شورای عتف از محل مازاد فروش نفت لحاظ شده است و همچنین 42 میلیارد تحت عنوان ردیف مستقل برای طرحهای کلان اعتبار دیده شده در سال 92 اما از لحاظ تخصیص صفر بوده است و امسال این ردیفها کلا در بودجه 93 حذف شده است.
به گفته ی وی پنج طرح اصلی کلان مصوب شورای عتف در فاز مطالعاتی به دلیل کمبود بودجه متوقف شدند.
به گفته معاون پژوهشی وزیر علوم، 42 میلیارد طرحهای کلان پژوهشی سال 92 در دست بررسی در معاونت برنامهریزی ریاستجمهوری است که امیدواریم تخصیص بیابد.
وی درباره بومیسازی علوم انسانی، خاطرنشان کرد: به لحاظ منابع بسیار زیادی که در علوم انسانی داریم بنابراین میتوانیم تولید علم بومی انجام دهیم اما شاهدیم که در حوزههای فناوری برتر حرف برای زدن داریم اما در علوم انسانی که خمیرمایه آن در کشور است هنوز نتوانستهایم مبنای تولید بومی باشیم، بنابراین در تلاشایم تا پژوهشگاههای علوم انسانی را تقویت و تعداد طرحهای کلان که در این زمینه کم است را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه مقالات ISI از لحاظ تعداد زیاد است، اظهار کرد: اما ما نیاز به تولید بالا و پراستناد مقالات داریم که پژوهشگران باید ثبت اختراع داشته باشند و همچنین مقالات پراستناد کاربردی را ثبت کنند.
وی با اشاره به سخنان رییسجمهور درباره اختصاص 500 میلیارد تومان برای صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: در طول سال سه هزار میلیارد تومان باید این صندوق اعتبار میگرفت که در سالهای گذشته تخصیص نشده است و امیدواریم 500 میلیارد تومان مقدمهای برای این تخصیصها باشد.
پایان پیام/
نظر شما