به گزارش خبرنگارشبستان،ابراهیم محمودی شامگاه(16آذر) در نشستی با مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان درمحل آموزش فنی وحرفه ای استان سمنان توجه به آموزشهای فنی و حرفه ای را لازمه تحقق شعار حماسه اقتصادی برشمرد.
وی توسعه مشارکت با بخش های دولتی از جمله آموزش و پرورش را از جمله سیاستهای سند راهبردی مهارت و فناوری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دانست.
محمودی تصریح کرد: در این خصوص در صدد مدیریت آموزشهای مهارتی در مؤسسات و سازمانهای دولتی هستیم که با توجه به توان و ظرفیت موجود، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان ، قادر است نیاز آموزشی بخش دولتی و عمومی را برآورده سازد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان گفت: قطعاً راهحل جامعه ما برای کاهش نرخ بیکاری، تربیت نیروی انسانی مجهز به مهارت است که قادر باشد علم و دانش تئوری را به کالا و خدمات قابل عرضه در اقتصاد کشور تبدیل کند و از این مهمتر تربیت افراد خلاق و کارآفرین است که بتوانند با ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت، فرصتهای شغلی پایداری برای دیگران ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: توسعه آموزشهای مهارتی از طریق استقرار نظام آموزش مهارت و فناوری در کنار استقرار نظام صلاحیت حرفهای و نظام احراز اشتغال میتواند ما را دردست یافتن به سهم برتر منابع انسانی بالنده و کارآفرین که در اسناد بالادستی کشور، بهویژه در سند چشمانداز نیز بدآن اشاره شده، رهنمون سازد.
محمودی بر لزوم ارائه آموزشهای مهارتی و کار آفرینی از دوران کودکی و نوجوانی تاکید کرد و افزود: کودکان و نوجوانان دارای بالاترین ابتکار وخلاقیت هستند و بهترین زمان ارائه آموزشهای مهارتی و کار آفرینی در این سنین در فرایند اجتماعی کردن آنها است که تاثیر به سزایی در عملکرد ها و رفتارهای کار آفرینانه و گرایش به آموزشهای مهارتی آنها در سنین بالاتر خواهد داشت.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان گفت: بیش از یک هزار و 600 نفر از دانش آموزان این استان تحت پوشش آموزشهای فنی و حرفه ای قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: با هدف تحقق ماده 21 برنامه پنجم توسعه و به منظور توانمندسازی دانش آموزان استان سمنان در قالب قرار داد آموزشی با اداره کل آموزش و پرورش این استان، این دانش آموزان بیش از 60 هزار نفر ساعت در سال تحصیلی 92 - 93 تحت پوشش آموزشهای مهارتی قرار می گیرند.
محمودی خاطرنشان ساخت: ارائه آموزشهای مهارتی در سال جدید نسبت به سال تحصیلی 91-92 افزایش یافته و از تنوع بیشتری به خصوص در بخش صنعت برخوردار شده است.
مدیر کل آموزش وپرورش استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به اینکه عدم دارا بودن تخصص و مهارت لازم در اغلب جوانان جویای کار، عامل اصلی بیکار ماندن آنان است، تاکید کرد: باید با تمام توان زمینه ترویج و توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای را فراهم آوریم و بدانیم که تحقق شعار حماسه اقتصادی در گام اول نیازمند توجه به آموزش های فنی و حرفه ای است.
محمد بنائیان سفید با اشاره به توازن رشته ها ،اظهار داشت : در توازن رشته ها، استان سمنان رتبه اول رشته های فنی و حرفه ای ،ریاضی و تجربی را از آن خود کرده است .
وی از تشکیل بانک استعداد دانش آموزان خبر داد و تصریح کرد:استعدادهای دانش آموزان برای اطلاع به خانواده ها ، در این بانک شناسایی و طبقه بندی می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان نیز اظهار داشت: با توجه به اشباع شدن رشته های نظری و به منظور توازن رشته ها، بخشی از دانش آموزان به سمت آموزشهای فنی و حرفه ای و کار و دانش سوق داده شدند تا با فراگیری آموزشهای مهارتی ، به سوی خودکفایی در استقلال اقتصادی هدایت شوند.
وی با اشاره به اینکه اکثر مهندسین و تکنیسین های شاغل در استان سمنان غیربومی هستند خاطرنشان ساخت: باید با مدنظر قرار دادن این وضعیت، سعی در تربیت نیروی انسانی بومی متخصص و ماهر کرد و ارائه آموزشهای مهارتی و فنی و حرفه ای به دانش آموزان یکی از راههای دستیابی به این مقصود است.
بنائیان سفید با بیان اینکه آموزشهای مهارتی باید رونق بیشتری در سطح کشور بیابد، بر اهمیت مهارت آموزی و گسترش و ترویج آموزشهای فنی و حرفه ای در سطح استان و کشور تاکید کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان برقراری ارتباط مؤثر بین صنعت و تولید را وظیفه فنی و حرفه ای دانست و تصریح کرد : مبنای آموزش های آکادمیک و دانشگاهی بیشتر تئوری است و این دردی از صنعت دوا نخواهد کرد لذا همزمان با توسعه رشته های دانشگاهی باید با تقویت جایگاه آموزشهای فنی و حرفه ای در صنعت ، مشکلات صنعت و تولید را مرتفع ساخت.
وی، ظرفیت و توان موجود در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان برای ارائه آموزشهای مهارتی به دانش آموزان را بسیار مطلوب دانست و افزود: آموزشهای مهارتی غیر رسمی و محیطی که آموزش فنی و حرفه ای این استان به آن می پردازد سودمند و ضروری است اما ارائه این آموزشها به دانش آموزان بسیار هدفمندتر است زیرا دانش آموزان از نظر سنی و موقعیت اجتماعی در دوران طلایی یادگیری هستند.
در این نشست مسائل و چالشهای پیش رو در ارائه آموزشهای مهارتی به دانش آموزان استان سمنان طرح و مورد بررسی قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما