خبرگزاری شبستان: تنش های قومی و مذهبی کشور آفریقای مرکزی از چند روز گذشته شدت گرفته است. کشور در ناامنی سیاسی به سر می برد و خشونت های غیر انسانی افزایش یافته است.
در شب 2 دسامبر 2013 شهروندان زن و کودک مسلمان آفریقای مرکزی با یورش ناگهانی گروههای افراطی روبرو و غافلگیر شدند و شمار زیادی از آنها در این حمله کشته شدند.
شورای امنیت سازمان ملل از این خشونت ناگزیر ماند و طرح ورود نیروهای فرانسوی را تصویب کرد.
بازنگری بحران افریقای مرکزی
از بعد از کودتای نظامی علیه فرانسوا بوزیزه در 24 مارس 2014 و انتصاب میشل دجوتودیا به عنوان نخستین رئیس جمهوری مسلمان آفریقای مرکزی تنش ها در این کشور قوت گرفت.
رئیس جمهوری جدید همچون همه دیگر رئیس جمهورهای افریقای مرکزی نتوانست مردم را تحت قدرت خود متحد سازد و از همین رو جنبش افراطی سلکا متشکل از بسیار از احزاب سیاسی مبارز با بوزیزه برای ابراز مخالفت به کشتار علیه مردم بیگناه دست زد، گروههای شورشی به سرعت به سلاح مجهز شدند تا کشتار مردم را سریالی کنند.
در برابر سلکای مسلمان تیم مدافع بوزیزه به نام ضد- بالاکا که مسیحی هستند مردم مسلمان تنها قربانی اول و آخر این درگیری هستند و افراطی های سلکا از یک سو و مسیحیان بالاکا از سوی دیگر آنها را به کام مرگ می کشانند.
در جنایت نیروهای مسیحی ضد بالاکا سه دسامبر بیش از 20 مسلمان از جمله 10 کودک در بانگی قتل عام شدند.
آنها شکم یک زن باردار را در هم دریدند و کودکان را ترور کردند،بزرگترین کودک قربانی این جنایت 11 سال داشت.
از زمان آغاز آتش بس، فضایی از ترس بر شهر حاکم شده است، برخی از بازگشت سلکاها برای گرفتن انتقام سخن می گویند.
پنج شنبه گذشته بانگی شاهد کشتار جدیدی بود که در آن نیروهای افراطی سلکا دست 1000 شهروند را قتل عام کردند.
پزشک بدون مرز از مرگ حتمی 92 شهروند و زخمی شدن 155 تن دیگر گزارش داده است که تنها در یک بیمارستان مرکزی پذیرش شده اند.کشتار ها تا شب بعد از این حمله ادامه داشت و شمار قربانیان را افزایش می داد.
چراغ سبز سازمان ملل برای ورود نیروهای فرانسوی به آفریقای مرکزی
شورای امنیت سازمان ملل در یک فوریت نظامی ورود نیروهای فرانسوی به آفریقای مرکزی را تصویب کرد و براساس آن عملیات سنگریس در این کشور آغاز شده است.
مردم آفریقای مرکزی امیدوار هستند حضور نیروهای فرانسوی برابر با سرکوب سلکا و آنتی بالاکا باشد در حالی که به گفته کارشناسان تا زمان بالا نیامدن دولت مقتدر این آشوب ها همچنان در کشورهای آفریقایی حاکم خواهد بود.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: اختلافات قومی و مذهبی در کشورهای آفریقایی که به واسطه بی کفایتی دولت ها در حل آن، عمق باتلاقی به خود گرفته است فقط شهروندان مسلمانان را قربانی اول و آخر خود می کند.
کد خبر 320921
نظر شما