به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 18 اسفند سال 71 تاسیس شد و نخستین کانون فرهنگی هنری مساجد کردستان در17 تیرماه سال 73 راهاندازی شد.
از سال 73 تا 76 تنها 9 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان تاسیس شد و روند صعودی ایجاد این کانون ها در مساجد استان از سال 88 آغاز شد.
55 کانون مساجد در روستاها و 42 کانون هم در شهرهای استان در سال 88 ایجاد شد و از این سال تاکنون شاهد افزایش تعداد کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سطح استان بودیم.
زمانی که راه اندازی کانون های مساجد علاوه بر شهرها در روستاها نیز مورد توجه و تاکید مسئولان قرار گرفت براستی تحول ارزشمند و چشمگیری در عرصه فرهنگی و هنری در روستاها ایجاد شد.
روستاهایی که از کمترین امکانات فرهنگی و هنری برخوردار بودند با ایجاد کانون های مساجد هم صاحب کتابخانه و هم کلاس های آموزشی در زمینه های مختلف از جمله قرآن، احکام و غیره شدند و این اتفاق میمون منجر به شور و نشاط در جوانان و نوجوانان روستایی شد.
کم نیست تعداد روستاییانی که به دلیل نبود امکانات آموزشی از تحصیل و مطالعه بازماندهاند ولی با ایجاد کانونهای مساجد حتی اگر نسل جوان روستایی نتوانند ادامه تحصیل بدهند لااقل از خواندن و یادگیری محروم نمیشوند.
برگزاری برنامه های کانون های مساجد همگی بر پایه مسائل دینی و مذهبی و فرهنگی است که منجر به تقویت اعتقادات جوانان و بارورسازی استعدادهای این نسل نیز می شود.
69درصد کانونهای مساجد کردستان در روستاها راهاندازی شده است
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان با بیان اینکه حدود 69 درصد کانونهای مساجد استان در روستاها راه اندازی شده است، به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر 313 کانون در سطح استان راهاندازی شده که از این تعداد 216 کانون در روستاها و 97 کانون در شهرها است.
کامل گلباغی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ستادعالی کانون های مساجد کشور حرکت به سوی تخصصی کردن کانون های مساجد است.
وی ادامه داد: در راستای تخصصی کردن کانون های مساجد در کردستان اقدامات مطلوبی صورت گرفته که ایجاد 12 کانون تخصصی در موضوعات عقاید اسلامی، ورزش، سلامت، فناوری اطلاعات نشان از انجام این مهم در استان است.
وی عنوان کرد: از تعدادکانون های تخصصی ذکر شده چهار کانون در روستاهای سراب قامیش از توابع سنندج، مارنج در کامیاران، سرنجیانه در سنندج و شوراب خان در قروه ایجاد شده است.
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان افزود: برای ساماندهی فعالیت های قرآنی در کانون های مساجد خانه های نور راه اندازی شده است.
گلباغی، تعداد خانه های نور ایجاد شده در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان را 14 خانه ذکر کرد و بیان داشت: افزایش خانه های نور از رسالت ها و اهداف دبیرخانه است که امیدواریم در سنوات آینده شرایط افزایش خانه های نور در استان بیشتر شود.
وی عنوان کرد: کردستانی ها برای ایجاد کانون های فرهنگی هنری در مساجد محله و یا روستاهایشان تمایل و علاقه زیادی دارند ولی متاسفانه به دلیل کمبود امکانات مادی قادر به پاسخگویی به تقاضای این افراد نیستیم.
کانون های مساجد بهترین مکان غنی سازی اوقات فراغت روستائیان است
مدیرمسئول کانون صلاح الدین ایوبی روستای هلیزآباد از توابع شهرستان دهگلان گفت: در طول حدود 5 سالی که کانون در مسجد روستا راه اندازی شده فعالیت ها و اقدامات مناسبی صورت گرفته است.
ماموستا سالار حمیدی عنوان کرد: قبل از راه اندازی این کانون مردم روستا به ویژه جوانان اوقاف فراغتشان را به بطالت می گذراندند.
وی اظهارداشت: با ایجاد کانون فرهنگی و هنری در این روستا مردم به ویژه نسل جوان از برنامه ها و کلاس های آموزشی برگزار شده توسط کانون استقبال کردند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون چندین دوره مسابقه قرآنی و ورزشی توسط کانون در سطح چندین روستای اطراف هلیزآباد برگزار شده است.
مدیرمسئول کانون صلاح الدین ایوبی روستای هلیزآباد از توابع شهرستان دهگلان ادامه داد: در حال حاضر کانون جایگاه مناسبی در میان مردم پیدا کرده و همه با شور و نشاط در برنامه های کانون شرکت می کنند و حتی گاه خود پیشنهاد برگزاری برنامه هایی را می دهند.
کلاس های آموزشی قرآن و احکام در تمام سال به صورت ثابت در سطح کانون های مساجد برپاست و تاکنون تعداد زیادی هم موفق به ختم و حفظ قرآن کریم شدهاند و طی مراسم هایی از آنها هم تقدیر شده است.
بر اساس آمارهایی از مراجع رسمی استان هم چون استانداری و فرمانداری های استان تا پایان سال 90 تعداد کل مساجد استان 2 هزار و 94 مسجد بوده است و بدون شک در طول سال 91 و 6ماهه اول امسال مساجد بیشتری در سطح استان احداث شده است.
تاپایان برنامه پنجم توسعه نیز مقرر شده 25 درصد مساجد کردستان صاحب کانون های فرهنگی هنری شوند به عبارتی حدود 524 مسجد استان باید دارای کانون مساجد شوند که تاکنون بیش از 59 درصد این برنامه در استان محقق شده است.
مسئولان امور مساجد استان معقتدند در صورت تامین اعتبارات لازم 100 درصد برنامه پنجم توسعه در خصوص راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در مساجد محقق می شود.
پایان پیام/
نظر شما