به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری عصر روز گذشته(16آذر) در مناظره با مهرداد بذرپاش با موضوع حقیقت خط امام در سیاست خارجی با اشاره به اینکه دیدگاه امام (ره) در سیاست خارجی یک دیدگاه اصولی است، اظهار داشت: بر اساس سیاست مقام معظم رهبری، بر سر اصول سازشی وجود نخواهد داشت ولی در مورد فروع میتوان تا حدی کوتاه آمد.
کواکبیان با اشاره به اینکه بر سر اصل جنایتکار بودن آمریکا بحثی وجود ندارد، تصریح کرد: مسئله مهم نوع برخورد و دیپلماسی ما با آمریکاییها است چرا که در سیاست خارجی نباید دنبال تنش و جنگ بود و از روشهای کیهانی استفاده کرد.
دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به اینکه بعضی بندهای مذاکرات ژنو را میشد قویتر نوشت، گفت: ممکن است در برخی موارد نظیر نقل و انتقال پول در سیستم بانکی، صنعت پتروشیمی، آزادسازی پولهای بلوکه شده و دارو پس از این توافقات، تسهیلی صورت گیرد اما اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند، ما نیز تعهدات را زیرپا میگذاریم.
وی با بیان اینکه حداقل این است که تا 6 ماه قطعنامه جدیدی نخواهند داشت، افزود:رجزخوانیهای آمریکا ریشه در لابی صهیونیستها دارد اما پنج کشور دیگر با اشاره به بندهای توافقنامه، به حق غنیسازی ایران اعتراف کردهاند.
دبیرکل حزب مردمسالاری با تاکید بر اینکه طرح موضوع غنیسازی به معنای دنبال بمب هستهای بودن نیست، تصریح کرد: هیچ نوع پنهانکاری در این زمینه نداریم و دنبال زندگی آرام و مسالمتآمیز هستیم چراکه اگر میخواستیم بمب بسازیم، مذاکره نمیکردیم.
کواکبیان با اشاره به اینکه برخی واقعیتها نظیر اینکه مشکل اقتصادی، خزانه خالی و اگر اقتصاد قوی باشد و نرخ تورم پایین بیاید، مسئله تولیدات داخل رشد فزایندهای خواهد گرفت و با قدرت پای میز مذاکره میرویم، افزود: ما با شخص مخالف نیستیم اما با سیستمی مخالفیم که کشور را به لبه پرتگاه درگیری نظامی بکشاند، گرچه اگر جنگ هم بشود ما مرد جنگیم اما مگر نمیشود که هم حقوق هستهای داشت و هم قطعنامه نداشت.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با شاره به این مطلب که حقیقت خط امام (ره) در سیاست خارجی در پنج محور قابل تحلیل و ترسیم است،افزود: استکبارستیزی، نخستین اصل آن به شمار میرود که از این منظر تمام مظاهر استکبار مدنظر است.
دبیرکل حزب مردمسالاری، دومین محور در حوزه سیاست خارجی امام را حمایت و پشتیبانی از محرومان و مستضعفان معرفی کرد و گفت: بر این اساس هر جا فریاد مظلومی بلند میشود ظلمی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: تعامل با جامعه جهانی سومین محور سیاست خارجی از دیدگاه امام(ره) است که در چارچوب آن هم باید یاریگر مظلوم بود و از سوی دیگر تنش و دعوا نیز با جامعه جهانی و مجموعه دولتها نداشت.
کواکبیان اتحاد جهان اسلام را چهارمین اصل در سیاست خارجی امام برشمرد و گفت: عدم سازش که محوریترین اصل محسوب میشود نیز به عنوان پنجمین محور به حساب میآید.
پایان پیام/
نظر شما