به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر فریدون عزیزی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی در نشست خبری همایش سلامت معنوی، گفت:بسیاری از مطالعات در کشورهای پیشرفته نشان داد سلامت با معنویت هم در ارتباط است در نتیجه در سازمان جهانی بهداشت سلامت معنوی بُعد چهارم سلامت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: افراد مذهبی 63 درصد کمتر به بیماری قلبی و 61 درصد کمتر به بیماریهای روانی مبتلا میشوند. همچنین افرادی که مذهبی هستند، پس از ابتلا به بیماری، از نظر تطابق با بیماری و طول عمر آن به مراتب بهتر از کسانی هستند که اعتقادی به مبدا و معنایی بالاتر از بعد جسم ندارند.
به گفته معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی سلامت معنوی در امید به زندگی، نشاط و تعامل با افراد دیگر خود را نشان میدهد،
وی ادامه داد: براساس مطالعات آنچه به عنوان سلامت معنوی قلمداد میکنیم، ریشه اصلی آن در مباحث توحیدی است؛ یعنی اعتقاد به توحید ذاتی، افعالی و اعتقادی مبنای اصلی سلامت معنوی را میسازد. ارتقای معنویات میتواند به عنوان هدف اصلی در جامعه اسلامی ما باشد؛ به این معنی که در پیشگیری از بیماریها میتوان از سلامت معنوی استفاده کرد.
عزیزی توضیح داد:سلامت معنوی خودآگاهی، کسب تقوای الهی، پالایش روح از هر بدی و پلیدی، احساس ربوبیت الهی، توکل، توسل و شکر در برابر او و درک معنا که منجر به احساس آرامش، امید و هدفمندی در راستای تقریب به خدا میشود.
وی با اشاره به اینکه همایش سلامت معنوی، بمنظور بیین مفاهیم سلامت معنوی و تبادل نظر بین اندیشمندان در 20 و 21 آذرماه در بیمارستان امام خمینی(ره) همایشی با حضور روحانیون، اساتید دانشگاهها برگزار می شود، گفت: 250 مقاله علمی برای این همایش به دبیرخانه ارسال شده است. 30 مقاله برای ارائه شفاهی و تعدادی برای ارائه به صورت پوستر انتخاب شده و به طور کلی 50 سخنران در این همایش به ارائه مطلب میپردازند.
به گفته معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی 63 درصد مطالعات نشان میدهد بیماریهای قلبی و عروقی در افرادی که به مسائل معنوی اعتقاد دارند، کمتر است. همچنین فعالیت ایمنی بدن افرادی که مذهبی هستند، نسبت به کسانی که اعتقاد به مسائل معنوی ندارند، بیشتر است.
پایان پیام/
نظر شما