به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، همیشه می گویند آینده کشور در دستان ماست و چه چشم هایی که به این آینده سازان خیره نشده است
این مایی که می گویم، «دانشجویان» هستند، همان هایی که با راه در پیش گرفته خود می خواهند همه چشم ها را خیره کنند و یک کلام بگویند، این دشمنی که گاه گاه هوس رنجاندن ما را می کند، حواسش باشد که نه مثل او از رو بی منطقی، که از راه منطق گوشمالی و رنجور نشود.
او بداند ما شهید داده ایم، جان ها فدا کرده ایم و خواهیم کرد.
یادمان نمی رود 16 آذر 1332، درست است نبوده ایم ولی شنیده ایم! شنیده ایم که آن روز چه ها گذشت که بالاخره خون جوانان ما به جوش آمد.
آن روزی که صحبتش را می کنیم مصادف بود با آمدن نیکسون به عنوان فرستاده رئیس جمهور آمریکای شمالی به ایران که در صدد بود، ثمرات کودتای کشورش را در خاک ایران با چشمان خودش ببیند. شاه اجنبی پرست که در برابر فریادهای شور انگیز دانشجویان دانشگاه تهران با شعارهای " مرگ بر شاه"، " مرگ بر کودتا" و "مرگ بر آمریکای شمالی" شوکه شده بود، دستور حمله به دانشجویان را به نیروهای انتظامی و امنیتی صادر کرد و اینگونه خون سه جوان دانشجو بر خاک وطن جاری شد.
حال با گذشت سال ها، همچنان تداعی این روز در خاطره و تاریخ ایران اسلامی، نشان از سمبل های ماندگار جنبش دانشجویانی است که بزرگداشت آن، یک ضرورت تاریخی و وظیفه ملی است.
دکتر عباس قربانی، رئیس دانشگاه گلستان در خصوص جوانان این مرزو بوم گفت: اسلام در دامن خود جوانانی می پروراند که هر یک چراغی برای هدایت نسل ها و امم مختلف خواهند بود، که اگر این جوانان به درک واقعی از اسلام برسند، می توانند برای زندگی دنیا و آخرت تضمین و تدارکی تأمین کنند.
وی جوانان را به مثابه ستارگانی برای زمینیان و شهدا را ستارگانی برای آسمانیان دانست که ملائکه از وجود آن ها نور می گیرند.
قربانی، با بیان اینکه راه دانشجویان شهید تا همیشه باید پایدار بماند، افزود: دانشجویان ما نباید دشمنان اصلی را فراموش کنند و هیچگاه این اجازه را ندهند که دشمن فرصت طراحی و ایجاد دسته جات و احزاب را داشته و اینگونه، انرژی متراکم جوانان دانشجو را بر علیه یکدیگر به هدر دهد.
وی با تأکید بر اینکه دانشجویان با ملاحظه تاریخ، باید همیشه آمریکا و انگلیس را دشمنان دیرینه خود بدانند، خاطرنشان کرد: فاصله از رهبری و امت، از ضربه های نفوذ دشمن است، لذا با گوش فرا دادن به فرامین رهبری، باید به عنوان افسران جنگ نرم، با بصیرت و قوت در صحنه حاضر باشند.
رئیس دانشگاه گلستان با اشاره به اینکه شاکله اصلی دانشجو، تحصیل است، عنوان کرد: محصلی که پس از گذراندن دوره متوسطه وارد دانشگاه می شود و تحت آموزش عالی قرار می گیرد، آماده پذیرفتن نقش های موثر در کشور می شود و چون دانشجو چشم بینای ملت تلقی می شود و ملت به آن ها به عنوان قشر اندیشمند نگاه می کند، اگر خدایی نکرده اغراضی در نوع بینش آن ها ایجاد شود، می تواند به ملت ضربه های عمیقی وارد کند.
دانشجو باید به دنبال فراگیری بینش در کنار تخصص باشد
وی افزود: یک دانشجو، برای توسعه و نقش آفرینی فردی و اجتماعی که قرار است بر عهده بگیرند، باید به خود ارتقایی بپردازد که لازمه آن فرا گرفتن بینش، در کنار تخصص است که به عنوان نیروهایی کارآمد و هوشیار در برابر دسیسه های دشمن ظاهر شوند.
قربانی، خواستار فراگیری مسائل سیاسی در کنار تحصل شد، چرا که معتقد است: این نسل پس از تحصیل وارد جامعه شده و در جایگاه های مختلف، پست هایی در بخش مدیریت، تدوین، اجرا و قضا را بر عهده خواهند گرفت و اگر در دانشگاه ها به ورزیدگی برسند، قطعأ اثر بخشی مضاعف خواهند داشت.
وی ادامه داد: ملت ما طی هشت سال دفاع مقدس، طعم جنگ سخت و نیمه سخت را در حوزه های مختلف، به خصوص اقتصادی و امنیتی چشیده است، جنگی که ممکن بود اگر بر ملتی دیگر روا داشته می شد، توان تحمل نداشته باشند، اما به فضل الهی ملت ما با تقدیم خون و جان خویش، توانست بر افکار و دسیسه های شوم دشمن پیروز شود.
رئیس دانشگاه گلستان با بیان اینکه امروزه دشمن با نفوذ فرهنگی درصدد ضربه زدن به کشور است تا اینگونه بینش و سپس منش جوانان را تغییر دهد، افزود: جنگی که امروز رخ می دهد، جنگ نرم و بی صدا است، اما باز هم با افکار و اقدامات پیشگیرانه و مدبرانه باید مقاومت استقامت کنیم.
وی با اشاره به سخن رهبر فرزانه که دانشجویان را افسران جنگ نرم تعبیر می کند و نوعی مسئولیت و تکلیف را تعریف می کنند، اذعان داشت: آنچه امروز به عنوان وظیفه ماست، شناسایی نقاط قوت و ضعف دشمن است، تا اینگونه با هدف گذاری و تشخیص به موقع بتوانیم موضع گیری به جا داشته باشیم.
قربانی با بیان اینکه تقویت اعتقادات دینی و بنیه فرهنگی باید در دستور کار ما در دانشگاه قرار گیرد، افزود: همانطور که رهبر انقلاب اسلامی اشاره کرده اند، موضوع شاگرد پروری با همت اساتید و دانشگاهیان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد که این مهم هم افزایی استاد، دانشجو و خانواده را می طلبد.
وی خطاب به اساتید دانشگاه گفت: اساتید فقط به دنبال تدریس نباشند، بلکه همچون پدری معنوی که بخشی از مهم ترین وقت های عمر را با هم هستند، با تأثیر در دانشجو بتواند به او مدد رسانده و مورد حمایت خویش قرار دهد.
رئیس دانشگاه گلستان در بحث اخلاق دانشگاهی اذعان داشت: با توجه به اینکه درسی تحت عنوان اخلاق، در دانشگاه ها تدریس می شود، باید با فرا گرفتن نوعی اخلاق حرفه ای و توجه به ضوابط قانونی در دانشگاه ها، به مسائلی از قبیل نوع پوشش، آداب و برخورد دانشجویی عنایت ویژه داشته باشیم.
قربانی با اشاره به کتاب داستان راستان شهید مطهری و دستورات قرآن کریم درباره رعایت اخلاق، افزود: مراعات اخلاق اسلامی در همه مراحل و مقاطع برای ما مفید خواهد بود و با رعایت قوانین و ضوابط مکتوب و فرا گرفتن اخلاق، به درجات بالاتر شخصیتی خواهیم رسید.
پایان پیام/
نظر شما