فرید بایزیدنژاد، در خصوص دستاوردها، فعالیتها و خدمات آموزشی فنی و حرفه ایی برای خدمترسانی به مردم منطقه به ویژه جوانان به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: آموزش و مهارت آموزی به منظور ارائه مهارتهای فنی و حرفهای جهت دستیابی به فرصتهای شغلی و کمک به اقتصاد خانواده، توسعه و گسترش این آموزش ها در مناطق شهری و روستایی از جمله اقدامات محوری انجام شده در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای است.
وی با اشاره به اهمیت و نقش محوری آموزش های فنی و حرفه ای گفت: آموزش های مهارتی نقش اساسی در تربیت و کارآیی نیروی انسانی و ایجاد اشتغال مولد دارد و در این راستا اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان در سال همت مضاعف و کار مضاعف در دو بخش دولتی و خصوصی در مناطق شهری و روستایی توانسته است 6 میلیون 988 هزار و 663 نفر ساعت آموزش های فنی و حرفه ای ارائه دهد که 3 میلیون و 768 هزار و 97 نفر ساعت از این آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی به شاغلین، دانشجویان، کارجویان شهری و روستایی دربخش دولتی و 3میلیون و 220 هزار و 566 نفر ساعت این آموزش ها نیز مربوط به بخش خصوصی می شود.
معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کردستان افزود: در این آموزش ها، براساس جامعه هدف جهت ارتقای مهارت و افزایش بهره وری نیروی کار سهم شاغلین963 هزار و 537 نفر ساعت است.
بایزید نژاد با اشاره به اینکه سهم آموزش و تکمیل مهارت دانشجویان و فارغ التحصیلان 324 هزار و781 نفر ساعت است، اظهار داشت: سهم کارجویان شهری و افراد آماده ورود به بازار کار از این آموزش ها، 2 میلیون و 50 هزار و 957نفر ساعت و همچنین کارجویان روستایی 428 هزار و824 نفر ساعت بوده است.
وی تصریح کرد: با هدف ارتقای سطح مهارت کارگران شاغل در حرفه های مختلف صنعت ساختمان و ارتقای سطح کیفی ساخت و ساز در کشور و افزایش ضریب امنیت سازه و طول عمر مفید ساختمان ها، آموزش شاغلین در بخش صنعت ساختمان این استان نیز در 25 حرفه، 303 هزار و911 نفر ساعت بوده است.
این مقام مسئول، آموزش های مهارتی برای تربیت نیروی انسانی زندانی در بخش زندان ها را 279 هزار و 727 نفر ساعت در سال 89 عنوان و خاطرنشان کرد: در پادگان های نظامی نیز برای سربازان وظیفه در حین گذراندن خدمت مقدس سربازی، 268 هزار و511 نفر ساعت آموزش های مهارتی ارائه شده است.
معاون آموزش و برنامه ریزی این اداره کل در خصوص عملکرد آموزشی بخش خصوص در گذشته گفت: جهت آموزش افراد جویای مهارت در مجموع 84 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای فعال در این بخش در سال89 با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای کردستان همکاری داشتند که از این تعداد 49 آموزشگاه آن مختص به خواهران و 8 آموزشگاه نیز مختص به برادران بوده و تعداد 27 آموزشگاه نیز دو منظوره فعالیت می کردند.
مهندس بایزید نژاد افزود: در این راستا برای یکنواختی برنامه ها و هماهنگی امور بین آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای 5 انجمن صنفی و یک کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای استان نیز فعالیت کردند.
وی در خصوص عملکرد آموزش بخش خصوصی گفت: در بخش آموزشگاه های آزاد این اداره کل در سال 89، 3 میلیون و 220 هزار و 566 نفر ساعت در بیش از 134 حرفه آموزشی، آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی ارائه شده است.
بایزید نژاد همچنین در خصوص رهگیری اشتغال مهارت آموختگان خاطر نشان کرد: در سال گذشته نیز4 هزار و 82 نفر رهگیری اشتغال مهارت و 4 هزار و12 نفر نیز مشاوره و هدایت شغلی مراجعین و کار آموزان در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان انجام شده است.
معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای کردستان، در خصوص پروژه های در حال احداث این اداره کل در شهرستان های مختلف استان گفت: با توجه مسئولین کشور به توسعه و گسترش فرهنگ مهارت و ارتقای مهارت شاغلین در سفر دور اول ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به استان در بخش آموزش فنی و حرفه ای تعداد 6 پروژه احداث مرکز آموزش فنی و حرفه ای در شهرستان های مختلف استان مصوب شد که عملیات احداث آنان در حال انجام است که در صورت انجام تعهدات مجری و تامین اعتبار پروژه ها، دو پروژه مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان های دهگلان و سرو آباد در سال90 افتتاح و به بهره برداری می رسد.
پایان پیام/
نظر شما