به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام علی اکبر فرجام، مدیر اجرایی حوزه های علمیه خراسان، صبح امروز(13 آذر) در اجلاسیه سراسری مدیران مدارس علمیه خراسان، اظهار داشت: این نشست بعد از شورای برنامه ریزی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برترین و بالاترین رده تصمیم گیری برای آینده حوزه های علمیه است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته برنامه جامع قرآن در متون درسی مدارس علمیه ورود داشته است، افزود: این اقدام تاکیدی از ناحیه بزرگان حوزه و متولیان اصلی حوزه های علمیه است که باید با کار کارشناسی برنامه مدون و منظمی دراین راستا شکل بگیرد تا در افق و آینده حوزه های علمیه آسیب نبینیم.
حجت الاسلام فرجام اشاره ای به طرح " سفیران هدایت" داشت و بیان کرد: در این طرح افراد با مدرک دیپلم طی 5 سال آموزش هایی می بینند و موظف اند که حداقل نیازهای دینی مردم در روستاهای پرجمعیت استان را رفع کنند.
وی با بیان اینکه برخی افراد مطرح می کنند که سطح علمی حوزه های علمیه افت کرده است، گفت: اگر درصد ورودی های حوزه و افرادی که به بالاترین سطوح رسیده را بررسی کنید و همچنین میزان خروجی مدارس علمیه و تاثیرگذاری آن ها را بسنجید خواهید دید که نه تنها سطح علمی مدارس علمیه افت نداشته بلکه از پیشرفت رو به جلویی نیز برخوردار بوده است.
مدیر اجرایی حوزه های علمیه خراسان وضعیت علمی حوزه های علمیه را براساس فضای بمباران فکری و شبهه پراکنی و نیازهای جدید اجتماعی و علمی در بدنه نظام را مثبت ارزیابی کرد و ابراز داشت: نباید به وضع موجود و مثبت علمی حوزه های علمیه اکتفا کرد و باید با ارائه راهکارهایی شرایط کنونی را ارتقاء داد.
وی عمده ترین هدف حوزه های علمیه را رسیدن به مدارج فقاهت و پرورش اسلام شناس دانست و خاطر نشان کرد: در همین راستا از بهمن سال جاری طرحی مدرسه علمیه سلیمانیه طلاب پایه های 1 تا 6 حوزوی که معدل بالای 18 داشته باشند را ثبت نام می کند.
حجت الاسلام فرجام تاکید کرد: استعدادهای برتر را از بین مدارس علمیه استان شناسایی کرده و به وسیله اساتید برجسته، اصول فقه و مبانی اسلامی به آن ها آموزش داده می شود تا در نگاه 20 سال آینده پشتوانه خوبی از نظر مدرس، فقیه و مجتهد داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه پذیرش استعدادهای برتر کاری است که مدیران مدارس علمیه باید پیش از شروع سال تحصیلی انجام دهند خطاب به مدیران مدارس علمیه گفت: مدیران مدارس علمیه باید با مدارس و دبیرستان ها ارتباط برقرار کرده و افراد علاقه مند و دارای استعداد برتر را از بین مدارس شناسایی کرده و در پذیرش مدرسه خود به سمت استعدادهای درخشان و برتر بروند.
مدیر اجرایی حوزه های علمیه خراسان تعامل حوزه های علمیه با نهادهای فرهنگی در شهرستان ها را در جذب استعدادهای برتر موثر دانست و اذعان داشت: با استفاده از نهادهای فرهنگی می توان جایگاه حوزه های علمیه را در نگاه مردم و اجتماع ارتقاء بخشید.
وی با بیان این مطلب که حوزه های علمیه شیعه از گذشته های دور در حاشیه نظام های سیاسی حکومت ها قرار داشته اند و هیچگاه در متن این حکومت ها نبوده اند، ابراز داشت: بعد از گذشت یک هزار و 200 سال از تشکیل حوزه های علمیه پس از غیبت امام زمان(عج) نظام اسلامی ایران تنها فرصتی بوده است که به حوزه های علمیه شیعه اجازه داده است که در بطن نظام سیاسی کشور باشند.
حجت الاسلام فرجام با اشاره به اینکه روحانیتی که با نظام بیگانه باشد در واقع سکولار روحانیت است، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران تنها دوره ای است که در رأس آن روحانیت شیعه و ولی فقیه دانش آموخته حوزوی قرار گرفته است و ما به عنوان متولیان حوزوی در این راه باید همت بسیاری داشته باشیم.
وی ادامه داد: در فضای افراطی امروزه که تفکر وهابی و سلفی توسط حکومت های دست نشانده استبدادی در حال گسترش است، در چنین فضایی گوش شنوا برای شنیدن پیام اهل بیت(ع) زیاد شده است و این تلاش ما را می رساند که پیام آن بزرگواران را به درستی به گوش جهانیان رساند.
پایان پیام/
نظر شما