پرویز سروری: نامگذاری سال 90 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مسئله عمومی است که هم به مسئولان و هم به مردم مرتبط است زیرا از آنجا که جهاد اقتصادی باید با سرعت و دقت خاصی صورت بگیرد، بنابراین مسئولان باید فضا، امکانات و بسترها را آماده کنند تا حضور پررنگ مردم در سهم پذیری از جهاد اقتصادی فراهم شود.
خوشبختانه مجلس شورای اسلامی و دولت در چند سال گذشته اقدامات مفیدی را برای آماده سازی بسترها برای این مطالبه رهبر معظم انقلاب فراهم کرده اند که مسائلی همچون سهمیه بندی سوخت، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، اجرایی کردن اصل 44، تسریع در ساخت مسکن مهر و از همه مهمتر موضوع هدفمندسازی یارانه ها در راستای طرح تحول اقتصادی بوده است.
این اقدامات تبدیل به یک جهش در زیرساختهای اقتصادی کشور شد و همچنین باعث گشت متخصصان و افرادی که در عرصههای علمی و فناوری کار میکنند خوش بدرخشند و فعل توانستن را به خوبی صرف کنند و کشور را به مرحلهای رساندند که ایران توانست 11 برابر متوسط رشد علمی دنیا را به خود اختصاص دهد.
در حال حاضر نیز باید با تلاش دولت و مسئولان رشد علمی و فناوری کشور سرعت داده شود، چرا که رشد علمی و فناوری کشور بازوی موثر جهاد اقتصادی است و نیز تجاری سازی علم و فناوری، زمینه افزایش تولید منابع ملی و رفاه مردم را فراهم کرده و می تواند اقتصاد کشور و خانوار را متحول کند.
بی شک تجاری سازی علم بیشترین تاثیرات را در اقتصاد کشور میگذارد و منابع کشور را علاوه بر آنکه توسعه می دهد، سبب افزایش درآمدهای مردم می شود که مهمترین موضوعی است که مقام معظم رهبری به آن پرداختند و در سال 90 باید در این خصوص تلاش جدی صورت بگیرد.
باید در این سال به طرف محصول محور کردن علم و فناوری، صنعت و اقتصاد کشور حرکت کنیم و بتوانیم تجاری سازی علم و فناوری را در دستور کار خود قرار دهیم. یکی از موضوعات مهم در تحقق جهاد اقتصادی مساله اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی است که اجرای سریع این موضوع به دور از آنکه بخواهیم اصل 44 را از حالت دولتی به شبه دولتی تبدیل کنیم، سبب می شود، مردم را در اقتصاد کشور سهیم بدانیم و آن هنگام رشد و تکامل و جهاد اقتصادی را بهتر ملاحظه خواهیم کرد؛ چرا که سرعت بخشیدن به اجرای اصل 44، تحول در نظام بانکداری کشور و نظام مالیاتی از اولویت هایی است که می تواند در تحقق جهاد اقتصادی بسیار موثر باشد.
بحث تحول در نظام بانکی و مالیاتی کشور که در تحول اقتصادی کشور مطرح است باید سرعت پیدا کند و قرار است بعد از هدفمند کردن یارانهها نیز در دستور کار قرار گیرد، زیرا بانکها و نظام مالیاتی کشور میتوانند نقش بسیار جدی را در توسعه اقتصادی کشور، رشد و شکوفایی و حرکت عدالت محور در اقتصاد کشور داشته باشند.
همچنین بحث هدفمند کردن یارانهها نیز زمینه را برای مشارکت و امید مردم برای سهم پذیری و سهم گذاری در اقتصاد کشور به صورت جدیتری فراهم کرده است و ایجاد یک بازار رقابتی میتواند سبب شکل گیری بیشتر زمینههای تحقق جهاد اقتصادی شود که مردم باید با یک رویکرد جهاد محورانه در این عرصه حضور پیدا کنند. اجرایی کردن قانون هدفمند کردن یارانه ها و فاصله گرفتن از اقتصاد دستوری که دولت با مجاهدت جدی در سال گذشته انجام داد، این امید را می دهد که اقتصاد به سمت یک اقتصاد مردمی در حال حرکت است.
آن چیزی که مشخص است در جهاد همه نقش دارند و همه مردم نیز در این کار مقدس سهم میگیرند و تلاش میکنند سهم بیشتری را هم داشته باشند، چون جهاد یک امر مقدس، معنوی و مورد پذیرش همه مردم است و از این جهت مسوولین باید زمینههای حضور مردم را به صورت جدی فراهم کنند. آنچه مسلم است آن است که باید جهاد اقتصادی را به عنوان دستور کار سال 90 برای همه مردم و مسئولان در نظر بگیریم و تلاش کنیم امسال را به سال جهش، جهاد و جوشش اقتصادی مبدل کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
پایان پیام/
نظر شما