مخالفت مجلس با امکان حضور نابینایان و کم بینایان در مجلس

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس با کلیات طرحی مخالفت کردند که در صورت تصویب نابینان و کم بینایان امکان کاندیداتوری در انتخابات مجلس را داشته باشند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 13 آذر طرح اصلاح کلیات بند 6 ماده 28 قانون انتخابات مجلس را با 92 رای موافق، 57 رای مخالف، 14 رای ممتنع از مجموع 213 رای به تصویب نرساندند.

این طرح به نابینایان اجازه کاندیداتوری در انتخابات مجلس شورای اسلامی را می داد.

حامد قادری مرزی نماینده قروه به عنوان نخستین مخالف این طرح گفت: آیا بهتر نیست مجلس به فکر حقوق شهروندی به معلولان باشد و بهزیستی فکر به حال اشتغال و رفاه معلولان کند تا اینکه بخواهد برای حضور آنها در انتخابات طرح و قانون بنویسد.

وی بیان کرد: انجام کار نمایندگی برای این عزیزان چگونه ممکن است قطعاً برای حضور در صحن علنی و کمیسیون ها دچار مشکلات فراوان می شوند.

فاطمه آلیا نماینده تهران به عنوان نخستین موافق این طرح گفت: امیدواریم با تصویب این طرح بتوانیم احترم خودمان را به این جانبازان ادا کنیم.

وی تاکید کرد: دغدغه های آقای قادرمرزی در مورد سختیهایی که جانبازان دارند در لایحه های جامع که به زودی از سوی دولت آورده می شود.

آلیا تاکید کرد: از جمله شرایط نمایندگی که در قانون انتخابات آمده است شنوایی،‌بینایی و بویایی است اما این صحبتها مربوط به دهها قبل است و خوشبختانه طی چند سال اخیر به برکت انقلاب اسلامی تجهیزات خوبی برای جانبازان فراهم شده است و قطعاً آنها می توانند کارهای خود را با این تجهیزات انجام دهند.

جواد هروی نماینده قائنات نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: در رابطه با این طرح باید مقداری دقت عمل بیشتری شود ما قانونی را داریم مصوب می کنیم که به جای دلجویی از معلولان ظرفیت های آنان را با چالش مواجه می کنیم.

وی تاکید کرد: این راهکار راهکار سنجیده ای برای معلولان نیست این طرح دارای نقاط ضعفی است که باید به آنها توجه شود.

حجت خدایی نماینده سلسله و دلفان نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: مرکز پژوهشهای مجلس در تحقیقات خود در رابطه با این طرح به این نتیجه رسیده است که امکان ایفای وظیفه نمایندگی برای نابینان وجود دارد چرا ما می خواهیم برای آنها محدودیت ایجاد کنیم قطعا این پسندیده نیست.

وی تصریح کرد: پست نمایندگی مجلس انتصابی نیست بلکه انتخابی است و مردم هم نمایندگان خود را انتخاب می کنند.

رجب رحمانی نماینده تاکستان نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: احترام به حقوق جانبازان که همواره مورد تاکید امام بوده اند از وظایف ماست اما مشکلات جانبازان با این مصوبه حل نمی شود بلکه ما باید احترام به حقوق آنان را افزایش دهیم.

رحمانی تاکید کرد: مسئولیت نمایندگی یک مسئولیت خطیری است و اصل 84 قانون اساسی می گوید هر نماینده در برابر ملت مسئول است ما نمایندگان اگر بخواهیم به وظیفه نمایندگی خود عمل کنیم کم می آوریم قطعاً جانبازان نیز برای ایفای این وظیفه دچار مشکلاتی می شوند.

مجتبی رحماندوست نماینده تهران نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: تفکر، سخن گفتن و رای دادن سه وظیفه نمایندگی است و قطعاً نابینایان می توانند از عهده این کار بربیایند.

وی تصریح کرد: ما در حال حاضر افرادی را داریم که از دوچشم نابینا هستند اما توانایی های بسیاری دارند.

محمدرضا خباز معاون معاونت پارلمانی رییس جمهور نیز در موافقت با این طرح گفت: قرار نیست ما امروز اگر کسی از نعمت چشم محروم مانده است وی را از نعمت حضور در مجلس محروم کنیم.

وی تصریح کرد: اگر فردی از نعمت چشم نابیناست ولی خداوند استعدادهای فراوانی در درون او قرار داده است که این استعدادها می تواند جایگزین نابینایی وی شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 319769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha