خبرگزاری شبستان:مقامات امنیتی آمریکا نسبت به تهدید شهروندان آمریکایی که در کنار شورشیان سوریه علیه دولت بشار اسد می جنگند،هشدار داد.
به گفته این مقامات،این آمریکایی ها ممکن است در حالی که به تروریست هایی رادیکال،با تجربه و خطرناک تبدیل شده اند به کشور بازگردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اعلام کرد که تعداد شهروندان آمریکایی شرکت کننده در اقدامات تروریستی شورشیان سوریه به حدود 25 نفر می رسد.
سناتور توماس کارپر در کمیته امنیتی مجلس سنا در این باره می گوید:ما می دانیم که شهروندان آمریکایی در سوریه سلاح به دست گرفته اند و ودر کنار شورشیان می جنگند و این می تواند خطری بالقوه برای ما هنگام بازگشت آنها به کشور باشد.
این مسئله برای اولین بار در ماه آگوست از سوی «رابرت مولر»،رییس «اف بی آی» مطرح شد و اکنون به طور جدی در دستور کار واشنگتن قرار دارد.
در ماه نوامبر ،جیمز کامی،رییس جدید اف بی آی اعلام کرد که نگران تکرار سناریوی افغانستان دهه 1980 پس از حمله شوروی در وضعیت کنونی سوریه است.
در آن زمان نیز جنگجویان خارجی برای آموزش اقدامات شورشی به آنها به افغانستان جذب می شدند.
این در حالی است که تحلیلگران حتی شرایط کنونی در سوریه را بدتر از شرایط 30 سال پیش در افغانستان می دانند.
تحقیقات یک دانشمند نروژی به نام توماس هگامر در اواخر سال 2011 میلادی نشان می دهد که در سال های 1980 تا 1992 میلادی حدود 20 هزار خارجی جذب گروه هیا تروریستی در افغانستان شدند در حالی که در مورد سوریه تنها در طول 18 ماه حدود 10 هزار خارجی به گروه های شورشی در این کشور پیوسته اند.
در سال جاری میلادی حداقل سه آمریکایی متهم به جنگ در کنار نیروهای افراطی وابسته به القاعده در سوریه شده اند.
اما چه کشوری در پشت همه این فعالیت ها از جمله آموزش شهروندان برای پیوستن به شورشی های سوریه قرار دارد؟
نشریه فراین پالیس چندی پیش در گزارشی از تلاش عربستان برای آموزش نیروهای شورشی که حالا کشورهای اروپایی و آمریکا را بسیار نگران کرده است،پرده برداشت.
بر اساس این گزارش عربستان سعودی که کاملا از تلاشهای بینالمللی آمریکا برای سرنگونی دولت بشار اسد ناامید شده است حالا طرح جدیدی را برای آموزش نیروهای شورشی آغاز کرده و بر اساس گزارشهای ارایهشده از سوی سه منبع آگاه از این برنامه، ریاض از آموزشدهندگان پاکستانی برای انجام این کار استفاده کرده است.
این همکاری حاوی هشداری برای شرایط امروز است؛ شورشیان افغان پس از سقوط دولت قدیمی افغانستان نتوانستند این کشور را اداره کنند، بنابراین راه را برای ایجاد هرج و مرج و ظهور طالبان فراهم کردند؛ برخی از شورشیان تبدیل به القاعده شدند و در نهایت سلاحهایشان را علیه حامیان پیشین خود به کار گرفتند.
یکی از کارشناسان مرکز تحقیقاتی کارنگی در خاورمیانه در این زمینه میگوید: سعودیها یک ارتش شورشی سوری با حدود 40 تا 50 هزار سرباز از کشورهای مختلف تشکیل داده اند
به گفته کارشناس مؤسسه کارنگی، عربستان سعودی تلاش میکند تا یک ارتش ملی جدید را برای شورشیان تشکیل دهد، نیرویی با یک «ایدئولوژی کاملا سنی» که میتواند از گروههای اصلی اپوزیسیون سوریه تأثیر بگیرد.
عربستان علاوه بر برنامه آموزشی شورشیان در اردن همچنین تلاشهایی را برای متحدکردن 50 گردان شورشی تحت لوای «ارتش اسلام» انجام داده است که رهبری آن بر عهده ظهران آلوش، فرمانده سلفی است که پدرش یکی از مفتیهای سعودی است.
تحلیلگران میگویند با توجه به افزایش اسلامیزه کردن نیروهای شورشی در این زمینه میتوان دریافت که عربستان سعودی حمایت خود را به طور کامل پشت گروههای سلفی برای مبارزه با دولت بشاراسد ،قرار داده است.
خبرگزاری شبستان:مقامات امنیتی آمریکا نگران تهدیدبالقوه شهروندان آمریکایی هستند که پس از آموزش در عربستات سعودی با جنگ در کنار شورشیان سوریه به تروریست هایی مجرب تبدیل می شوند.
کد خبر 319665
نظر شما