علیرضا اذرشب، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: استان کردستان دارای بافت تاریخی در شهرهای سنندج، سقز و بیجار است که برای تشکیل این شورا رایزنی هایی با معاونت عمرانی استانداری کردستان، اداره راه و شهرسازی، شهرداری و شورای شهر انجام گرفته که انشالله برای حفظ و حراست ازاین بافت ها اقدامات لازم صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام در راستای اجرایی شدن ماده115 برنامه چهارم توسعه انجام می شود، اذعان کرد: استان کردستان را دارای بناهای تاریخی شاخص و منحصر به فرد می باشد که می توان به عمارت هایی همچون خسروآباد، مشیر دیوان، ملک التجار و .....و همچنین منازل قدیمی، سردرب های تاریخی و تپه ها و قبرستان های قدیمی اشاره کرد که همگی اینها نیازمند حفاظت، احیاء و حراست می باشند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از انجام کاوش های باستان شناسی تپه قشلاق روستای چهل امیران شهرستان بیجار به سرپرستی دکتر مترجم خبر داد.
آذر شب افزود: این دومین فصل کاوش های باستان شناسی بعد از سال 89 در این تپه است که در راستای نجات بخشی این اثر تاریخی انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: کاوش های انجام شده در دوره قبل اعلام می کند این تپه مربوط به دوره مس و سنگ می باشد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان اظهار داشت: حدود 10 اثر ثبتی و 8 اثر تاریخی در حوضه سد نزدیک به این تپه غرق آب می شوند که با توجه به اینکه محدوده آبگیر سد در خاک کردستان و مدیریت سد در حوزه آب منطقه ای استان زنجان واقع شده متاسفانه میراث فرهنگی برای حفظ این تپه باستانی تاکنون به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
آذر شب خاطر نشان کرد: در ضمن در سال 89 سه اثراز آثار تاریخی این منطقه کاوش وکار ثبت اطلاعات آن توسط پژوهشکده باستان شناسی انجام شد ولی برای نجات بخشی کاوش و ثبت اطلاعات آثار تاریخی دیگر باید تلاش کنیم و آب منطقه ای استان زنجان باید همکاری های لازم را برای حفظ این آثار به جامانده از گذشتگان با پژوهشکده باستان شناسی و اداره کل میراث فرهنگی کردستان انجام دهد.
پایان پیام/
نظر شما