تبانی کنید تا رستگار شوید!

خبرگزاری شبستان: درحالی که همه چشم‌ها به کمیته استیناف فوتبال ایران دوخته شده تا سرانجام پرونده جنجالی پرسپولیس و قهرمانی را مشخص کند این کمیته صبح امروز رای تجدیدنظرخواهی باشگاه البدر در خصوص تبانی در لیگ ....

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، تابناک نوشت: درحالی که همه چشم‌ها به کمیته استیناف فوتبال ایران دوخته شده تا سرانجام پرونده جنجالی پرسپولیس و قهرمانی را مشخص کند این کمیته صبح امروز رای تجدیدنظرخواهی باشگاه البدر در خصوص تبانی در لیگ دوی ایران را بی‌سروصدا صادر کرد. حکمی که شاهکاری درتاریخ فوتبال ایران قلمداد می‌شود. جایی که برای اولین‌‍‌بار یک مرجع حقوقی در فوتبال ایران رسما از قانون شکنی حمایت می‌کند.

سرانجام حکم نهایی در خصوص ماجرای تبانی در لیگ دوی فوتبال ایران روی خروجی سایت فدراسیون فوتبال قرار گرفت. حکم عجیبی که می‌توان آن را شاهکار سازمان فوتبال ایران دانست. حکمی که خواسته یا ناخواسته از واقعیت فوتبال ایران پرده‌برداری می‌کند. «تبانی کنید و رستگار شوید.»

پرونده عجیب و طولانی تبانی در فوتبال دسته دوی ایران در کنار همه نکات عجیب و تکان دهنده‌ای که داشت امروز از یک واقعیت دیگر هم پرده برداری کرد و آن خلاء عجیب قانونی در برخورد با پرونده‌های نظیر تبانی در فوتبال ایران است. چنانکه حتی اگر در یک مورد، مثل اتفاق پیش‌رو، فعل قانون شکنانه شما هم محرز شود به دلیل این شکاف قانونی می‌توانید با خیال راحت به کار خود ادامه دهید. کافیست یک حساب و کتاب کنید و ببینید که قانون شکنی مورد نظرتان چقدر سود عایدتان می‌کند.

در پایان فصل گذشته مسابقات لیگ دو بود که تیم مس سونگون ورزقان به عنوان تیم اول راهی لیگ یک شد. با شکایت تیم البدر بندر کنگ از این تیم کمیته استیناف علی‌رغم حکم کمیته انضباطی حکم به کسر شش امتیاز از تیم مس داد و به این ترتیب این البدر بندر کنگ بود که راهی لیگ یک شد. در ادامه مسی‌ها به تبانی در دو دیدار البدر در رقابت‌های همان فصل لیگ دو اعتراض کردند.

مسی‌ها معتقد بودند در دو دیدار البدر با تیم‌های سایپا مهر کرج و استیل‌آذین تبانی صورت گرفته و سرانجام در 28 مهر ماه امسال و در حالی که البدر پنج هفته در رقابت‌های لیگ یک به میدان رفته بود کمیته استیناف تنها در خصوص تبانی این تیم در دیدار با سایپا مهر کرج حکم داد و البدر را به کسر شش امتیاز محکوم کرد. در این حکم جریمه نقدی و محرومیت سرپرست البدر هم لحاظ شده بود. اما مهدی محمدنبی که حکم را در اختیار داشت تا کنون این حکم را اجرا نکرد تا اینکه بار دیگر کمیته استیناف در پی فرجام‌خواهی تیم البدر با بیان محرزر شدن تبانی تیم البدر حکم به کسر شش امتیاز از این تیم در رقابت‌های این فصل لیگ یک داد.

شاید باورتان نشود ولی واقعیت همین است که کمیته استیناف در حکم خود به صراحت بیان داشته که «ضمن رد تجدید نظر خواهی و تایید حکم صادره نسبت به باشگاه فرهنگی ورزشی البدر بندر کنگ ، از آنجایی که تبانی به مفهوم توافق و همکاری طرفین برای تعیین نتیجه مسابقه به نفع یکی از آنان است و با عنایت به اینکه با احراز وقوع تبانی شایسته بود کمیته محترم انضباطی نسبت به هر دو طرف پرونده اتخاذ تصمیم می‌کرد، لذا با توجه به مراتب ذکر شده مستندا به ماده 41 آیین نامه انضباطی حکم بر کسر شش امتیاز از مجموع امتیازات کسب شده تیم فوتبال مهر کرج در مسابقات فصل جاری و پرداخت مبلغ 50 میلیون ریال جریمه نقدی و با اصلاح کسر امتیازات تیم البدر بندرکنگ در فصل جاری صادر و اعلام می شود. رای صادره قطعی است.»

تا پیش از این بیشتر انتقادات در این پرونده به این موضوع اختصاص داشت که چرا حکمی که از سوی کمیته استیناف صادر شده از سوی نبی ابلاغ نمی‌شود ولی این روزها موضوع جنبه دیگری یافته و آن نحوه برخورد با قانون‌شکنی در فوتبال است.

بیشتر از کمیته استیناف این ایراد متوجه کمیته انضباطی فوتبال ایران است که زمینه تخفیف در مجازات را به این صورت فراهم آورده است. بند 41 آئین نامه کمیته انضباطی که البته روی خروجی وب‌سایت فدراسیون فوتبال ایران قرار ندارد بیان می‌کند که بعد از محرز شدن تبانی در مسابقه فوتبال ضمن کسر امتیاز از تیم متخلف یکی از موارد زیر در خصوص آن تیم می‌بایست اجرا شود که شامل محرومیت یا حذف از مسابقات، سقوط به دسته پائین‌تر، کسر امتیاز و یا استرداد جوایز کسب شده توسط این تیم است که کمیته انضباطی با استناد به این بند «کسر امتیاز» را بعد محرز شدن تبانی میان این دو تیم به عنوان جریمه برگزیده که کمترین جریمه در میان جریمه‌های تعیین شده است.

آن هم برای تیمی که با همین تبانی راهی دسته بالاتر فوتبال شده. حالا کمیته استیناف قوزی بر قوز کمیته انضباطی افزوده و در تفسیر رای این کمیته بیان داشته که این شش امتیاز می‌بایست در فصل جدید، یعنی رقابت‌های لیگ یک، از البدر کسر شود. این به این معنی است که البدر که با تبانی و تخلف آشکار موقعیتی را کسب کرده که شایستگی آن را نداشته، نه تنها جایگاه ناحق خود را از دست نمی‌دهد که با حکم کمیته استیناف در جایگاه ناحق خود ثبیت می‌شود.

گرچه پر واضح است که صدور چنین حکمی خلاف قاعده و عقل سلیم است اما شاید مسئولان کمیته استیناف تصور نموده‌اند که کسر امتیاز می‌بایست در فصل جاری از امتیازات تیم متخلف صورت گیرد. چه اینکه وکیل تیم البدر در دفاع از موکل خود بیان داشته که «فیفا در مواردی از پرسپولیس تهران بابت بدهی به بازیکن خارجی خود «رافائل» و شرکت ترانسفر و نقل و انتقالات بازیکن به نام «کوپیان» 6 امتیاز کسر کرد. استیل آذین بابت بدهی به یونگ به کسر 12 امتیاز محکوم گردید، نساجی مازندران در قبال بدهی به المیر تولیا به کسر سه امتیاز محکوم گردید.آیا با توجه به اینکه بدهی ها متعلق به فصل یا فصول قبل بود فیفا آن را در جدول فصول قبل لحاظ می کرد؟ اصلا.»

شاید در ظاهر این استدلال درست باشد. حتی در مورد ماجرای معروف کالچوپولی تیم‌های متخلف با کسر امتیاز فصل جدید را با امتیاز منفی آغاز کردند. اما در موارد یاد شده هیچ‌گاه تخلف صورت گرفته موجب صعود یک تیم به دسته بالاتر نشده است. در مواردی که وکیل تیم البدر مثال شده هیچ یک از تخلفات صورت گرفته موجب نشد تا موقعیت یک تیم در آن دسته متزلزل شود. در خصوص کالچوپولی هم تیم‌های متخلفی مثل یونتوس به دسته پائین‌تر سقوط کرده بود و کسر امتیاز در لیگ پائین‌تر کمکی به کسب موقعیت نامشروع توسط این تیم نمی کرد.

نکته‌ای که در این پرونده عکس آن صادق است و تیم خاطی با آشکار شدن تخلفش جایگاهی که ناعادلانه کسب کرده را به مدد حکم کمیته استیناف از دست نمی دهد.

نکته بعدی که شاید دوستان در کمیته استیناف را مجاب کرده تا چنین رای صادر کنند این است که در حال حاضر رقابت‌های لیگ یک به هفته دوازدهم خود رسیده و حذف تیم البدر از این رقابت‌ها و جایگزین کردن تیم مس سونگون کاملا جدول را بهم می‌ریزد. اینجاست که سوال اولی که در خصوص این پرونده ذهن‌ها را درگیر خود کرده بود دوباره رخ می‌نمایاند که چرا وقتی حکم این پرونده در هفته پنجم این رقابت‌ها صادر شد مسئولانی در فدراسیون فوتبال کارشکنی کردند و کمر به اجرای این حکم نبستند تا اینکه این چنین حق تیم دیگری پایمال شود؟

به هر حال در روزهایی که همه از دستگاه حقوقی فدراسیون فوتبال انتظار دارند تا پرونده‌های مهمی که در دستور کار دارزد را به سلامت به سرانجام برساند صدور احکامی از این دست نگرانی‌هایی را بوجود می‌آورد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 319443

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha