به گزارش خبرگزاری شبستان، دانشگاه صنعتی شریف اقدام به برگزاری سلسله نشست هایی با عنوان «نیاز انسان به عرفان و بررسی عرفان ها» برای دانشجویان، اساتید و عموم مردم کرده است که نخستین نشست آن هفته گذشته با سخنرانی محمد اسدی گرمارودی، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه شریف و غلامرضا اعوانی، عضو هیأت مدیره فدراسیون بینالمللی انجمنهای فلسفه جهان (FISP) برگزار شد. در این خصوص با یکی از سخنرانان ثابت این سلسله نشست ها گفتگویی انجام داده ایم:
محمد اسدی گرمارودی، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی شریف در خصوص ضرورت برپایی این سلسله نشست های عرفانی گفت: عرفان، واقعیتی است که مورد نیاز فطری انسان ها است و این نیاز ایجاب می کند انسان به دنبال آن رود که در این راستا هم صورت غلط و هم صورت درست عرفان وجود دارد، همان طور که غذا خوردن یکی از نیازهای بشر است و وقتی در پی آن می رود ممکن است به غذای سالم یا خوراک ناسالمی برخورد کند که توسط سودجویان تهیه شده باشد.
وی ادامه داد: وظیفه کارشناسان حوزه عرفان این است که مطالب غیرواقعی که دوستان نادان و دشمنان غرض ورز در جوامع اسلامی میان مسلمانان ترویج می دهند، شناسایی کرده و خطر آن را دریافته و به افراد اطلاع رسانی کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این امر در دو حوزه باید بررسی شود، عنوان کرد: نخست آنکه عرفان واقعی اسلامی به ویژه شیعی کدام است تا مردم در مواجهه با عرفان های کاذب و مجازی آن را تمیز و تشخیص داده و دوم آن که اگر عرفان مجازی و کاذب تعریف می شود، شاخصه های آن چیست و تفاوت هر یک از عرفان ها (کاذب و واقعی) کدام است و اثر هر یک چیست.
اسدی بیان کرد: در حال حاضر سه نشست پیش بینی شده است که یک نشست آن با عنوان "عرفان اصیل شیعی" برگزار شد و نشست دیگر با عنوان" مدعیان عرفان" عصر فردا سه شنبه، 12 آذر ماه در با سخنرانی من و محمد فنائی اشکوری، استاد دانشگاه و عضو هئیت علمی مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: همچنین نشست سوم با نام "عرفان های نوظهور" هفته آینده 19 آذر ماه در همین دانشگاه برگزار می شود و اگر شرایط و امکانات یاری کند، این سلسله نشست ها ادامه پیدا می کند.
وی در خصوص چگونگی گزینش اساتید این نشست ها ابراز کرد: تلاش شد اساتیدی که در زمینه عرفان کار کرده و تخصص لازم را دارند و از چهره های شاخص بوده و صاحب تالیفاتی در این حوزه هستند، استفاده شود تا به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم.
به گفته اسدی این سلسله نشست ها با همکاری گروه معارف و دفتر نهاد رهبری و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی شریف برگزار می شود.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: وظیفه کارشناسان حوزه عرفان این است که مطالب غیرواقعی که دوستان نادان و دشمنان غرض ورز در جوامع اسلامی میان مسلمانان ترویج میدهند را شناسایی کرده و خطر آن را دریافته،به افراد اطلاع رسانی کنند.
کد خبر 319167
نظر شما