سبک زندگی اسلامی جزبا توجه به باورهای دینی واسلامی جامعه میسرنخواهد شد

خبرگزاری شبستان: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مادران برای تربیت صحیح فرزندان خود بر اساس عقیده و باورهای دینی عمل کنند چرا که این امر از همان دوران کودکی تاثیر بسزایی درسبک زندگی اسلامی او خواهند داشت.

خبرگزاری شبستان-قم:

انسان در مسیر زندگی، حرکتش به سوی کمال مطلق است، بر این اساس به همسر خویش در زندگی مشترک به مثابه یک انسان مکمل، یک روح تعالی بخش، یک مبدأ آرامش در مسیری هدفمند و حساب شده می نگرد، و زندگی زناشویی مبدأ تحول شخصیت اوست، در این تحول باید به گونه ای حرکت کند که عقل بر نفس (نفس اماره) غالب آید نه به عکس، که در این صورت حرکت او سیر نزولی دارد نه سیر صعودی. او در کنار همسر خویش طمأنینه و آرامشی را می جوید تا نفس انسانی را ارتقا دهد، و صورت «امّاره» به «لوّامه» و از آن معبر به نفس «مطمئنّه» برسد.

او بر سر راه پر فراز و نشیب زندگی موانع و مشکلات فراوان دارد در این مسیر دشوار حرکت به تنهایی میسور نیست و خالق حکیم ازدواج را وسیله سکونت و آرامش برای زن و مرد قرار داد، تا در سایه تحقق آن هر دو به غایت خلقت خویش برسند.


پازل سبک زندگی اسلامی‌ایرانی، چگونگی تربیت فرزندان

ایران اسلامی بر مبنای این سبک زندگی، بسیار ضروری و مهم می‌نماید؛ چرا که فرهنگ و آداب هر امری از کودکی بر جان افراد نقش خواهد بست و در صورتی که این تعلیم به درستی صورت گیرد، آینده‌ی روشنی را می‌توان برای فرد متصور بود.مبنای تکوین فرزندان در اسلام بر طهارتی است که بر دو پایه وراثت و تربیت شکل می گیرد؛ و هم فاعلیت فاعل و هم قابلیت قابل در این طهارت مؤثر است.


حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیدوست عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم با اشاره به اهمیت سبک زندگی اسلامی در تربیت فرزندان گفت: در بحث تربیت معمولا در دوران معاصر متفکرین و دانشمندان از دوران تمیز بچه شروع می کنند و بعد بحث خانواده، وابستگان ، محیط مدرسه و جامعه را مطرح می سازند.


وی افزود: در دین مبین اسلام برای تربیت فرزند راهکاری مهم و ارزشمندی عنوان شده است که تاثیر بسزایی در سبک زندگی فرد در دوران بزرگسالی داد.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: لقمه حلال، شخصیت و حالات روحی پدرو مادر، دوران شیرخوارگی کودک و دوران خردسالی از جمله راهکارها و مراحلی هستند که باید در تربیت فرزند و تعیین سبک زندگی او مورد توجه قرار گیرد.


حجت الاسلام علیدوست در ادامه به تشریح این موارد پرداخت و تصریح کرد: در شعائر دینی و اسلامی در بحث لقمه حلال تاکید بسیاری شده است چرا که لقمه حلال سبب سالم بودن فرزند بوده و سفارش ویژهای بخصوص در زمان تکوین فرزند شده تا از لقمه حلال تغذیه شود.


همچنین حالات روحی پدرو مادر بسیار با اهمیت است که در دوران حاملگی مادر باید بداند که در این دوران چه بخورد بیاشامد، با وضو باشد در مجالس معصیت و گناه شرکت نکند، هر حرفی را نزده و نشنود که همه این عوامل هرچند سطحی تاثیر سازنده ای درشکل گیری ضمیر کودک دارد.


وی اظهارداشت: مادران برای تربیت صحیح فرزندان خود بر اساس عقیده و باورهای دینی و اسلامی باید در دروران شیرخوارگی به نحوه شیردهی در زمان و ساعت معین توجه داشته و تاکید می شود فرزند حتما از شیر مادر برای تغذیه استفاده کند و مادر در هنگام شیردهی رو به قبله باشد.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یاد آور شد: در دوران خردسالی نیز پدر و مادر نباید از نقش تاثیر گذار خود در تربیت دینی و اسلامی فرزند غافل شوند و هر گونه عملی را در مقابل کودک انجام ندهد چرا که کودکان از همان دوران رشد عقلی موارد و روابط را درک می کنند که توجه به این امر از همان دوران کودکی تاثیر بسزایی در تربیت و سبک زندگی او خواهند داشت.


نهادهای مختلف فرهنگی نقش بسزایی درترویج سبک زندگی اسلامی ایفا می کنند


حجت الاسلام علیدوست عنوان کرد: در جامعه دینی واسلامی ما نهادهای فرهنگی، نخبگان و رسانه صوتی و تصویری وظیفه سنگینی در جهت ترویج راهکارهای درست سبک زندگی دینی کودک و نوجوان بر عهده دارند.


وی افزود: تلویزیون به عنوان یک رسانه جمعی باید با در تولید و پخش برنامهای فرهنگی و اجتماعی در باب سبک زندگی اسلامی مسائل دینی را مطابق با شرایط روز جامعه با هدف ترییبت دهی نسل امروز و اثر گذاری درنسل آینده برنامه ریزی کند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: ما باید در جامعه خود به تولید علم فکر کرده که بهترین مسکن و روش برای تولید علم کسب معرفت آن است که باید در تمامی نهادهای فرهنگی و اجتماعی مرتبط با سبک زندگی مورد توجه قرار گیرد.


حجت الاسلام علیدوست خاطر نشان ساخت: در تولید علم رسانه ای باید به مصرف این علم که به عنوان یک سرمایه ملی در تربیت و ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه است توجه شود که در حال حاضر سخنرانی رسانه عمومی این علم را مصرف نکرده و به سمع مردم نمی رساند.


توجه به تولیدات رسانه عمومی درتبلیغ سبک زندگی اسلامی می تواند گره گشای مشکلات زندگی و تربیتی فرزندان باشد
وی ابراز داشت: شاید تولید مقاله و کتاب در باب سبک زندگی کم اهیمت و بی فایده نباشد اما تاثیر گذاری رسانه در ترویج و تبلیغ سبک زندگی اسلامی در تولیدات فرهنگی و سریالهای اجتماعی می تواند گره بسیار از مشکلات تربیتی و زندگی را در جامعه حاضر رفع کند.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان به اهمیت همکاری و تلاش گسترده نهادهای اثر گذار در جامعه اشاره کرد و گفت: در عصر تبلیغات فرهنگی و پیشرفت تکنولوژی علم روز باید با توجه به باورها واعتقادات دینی و اسلامی بهره مندی لازم در جهت ترویج سبک زندگی اسلامی را کسب کنیم و این امر جز با عمل و توجه به باورهای دینی و اسلامی جامعه ما میسر نخواهد بود.


پایان پیام/
 

کد خبر 319122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha