اجرای موسیقی «کار و شوخی»  گیلان در جشنواره موسیقی نواحی

«موسیقی کار و طنز» بخشی از موسیقی گیلان محسوب می شود که از دیرباز اجرای آن در این منطقه مرسوم بوده و گروه «گیل و آمارد» بخشی از این موسیقی را در هفتمین جشنواره موسیقی نواحی اجرا خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،ناصر وحدتی سرپرست گروه«گیل و آمارد» در باره نوع اجرای خود و گروهش در جشنواره موسیقی نواحی  گفت: ما در بخش نخست برنامه خود به اجرای موسیقی کار که در شالیزارها مرسوم است خواهیم پرداخت. در بخش دوم نیز اعضای گروه با سازهای کوبه‌ای موسیقی طنز و شوخی را اجرا می‌کنند.
وی در ادامه افزود: در بخش نخست تمامی سازها از منطقه گیلان است و هیچ‌ساز غیر بومی در آن استفاده نخواهد شد. در بخش دوم نیز سازهای کوبه‌ای منطقه گیلان موسیقی را اجرا خواهند کرد.
این آهنگساز و خواننده در پاسخ به این سوال که چرا عنوان «موسیقی شوخی و طنز» برای بخش دوم انتخاب شده، عنوان کرد: این نوع موسیقی سابقه‌ای بسیار طولانی دارد. از دیرباز که زنان و مردان در مزارع و شالیزارها کار می‌کردند و مثلاً جوی‌های آب مشغول لایروبی بودند، با هم شوخی می‌کردند و آوازهایی را به طنز می‌خوانند تا روزشان خسته‌کننده نباشد و به خوبی و شیرینی تمام شود.
وحدتی درباره محتوای این آوازهای طنز نیز تاکید کرد: این آوازها کنایی هستند به طوری که زنان و مردان هنگام کار پشت سر ارباب یا مالک آواز می خوانند و با کنایه از آن‌ها انتقاد می‌کنند چون نمی‌توانند رو در رو حرف‌های دلشان را با آنها بیان کنند.
وی همچنین درباره تأثیر جشنواره موسیقی نواحی در حمایت از موسیقی نواحی گفت: این جشنواره به هر جهت با پادرمیانی فعالان موسیقی نواحی همچون آقایان درویشی، جاوید، اشرفی، نعیمایی و دیگران شکل گرفته است. این افراد بودند که نگذاشتند موسیقی نواحی از بین برود. سال‌های سال هیچ‌کس به این نوع موسیقی توجهی نمی‌کرد اما این افراد در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث پویایی موسیقی نواحی شدند تا این موسیقی مهجور به اصطلاح از یک چاله بیرون بیاید.
به گزارش ستاد خبری هفتمین جشنواره موسیقی نواحی ،وحدتی ادامه داد: امسال هم که جشنواره موسیقی نواحی مستقل از جشنواره موسیقی فجر برگزار می‌شود، قطعاً میزان توجه‌ها به موسیقی مناطق بیشتر خواهد شد. این جشنواره به موسیقی نواحی بها می‌دهد و آن را به اوج می‌رساند.
گفتنی است در گروه گیل و آمارد علاوه بر ناصر وحدتی، آرش عشقی، توماج، سورنا آذرپیرا به نوازندگی خواهند پرداخت و سانیا شکری، حدیث نیکرو و فاطمه یونسی به عنوان هم‌خوان حضور دارند.
هفتمین جشنواره موسیقی نواحی از 24 تا 28 اردیبهشت ماه سال جاری در تهران و کرمان برگزار می شود. همچنین اطلاعات مربوط به این جشنواره در خروجی اختصاصی جشنواره موسیقی نواحی در ایت دفتر موسیقی به نشانی اینترنتی http://music.farhang.gov.ir منتشر می شود.

پایان پیام/

کد خبر 31883

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha