شورای امور شرکت های سهامی، زراعی و تعاونی تولید درخراسان شمالی فعال شد

خبرگزاری شبستان: شورای امور شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی تولید خراسان شمالی به منظور دست یابی به نظام بهره برداری پایدار و افزایش بهره وری عوامل و منابع تولید کشاورزی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین مهدی دوست، مدیرکل دفتر نظام بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در جمع اعضای این شورا در خراسان شمالی اظهار داشت:از دهه 40 فرآیند تولید در بخش کشاورزی ایران در راستای تصمیمات اتخاذ شده از جمله اجرای برنامه اصلاحات ارضی، از عمده مالکی به خرده مالکی تبدیل شد و این تغییر ماهیت موجب شد تا نظام بهره برداری بخش کشاورزی کشور خرد و پراکنده شود.

 

 وی، با بیان اینکه این فرآیند شکل گرفته موجب شد تا مدیریت و بهره وری از سطح اراضی کشاورزی خرده مالکی با مشکل روبرو شود، عنوان کرد:بر همین اساس، در سال 46 تشکیل شرکت های سهامی و زراعی برای مدیریت اراضی خرد و در سال 49 نیز قانون تعاونی کردن تولید و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در راستای ایجاد تمرکز مدیریت مالکیت در قالب این شرکت مصوب شدند تا اجرایی شوند.

 

 وی با یادآوری این مطلب که در عمل به دلایل متفاوت و متعدد، این قوانین مصوب به صورت دست و پا شکسته اجرایی شدند و موفقیتی از اجرای آنها حاصل نشد، خاطرنشان کرد:بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی کشور نیز در سال جاری دستور العمل تشکیل شورای امور شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی تولید را ابلاغ کرد تا با تشکیل این شورا در وزارتخانه و در سطح استان ها بتوان از ساز و کارهای موجود بخش کشاورزی در سطح کشور بهترین بهره برداری را انجام داد.

 

 مهدی دوست اعلام کرد: تاکنون 28 شورای امور شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی تولید در سطح کشور به انضمام خراسان شمالی فعال شده است.

 

 مدیرکل دفتر نظام بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، بررسی برنامه ها، طرح ها، پروژه های مرتبط با شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی های تولید در سطح استان، ارائه برنامه ها به شورای مرکزی کشور، شناسایی مشکلات و رفع مشکلات این شرکت ها، تلاش برای همسو سازی اهداف حوزه کاری سازمان ها و برنامه های مرتبط با توانمندسازی نظام بهره برداری، اجرای امکان سنجی، راه اندازی و تجهیز و توزیع اعتبارات نظام بهره برداری را از مهمترین وظایف این شورا برشمرد.

 

 وی در ادامه در خصوص محورهای برنامه های اجرایی این شورا عنوان کرد: وضعیت موجود بخش کشاورزی استان باید بررسی، نیازهای شرکت ها احصاء و اولویت بندی شوند همچنین برنامه های عملیاتی برای این شرکت ها مصوب و بر عملکرد آنها که در چهارچوب مصوبات، قوانین تدوین شده و اساسنامه تعریف شده عمل خواهند کرد، نظارت شود.

 

 به گزارش روابط عمومی تعاون روستایی خراسان شمالی، مهدی دوست، تعیین تکلیف شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی های تولیدی که غیر فعال هستند، احیا و توانمندسازی آنان، کمک به تقویت نیروی کارشناسی در نظام بهره برداری، اجرای عملیات آب و خاک در سطح اراضی تحت مدیریت این شرکت ها، مطالعه و طراحی الگوهای کشت، طبقه بندی و رتبه بندی این شرکت ها و واگذاری امور به آنان و ایجاد مدیریت آب بران، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را از دیگر محورهای برنامه های اجرایی این شورا برای این شرکت ها عنوان کرد.

 

 مدیرکل دفتر نظام بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خاتمه با بیان اینکه با تشکیل این شورا باید دبیرخانه و کمیته های فنی و کارشناسی برای بررسی امور در این شورا نیز شکل گیرند و فعال شوند، گفت: در سایه تشکیل این شورا و انجام برنامه های هدایتی، نظارتی و حمایتی از این شرکت ها، باید به اهدافی از جمله تثبیت، یکپارچه سازی، یکجاکشتی، استفاده صحیح از ماشین آلات، افزایش بهره وری منابع و عوامل تولید، افزایش درآمد سرانه کشاورزان همچنین دست یابی به نظام بهره برداری پایدار نایل شویم.

 

 

 پایان پیام/

کد خبر 318597

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha