به گزارش خبرگزاری شبستان، مومنی شریف در مراسم رونمایی از مجموعه سه جلدی "زیر و بم داستان" در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه این مراسم به نام شخصی برگزار شده است که همه ما به او علاقمند بودیم، گفت: 7 سال پیش روزهای سختی برای ما و دوستان مرحوم حداد بود زیرا صدای پای حادثه ای را می شنیدیم و منتظر زلزله ای بودیم که نمی توانستیم از آن جلوگیری کنیم. روح حسین حداد شاد.
وی به ذکر خاطره ای درباره زنده یاد حداد پرداخت و افزود: چند سال پیش در شیراز و بر سر مزار حافظ بودیم و از عارف و سیدی که در آن جا حضور داشت خواستیم به نیت آقای حداد فال بگیرد . بیت "آن یار کز او خانه ما جای پری بود/ سر تا قدمش چون پری از عیب بری بود" برای وی آمد و این شعر این گونه معنی شد که صاحب فال استغنای از عمر دارد.
مومنی شریف با اشاره به اینکه حداد حق بزرگی بر گردن ادبیات انقلاب و پیشکسوتان دارد، گفت: حق حداد در زمان حیات او ادا نشد زیرا اجل به وی مهلت نداد و امیدوارم بعد از فوت وی ما حق او را از یاد نبریم.
رییس حوزه هنری اضافه کرد: حداد وظیفه خود را به خوبی تشخیص داد و در این مسیر تا پایان عمر خود تلاش بسیار کرد. حداد مانند بسیاری دیگر می توانست داستان نویس شود اما در جهت معرفی سه تن ازپیشکسوتان ادبیات کودک و نوجوان اولین کتاب خود با عنوان کتاب "گل شهر" را منتشر کرد زیرا وی بر این عقیده بود که در این عرصه کار زیادی نشده است و به بزرگان ما توجهی نمی شود.
مومنی شریف با اشاره به برگزاری سمینار "رمان جنگ" توسط دکتر مجتبی رحماندوست، ادامه داد: قبل از این سمینار کسانی که درباره ادبیات جنگ حرف می زدند، بر اساس اطلاعات ناقص بود و معمولا حرف های از سر ذوق دردسر ساز می شود. حداد تصمیم گرفت کتاب های جنگ را شناسایی کرده و در این راه کتاب شناسی جنگ در حوزه کودک و نوجوان را در مدت کوتاهی انجام و به وضعیت موجود احاطه پیدا کرد.
این مسئول فرهنگی اظهار داشت: آقای حداد همیشه با شوق از کار نگارش مجموعه "زیر و بم داستان" که 10 سال به طول انجامید صحبت می کرد که متاسفانه خود نتوانست آن را به سرانجام برساند.
وی به وصیت زنده یاد حداد درباره مجموعه "زیر و بم داستان" اشاره کرد و گفت: وزارت ارشاد در نظر داشت امتیاز این مجموعه سه جلدی را خریداری کند. زنده یاد حداد این حق را به من داد تا از طرف او صحبت و مذاکره کنم. آخرین صحبت من با زنده یاد حداد درباره ارائه پیشنهادی درباره کتاب به وی و تائید از او بود. چند ساعتی پس از این صحبت، حداد بیهوش شد و دیگر به هوش نیامد. این کتاب برای مرحوم حداد از اهمیت زیادی برخوردار بود زیر تا آخرین لحظات عمر خود درباره آن صحبت می کرد.
مومنی شریف خاطر نشان کرد: من به زنده یاد حداد درباره مجموعه "زیر و بم داستان" گفتم شبیه این مجموعه وجود دارد اما وی در جواب گفت" این کتاب از دیگر کتاب های حاضر بهتر است " . من با انتشار این مجموعه که با کمک دوستان صورت گرفت می بینم که از کیفیت خوبی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه مجموعه "زیر و بم داستان" ، کتابی است که نویسندگان به خواندن نیاز دارند، گفت: هر نکته ای که نویسندگان برای نگارش به آن نیاز داشته باشند در این کتاب آمده است. کتاب "زیر و بم داستان" اثری ارزشمند، خواندنی و شیرین است.
مومنی شریف با بیان اینکه آموزش داستان نویسی را در حد مهارت لازم می داند، افزود: معتقدم کلاس های داستان نویسی کسی را بدون داشتن استعداد لازم، داستان نویس نمی کند اما می تواند راه را برای رسیدن به مقصد نزدیک تر نماید.
وی تجارب داستان نویسی را تجارب سامان یافته پیشینیان و نویسندگان دانست و گفت: این تجارب و نظرات وحی منزل نیستند به عنوان مثال نویسنده ای نام کتاب را به اندازه مطالب کتاب مهم می داند اما نویسنده ای دیگر عنوان کتاب را بی اهمیت می داند. مجموعه "زیر و بم داستان" اعتماد به نفس به نوسندگان جوان می دهد تا مقهور اسامی بزرگ نشوند و آن چه که برای داستان خود مصلحت می دانند انجام دهند.
رییس حوزه هنری توجه به نویسندگان ایرانی را از دیگر ویژگی های مجموعه "زیر و بم داستان " دانست و ادامه داد: در این کتاب در کنار نویسندگان نامدار خارجی به نویسندگان ایرانی نیز توجه شده است. ما گاهی به سخنان نویسندگان بزرگ خارجی در حد یک حدیث قدسی ارزش قائل هستیم اما در این کتاب می بینیم که در زمینه ادبیات داستانی صاحب رای هستیم. ما با وجود عقب ماندن در زمینه تکنولوژی از غرب، دارای سابقه هزارسال تجربه در زمینه ادبیات داستانی می باشیم.
مومنی شریف بیان داشت: اگر می خواهیم امروز در حوزه ادبیات داستانی به جایگاه واقعی خود برسیم، باید نویسندگانمان از اعتماد به نفس کافی برخوردار باشند و از گذشتگان خود الهام بگیرند. ما حرف هایی برای گفتن داریم که می تواند ادبیات گرفتار در بن بست جهان را نجات دهد.
وی با یادآوری و تشکر از کسانی که در گردآوری و انتشار مجموعه "زیر و بم داستان " همکاری داشته اند، گفت: از گروهی که با زنده یاد حداد همکاری داشتند از طرف وی تشکر می کنم. همچنین از دکتر حسنی رییس بنیاد ادبیات داستانی برای انتشار این مجموعه و دکتر حنیف به خاطر تصحیح و بازنویسی این اثر سپاسگذارم.
مومنی اضافه کرد: زنده یاد حداد تدوین اولیه را برای این مجموعه سه جلدی انجام داده بود اما کامل نبود و در صورتی که وی در قید حیات می بود باز هم به یک مشاور در زمینه تصحیح کتاب نیاز پیدا می کرد. آقای حنیف در این زمینه سالها زحمت بسیار کشید و در همین رابطه هم کتابی در دست انتشار دارد. وی تدوین این مجموعه را به نحوی انجام داد که در صورت حضور زنده یاد حداد ، او هم می پسندید. وی با وجدان کاری، به تحلیل نظریات توجه ویژه ای کرده و ورودی های خوبی به کار داشته است.
وی مهمترین اثر ناتمام زنده یاد حداد را مجموعه سه جلدی "زیر و بم داستان" دانست و گفت: این مجموعه با نیت خالص و دعای او به سرانجام رسید. این کتاب در حوزه ادبیات داستانی جزو کتاب هایی می شود که به آن مراجعه زیادی صورت می گیرد و به طور حتم کسانی که در این حوزه تاثیر گذار خواهند بود از این کتاب بهره خواهند گرفت.
پایان پیام/
نظر شما